• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIBANECNizkokaloricke recepty, tipy aneb kdo hleda ten najde"
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    LIBANEC: ona to neni zadna vylozene znacka, dela to tenhle pan
    http://www.volny.cz/tomas.hradecky/
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    ENTENTYKY: nj neco takovyho :-)

ENTENTYKY: aha tak to nevim - zjisti znacku :-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    LIBANEC: mozecek? ;)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    LIBANEC: myslis? - ja treba kvaseny chleb mela ason, ale u tohohle se neuvadi, ze by tam byl kvasek ... zduraznena vychytavka je tu prave to, ze je z naliceneho obili ;)
    jsou to takove platky v pruhlednem igelitovem pytlicku
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Dneska mam v lednicce cuketu, kvetak + nejakou zeleninu + vejce.....nema nekdo nejakej tip ?
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    ZUZIPA: tak to ja k snidani jedine zitnej chleba se syrem :-) Jinak - kdo ma rad syry - olomoucke tvaruzky jsou na tom celkem dobre s KJ :-)
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Tak super - konečně nějaká diskuze pro mě;)
    LIBANEC: Já osobně lisovanej chleba nedávam - je na mě moc "mokrej", ale skvělý výběr pečiva je v Kauflandu (konkrétně na Bohdalci je to super) a v Intersparu (tam maj obecně dobrej výběr kvalitních surovin).

Abych taky něco přispěla - doma jedem vcelku zdravou stravu. Hlavně děláme recepty tipu: jakýkoliv maso na pánvi (teflon a minimum oleje) + jakákoliv zelenina (složení podle tipu výslednýho jídla) = směs.
    Směs + rajčatový protlak (nejlépe čistá rajčatová pasta + těstoviny = "itálie".
    Směs + obdělané mořské plody + rýže = čína.
    Docela se taky dá kombinace magi dobré nápady (vždycky smetana+něco) akorát místo smetany dáváme zakysanou (tu extra light) - celková kalorická hodnota není sice žádnej ultra šlágr, ale jednou za čas se to dá....

Co snídáte? Mám problém že müsli už mi leze krkem, ochucený jogurty maj kvanta cukru a slaný snídaně si moc nejedu...

LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Jinak mi nepohrdnu ani balenym zitnym chlebem - maj ho v Bille, v Tescu, zjistim znacku - na nem je primo hodnota jednoho platku - myslim jeden platek vychazi na 200-300 Kj.
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    ENTENTYKY: no to bude mozna stejne ne ? Zadny drozdi, zadna mouka - proste jen zito, voda a prirozeny kvaseni :-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ja miluju takovej uplacanej chleba z naklicenyho obili (aneb zadna mouka) - to je jedinej lisovanej, kterej muzu kdykoli (jakoze jiny lisovany si dam, jen kdyz mam vylozene chut, coz moc casto nebejva .)
    maj ho treba v mate (praha)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Co pecivo ? Nejake tipy, zkusenosti ? Ja si objednavam kvaskovy chleb. ( zito, voda )
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    ENTENTYKY: no tak to kazdopadne.... tak uz mlcim s aspikem ;-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    a jen tak dalsi btw. to kolik ma vec kalorii o jeji zdravosti zase tolik nevypovida - aneb lze se cpat nekalorickejma a zaroven naprosto nezdravejma vecma
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ta je vubec divna, ty bych moc neverila ;)

ale osobne je radsi preventivne skoro nejim
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    Mimochodem - sunkovy zavitek v aspiku - pouze 550 kJ ;-).
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    ......samozrejme dukaz nemam, jen jsem to nekde slysela. Myslim od te zenske co delala "jste to co jite" .
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    ENTENTYKY: vejce ma varene 648 kJ z toho bilek ma asi jen 200. Jinak o vejcich se posledni dobou tvrdi, ze maji nejaky "kratkodoby cholesterol" - ze to neni ten co by se ukladal a skodil.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    LIBANEC: jen takova technicka - vejce samo o sobe je velice nekaloricke (nejakych 340 kj, pokud si to jeste pamatuju? ;) ale ve zloutku je hodne nezdraveho cholesterolu
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    ! Ta horcice - to je francouzska - seminkova !! DUlezite !
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    a kdyz jsme u tech salatu tak tady jeden letni:

Uvarene brambory, hlavkovy salat, rajcata, okurka, papriky, jarni cibulka, varene vejce ( nejmene kaloricky je jen bilek ).
    Vsechno nakrajime na prijatelne kousky - vetsinou to esteticky kladu na velky tac !

Zalivka - dve lzicky horcice KANDT , 4 lzice vody, 2 lzice octa, lzice cukru - protrepat a nalit na zeleninu !
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam