• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FABIANOpenMoko, Freerunner - Svobodny mobilni telefon
    SATAI
    SATAI --- ---
    VOZKA: Netusim. Ale kdykoli jsem prechazel z mobilu, tak jsem postupoval podobne. Stary mobil syncnout s nejakou aplikaci treti strany (outlook, Mail.app + dalsi appli aplikace, GMail + Google calendar + Yahoo Contacts, podle toho, co je podporovano obema) a pak syncnout novy.

    Kontakty na SIMce by byly fain, pokud by Simka podporovala primerene dlouha jmena, Unicode, maily, vic telefonu, ICQ cisla...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CUCHULAIN: Hledej na wiki. Dá se tam imporotovat běžně používaný formát vcf (nevim jestli to tvůj telefon umí třeba přes pc suite, pro symbian existuje program backup contacts, bkup contacts nebo tak), nebo ideálně když se ti vejdou kontakty na simku, ale to asi málokomu. Používá to stejnou databázi jako... eeee... já nevim jakej program, možná Evolution, ale nejsem si jistej a na netu je návod na import.


    SATAI: Nebyl bych tam optimistický, opravdu to umí? Myslím, že openmoko má v tomhle dost co dohánět ještě.

    Jinak každému doporučuji fórum ohin.cz/openmoko , kde najdete zapáůené čechy včetně mě i odkaz na jabber konferenci - tu vám z hlavy neřeknu, jsem teď v Irsku v host family na kompu desetiletý holčičky, jejíž parental lock mě na to fórum z nějakýho důvodu nepustí:).


    Osobně můžu říct, že se používat dá jentaktak, spíše se do toho stavu pomalu dostává. Používám ho ale jako GPS, a na hraní Openttd (a místy Kobo Deluxe) a obojí zvládá, což mi připomíná že ten problém s SD kartou nějak rušící GPS není třeba řešit zásahem do hardwaru, ale stačí softwarový fix, který minimálně ve FSO už je (ale jinak FSO nedoporučuju, mám ho tu jen proto že před odjezdem byl ve 2007.2 bug který znemožňoval použití usb (resp. bylo třeba doinstalovat ovladač, na což je potřeba net, ten bez usb nemám-wifi doma není- nebo nahrát ovladač a potřebné knihovny na sd, na což nebyl čas) a ASU nebylo k dispozici.
    SATAI
    SATAI --- ---
    CUHLAIN: zkusil bych najit soft, ktery se synchronizuje s nokii i OpenMoko. Od oka trebas Outlook nebo google.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    taky uz ho mam doma. ted dorazil :-)
    tusite nekdo, jestli se daji nejak inteligentne pretahnout data z nokie?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Tak už ho mám u sebe, ale zatím nic kloudného asi neřeknu - snad jen že základní software je k prdu, flash dohromady (rootfs+kernel) zhruba 50MB image trvá 10 minut a že ten displej je naprosto úchvatnej. Zítra odlétám do Irska, takže nějak víc hrát si budu až potom.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CUCHULAIN: Nojo, preklik sem se. Ale je to jedno, je to dostupne a levnejsi nez sirky:)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CUCHULAIN: Stačí sledovat mailinglist (hlavně) a wiki, tam je všechno :)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    VOZKA: paráda.. díky za info :-)
    btw.. 10pF kondenzátor byl imho před 20 lety volně k dostání. nevím, jak teď :-)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CUCHULAIN: Jo, už jsem o tom taky něco čet, psalo se o tom i v diskuzi našich groupsales. Pracuje se na softwarovém workaroundu který by to měl v ideálním případě napravit, jinak je zde tento jednoduchý návod na hw řešení, jen netuším jak moc běžná součástka je 10pF kondenzátor který je potřeba http://www.openmoko.org/images/d/dd/Gta02_gps_10pf_rework_sop.pdf . Nicméně chyba se týká jen přístrojů z první várky, v této době vyvážené telefony mají již chybu opravenou.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    VOZKA: hmm.. teď už nevím, kde jsem to četl. nejspíš šlo o tohle :-)
    http://wiki.openmoko.org/wiki/Freerunner_Hardware_Issues#GPS_Slow_TTFF
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SATAI: Sorry, there was a problem loading this video. Jinak podle názvu a popisků mi to přijde jako kokotina - o řek bych že o tom všem se dávno ví a pracuje se na tom. Existujou tři verze systému s odlišným gui - které z nich autor videa používal? Zmiňoval to, že každý kdo si dá deset minut práci a přečte si něco na oficiálních stránkách, tak o tom všem ví a předem ví co kupuje a že se jedná co do systému o vývojářskou verzi? Asi tak bych se na to koukal. (ale jak řikám, video jsem neviděl, možná tam jsou zatím neznámé problémy)


    CUCHULAIN: on tam nějaký problém byl? Já vím že je problém intenzivní práce s kartou x intenzivní práce s glamem (grafika, tohle vyřešili fakt špatně), ale gps chodilo normálně, ne? Přístroj ale zatím nemám.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    máte někdo přehled, jaká je situace s GPS při vložené paměťové kartě? zlobí to, nebo v pohodě? :-)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    AXTHEB: Clo se neplatí a DPH se počítá i z poštovného, takže to právě není tak zlé.

    AXTHEB: Bohužel, peníze se odesílaly někdy 1. července. Kdybys chtěl kupovat tak doporučuju pulster, jeho standardní cena je 329€ což se zdá jako hodně, ale jestli se nepletu, tak je v tom i poštovné.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VOZKA: Predpokladam ze k ty objednavce se uz neda pridat, co?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Noooo kolik stoji dolar, 15 korun? 19% dph, 10% clo a ses na 369*15*1.19*1.1 = 7 245 Kc bez nakladu na dopravu.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    AXTHEB: Teď to nemůžu najít, ale tuším že vyjde jeden telefon na 369USD místo 399, tedy asi 3690USD, plus ke každému telefonu dostaneš pytlík a headset. (původně jsme ho takhle chtěli kupovat, ale pak Pulster nabídnul slevu pro hromadnou objednávku a i když je to o něco dražší, myslím, že konečná cena 7300 za telefon s dvouletou zárukou je slušná).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Kolik ma stat ten 10pack?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam