• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FABIANOpenMoko, Freerunner - Svobodny mobilni telefon
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    FABIAN: tak jsem si to precetl a shlednul videa. Zda se mi, ze si tam trochu odporuje, protoze pise, ze ovladani je super, ze se hned dostane vsude kam chce, ale ve videu mi prijde, ze to tim stylusem musel obcas dost premlouvat:). Co vy, kteri to mate?:)
    Eh zase dostavam chut to okamzite mit, ale porad mi to prijde docela drahy..nechce se nekdo zbavit hracky, ktera ho prestala bavit?:D
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CUCHULAIN: Cena, 8750 se mi zdá fakt už moc. Vyplatilo se to když měli tu akci kdy byl za 7750 a pak se to každej den o kilo zvětšovalo, ale 8750 je dost děs oproti 399USD, tedy necelým 7000Kč při objednání z USA. To už by to imho bylo levnější takhle, anebo cca 8080Kč+poštovné z Německa od Pulstera (kde si k tomu navíc tuším můžete narozdíl od freerunner.cz rovnou objednat spares pack s náhradní baterkou, obalem, sennheiser headsetem a možná ještě něčím)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    VOZKA: a proč že ne freerunner.cz?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    FABIAN:
    AXTHEB: freerunner.cz nedoporučuju, to už by se snad spíš vyplatilo od pulster.de za 329€. Jinak zkus to na openmoko.ohin.cz, nějaká hromadná objednávka se začínala organizovat, ale nevím jak to dopadlo.
    Jinak bugy tam furt jsou, ne že ne, zrovna dneska se mi okno pro přijetí hovoru v Qtopii zobrazilo dvakrát a nic jsem neslyšel:)). Ale to je jediná chyba, které jsem si tam všiml, bohužel docela zásadní. ASU na telefonování nepoužívám, takže nevím jestli tam je.
    Co se týče javovejch aplikací - podpora javy tam údajně je přes Jalimo, ale podpora j2me afaik ne (a nějakou chvíli ani nebude). To mluvím o Openmoku, v Qtopii není a neplánuje se.
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    hele a mate nekdo zkusenosti s javovejma aplikacema pro normalni telefony na freeruneru (zamerne nepisu openmoko, treba je to lepsi na te qtopii)?
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    AXTHEB: dik:)
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    Tak to uz to vypada docela dobre:). To uz bych do toho skoro sel. Jak se to ted shani? Jsou nejaky ty hromadny objednavky, nebo uz je to v nejakych normalnich shopech? Dik za info
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MASCA: Tak ve 2007.2 ani nefungoval suspend, ne?
    Netestoval jsem výdrž do vyšťavení, ale dneska jsem telefon zapl ve čtvrt na devět a momentálně mám 4 čárky z pěti, používání je do tří zhruba každých 20 minut mrknutí na hodiny, tři přijaté sms a jedna odeslaná, půl hodiny hraní min, jeden reboot do ASU cca na dvacet minut hraní Kobo Deluxe (tam je mimochodem suspend vypnutý) a pak zase zpátky.

    Debian: vim že má zhone, ale o power managementu slyšim poprvý. Zkoušel jsem ho jen chvíli protože 512MB karta prostě neni dost a na plánovanou 8GB zatím nejsou prachy.
    MASCA
    MASCA --- ---
    VOZKA: To byl obecně problém s baterkou. Na 2007.2 vydržela tak sotva den, i když člověk nic moc nedělal, což je dost opruz. Takže jinak - kolik ti vydrží s Qtopií?

    Jinak ten Debian - rád bych rozběhal věci, co mám běžně na desktopu (např. Erlang) a fungovaly stejně. Můžu to kompilovat, ale jsem línej. Jinak kluci z freesmartphone.org zamakali a je port Debianu na FR, ktery obsahuje Zhone a další věci kolem, což z toho dělá telefonující zařízení. Včetně power managementu.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MASCA: Na Debian bych se bejt tebou uplně vysral :)) imho to nemá pro telefon zatim vůbec cenu, dokud si někdo nedá tu práci a nepoladí to aby aspoň aplikace pro telefonování+psaní sms, wifi, gps a hlavně power management jely out of the box. Instalovat si na telefon ručně GUI je sice hezky debianovské, ale už je to na mě trochu moc:))

    MASCA: Na QTopii byl nějaký problém s baterkou? Četl jsem akorát jeden post od někoho komu se vybila přes noc při suspendu, ale to už je chvíli zpátky. Těžko říct, já telefon na noc vypínám, přes den ale imho suspenduje tak jak má a těch 24 hodin vydrží.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    VOZKA: hmm.. dobrý :-)
    MASCA
    MASCA --- ---
    VOZKA: To znamená, že na Qtopii už to tak nelikviduje baterku? To by mě celkem potěšilo a dalo by se to i použít - Qtopia mě překvapila svojí rychlostí a i docela obstojnou domyšleností :) Já jsem zatím skončil s napůl nainstalovaným Debianem a nemám na to vůbec čas...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Dik, omrknu to.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    AXTHEB: Občas mám do Prahy cestu, takže se mnou teoreticky jo, ale spíš tak nějak do budoucna... můžeš se zkusit poptat na openmoko.ohin.cz nebo na jabberu na openmoko@chat.linjab.net, na obojím se shází česká komunita.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Je tu nekdo z Prahy s kym by se dalo posedet, pokecat a pucil mi to do ruky?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    AXTHEB: Myslím že už je:). Byl problém s přijímáním sms, kapacitou baterky a pár telefonovacích bugů (silné echo, nefungující zvuk...). Na ASU (momentálně "hlavní" distro) je pořád bug, kdy po suspendování přestane jet zvuk , nicméně já asi týden používám QTopii tam mi zatím jede vše jak má a jako telefon se už používat v klidu dá. Jediný problém je v tom, že Qtopia je úplně jiná platforma, takže na tom nerozjedete aplikace z distribucí Openmoka, nicméně podpora sms/mms, volání, todo, kalendář a pár dalších věcí tam je, suspend funguje a výdrž je 24 hodin celkem v klidu, takže to už se používat dá.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Co to znamena "na telefonovani to zatim neni"?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    MASCA: jojo.. taky jsem zjistil, že na telefonování (+ SMS, MMS) to zatím není :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam