DANKLAR: no ale to přesně není snůška paranoidních hovadin: je to naprosto nepřiměřená ochrana, která přesahuje rámec běžné ochrany obchodní značky, a Kotrba má pravdu, že si toho všiml. proboha - zákony mají být jednoduché a přehledné a řešit podstatné věci - životy, zdraví, majetek. já se státem, který speciálním zákonem chrání olympijské symboly, jednoduše nemůžu identifikovat - vždyť jsou to jen HRY proboha: buď to někomu něco dává, a pak se to prosadí samo, včetně ochrany před komerčním zneužitím - a nebo to lidé vážně brát nechtějí, a pak není důvod to chránit.
Oddělení olympijských her od státu by mělo být stejně důležité, jako oddělení církve od státu. Katolická církev také nemá monopol na používání loga Ježíše Krista ukřižovaného ! není to registrovaný trademark Vatikánu. Existuje více různých církví...
Imho sport je přesně zralý na právě takové oddělení od státu, jakým bylo oddělení církve od státu v historii. Blisty si toho svým vlastním trochu přiblým způsobem všimli, toho zákona - já ne.
Je smutné, že samozřejmě Blisty nedisponují takovým okruhem komentátorů, který by dokázal tuto v zásadě zajímavou vstupní informaci doplnit alespoň trochu intelektuálně podnětným komentářem (jaký jsem doufám právě předvedl já) - ale to je Kotrbova blbost - já pro něj prostě psát nebudu, dokud nedá komentáře pod články (a taky mě trochu naštval, že to nehostuje u nás... :-) A-kontra je hostované u nás v Arachne, BTW :-)