• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    WOOK: u nás holky v kanclu ho maji vsechny..kazdej vecer si volaj pres skype a litaj za ebou kazdej mesic na navstevy..

celkem jim to zavidim, tesej se na sebe a splecny chvile si moc uzivaj..
    KALLA
    KALLA --- ---
    MARKOVKA: let???to bych nezvladla nastesti jen par mesicu:))
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    KALLA: kolik let jste zili tak na dalku? :)
    KALLA
    KALLA --- ---
    DARJUSHKA: diky moc:)
    DARJUSHKA
    DARJUSHKA --- ---
    KALLA: Hah, velekomplikovaný, koukám:-)) Držím palce!
    KALLA
    KALLA --- ---
    DARJUSHKA: no pritel tady uz 8 let zije a ja v Cechach zustat nechtela, takze nejdriv jsme meli vztah na dalku (mame to vsechno opravdu komplikovany:))) a pak jsem se za nim prestehovala, ted to vypada, ze se budeme stehovat do Svycarska:)))
    DARJUSHKA
    DARJUSHKA --- ---
    KALLA: Hezký mišmaš:-)) A jak jste přišli na to Švédsko? Tipuju něco á la pracovní nabídka či studium...
    KALLA
    KALLA --- ---
    Tak ja se taky pridam, mam nemce, zijeme ve Svedsku a mluvime spolu anglicky:))takze super, kazdej se vzdycky divi a rika, ze jsme fakt unikum, ale to si nemyslim:))
    LALAITHWEN
    LALAITHWEN --- ---
    PROMETHEA: Kazdej narod ma neco...ja nejak nemam potrebu se do toho srat, neni to moje vec. Ja do kostela nechodim, doma s prehnanym katolicismem a antisemitismem problem nemam. Jediny o cem me bavi se s polakama hadat je jestli ryba je maso. Konkubent je vegetarian a vzdycky se ho ptaj "ty nejis ani ryby, jo?" "ne, ryby jsou maso" "a proc teda muzeme jist ryby v patek? (pust - nema se jist maso)" "protoze jsi pokrytec"...a i to uz jsme vzdala, nema to zadnou cenu;) Jednou se mi nekdo snazil vysvetlit, ze kdyz se v polsku rekne maso, tak se tim mysli jako jenom cerveny maso:D Ale blbecky a radikaly potkas vsude, ne jen v polsku
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LALAITHWEN: zrovna ta prehnana religiozita (papez na billboardech!) a antisemitismus by mi docela vadily....
    LALAITHWEN
    LALAITHWEN --- ---
    tak ja to doma nemam moc orientalni, jsem s polakem, mluvime polsky, zijeme v polsku, hadame se polsky. ze zacatku jsme dost zneuzivali anglictinu, ale jednoho dne nam nekdo rek, ze je to desne trapny, tak jsem pomalu zacala mluvit polsky a dneska uz asi v pohode. Konkubent (tak se tady rika lidem co spolu zijou ale nevzali se - konkubina a konkubent, vztah konkubinat, pekny ne?:) se jakoby uci cesky, myslim, ze dost rozumi a kdyz mluvi je desne srandovni (prizvuk, ale hustej). Vzhledem k tomu, ze se ted uci nemecky a spanelsky a ja musim udrzovat polstinu, tak se ani nezlobim, treba jednou budeme zit v cesku (polsko planujeme opustit jak jen dostaneme diplomy - jestli je dostaneme:) a on se cesky nauci pekne (pujde to rychle). zatim rika poctarek misto polstarek a snit misto snist a kurvi koncovky, tak jako vsichni;)

"Kulturni" rozdily jsou, ale nejak me nenicej (katolici, antisemitisti, lidi co vedej vsechno nejlip)...nevim, studuju kulturu a tak nejak si jeste nejsem uplne jista, co presne to je, tak kdybyste chteli vedet neco konkretniho, tak se zeptejte.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    TUILE: proc ne mongolskou? mel jsem tu jiz tu cest, oni vetsinou jedi velmi velmi dobre maso. zatim jsem odmitl jen varenou hlavu jehnete, a to spis proto, ze jsem to videl jeste pred varenim.
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    TUILE: oni maji tzv. dim sum, coz je spoustu ruznejch druhu jidla ktery konzumujou pri popijeni caje.. nechybi tam prave knedliky, sladky, slany.. atd.. pak maj knedliky jeste v korejsky kuchyni, a ty mi mozna chutnaj i vic :) jinak sme vcera delali ovocny cesky a zakoncili to cinsko-japonskou verzi plnenou morskou rasou http://flickr.com/photos/26254746@N08/2570722146/ heh.. ,]
    TUILE
    TUILE --- ---
    LUKYN: pao'c nebo jak se to. moc mi to chutnalo. myslim, ze jedinou kuchyni, kterou bych nezvladla zkousnout je mongolska a americka.

ale co se tyce jidla nemci/cesi, tak se prave hadame v tech drobnostech. oba mame bramborovej salat, ale je to rozdil, stejne tak bramborovy knedliky. a oni tu nemaj hrubou mouku.

(teda vztah s nemcem nemam, oni sou spis vsichni jako moje deti)
    CROSS
    CROSS --- ---
    ASJA: už tam půldruhýho roku nežiju. Občas se mi zasteskne po těch širokých bulvárech... permanentní dopravní kalamitě a tak. :-]
    ASJA
    ASJA --- ---
    CROSS: ja te obduvuju ze uz tak dlouho zijes v moskve, ja tam nechci jet ani na navstevu, ikdyz me pratele a pribuzni zvou... :(
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    CROSS: Moje sestrenice mela docela dobrej postreh: Malokdo ve Strasbourgu (kde ona bydli) ma francouzsky prijmeni. Jako kdyby vsichni byli pristehovalci :-).
    LIZA2404
    LIZA2404 --- ---
    PROMETHEA: V našem případě by to bylo spíš co spolu žerete, není nad prolínání dvou kuchyní ;)
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    PROMETHEA: no ja spis nemecky zatim nemluvim vubec :D ale pristi rok mam na dva semestry staz v berline, tak snad zacnu
    a jinak mam spis rad klasa fondue, , ale hlavne nektery sejry jako le gruyere {hlavne jedn starej tip} nebo cokoladu ragusa. ,. po ty se tlucem., plus jeste torino, cervenou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam