• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    CERVIK
    CERVIK --- ---
    nakonec sem se rozhodl zverejnit jenom otazky,
    takze doslovnej prepis najdete tady
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    PSEUDOINTELLO: ZAPRDĚNOST to je to slovo :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    PSEUDOINTELLO: uplne te chapu.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PSEUDOINTELLO: naprosto =)
    PSEUDOINTELLO
    PSEUDOINTELLO --- ---
    FOSILIE: já už odjetá jsem, spíš jde o to, aby odjel i on. ne nutně přijel - stačí, když pojede někam jinam (v rámci evropy jsou všechny země v pohodě), aby si to taky zkusil. taky aby se zbavil toho pocitu, že sekaná je nejlepší jídlo na světě, jestli mi jako rozumíte. tý zaprděnosti.
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    PSEUDOINTELLO: WOOK: A co kdybys zároveň s ním odjela i ty (nemusí to být ani do Londýna) jen abyste na tom jako byli stejně, měli podobný zážitky a hlavně furt si o čem povídat. Já vím, že se to lehce řekne, někam vyjet když má člověk dobrou práci a vlastně se mu ani nikam nechce. No byla to jen myšlenka...
    PSEUDOINTELLO
    PSEUDOINTELLO --- ---
    WOOK: tak to je ta horší varianta. když jsi pryč ty, tak to máš ve svých rukou. takhle nemůžeš dělat nic než čekat, jestli se vůbec bude chtít vrátit, jestli ho tam nesbalí jiná a hlavně jestli mu budeš ještě stačit.
    hlavní je se spolu bavit. (ať si pořídí adsl s voláním na pevnou do čech zdarma, to je základ!) nám se osvědčilo mluvní cvičení "jak jsem strávil/a den". když ti nebude povídat, co má zrovna za problémy s byrokracií, můžete se vlastně přestat bavit rovnou, protože nebudete mít o čem.
    ale hele, já už mám vztah na dálku druhý a má to něco do sebe, když si to rozhodneš užít!
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    WOOK: A jede tam studovat nebo pracovat? Aby se mu tam nezačalo líbit.. I když je fakt, že na Londýnu neni nic moc k líbení :-)
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    WOOK: A kdo bude v Londýně ty nebo drahá polovička?
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    no on je taky docela asi rozdil v tom., jestli se jeden z tech dvou trebas stehuje nekam, kde je to pro nej novy.. pak ma na par mesicu zivot diametralne jinej, nez ten druhej, kterej trebas nekde jen "zustal"... a nebo, jestli je to tak, ze se oba musi vratit domu a na rezimu jako takovym se jim toho moc nemeni., .
    ale to je porad jen malickost proti tomu, jak individualni to cely je v ohledu k veku, charakteru toho vztahu., a buchvi jaky jeste moudra by se nasli
    CROSS
    CROSS --- ---
    WOOK: to je hrozně individuální, na to ti nikdo jednoznačnou odpověď nedá. Nám to s ženou zatim funguje, jestli ti to jako pozitivní reakce stačí, přesto bych to nikomu nedoporučil, člověk musí na to mít povahu.

Momentálně se vídáme cca každej měsíc. Nicméně my jsme taky začali vztahem na dálku, pak jsme bydleli spolu asi pět let, a teďka to máme na 900 km :-]
    KALLA
    KALLA --- ---
    WOOK: no ja bych se radama neridila, at ti kazdej rika co chce, ty bys mela vedet sama, jestli je vas vztah natolik pevnej aby vydrzel nebo ne, kazdopadne drzim palce a preju pevny nervy (ty jsou kolikrat potreba i v "normalnim" vztahu:)))
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    WOOK: priprav se na buzeraci na hranici. cim vic cestujes pravidelnou trasou tim vic ses podezrela.
    posledne sem tam stravil 2 hodiny vysvetlovanim ze OPRAVDU mam co v londyne delat a opravdu nejsem nejaky paserak. dost me to urazilo a navic jsem zmeskal schuzku...
    KALLA
    KALLA --- ---
    WOOK: mas dobry ze to je v anglii takze muzes vyuzit nizkorozpoctovy lety..to my meli 5 mesicu vztah na dalku Praha-Svedsko a tam zadny nizkorozpoctovy nelitaj, takze kazdej mesic jeden nebo druhej vyplazl 7000 za letenku a bylo:((no vyjde to pekne draze teda
    HRANIKA
    HRANIKA --- ---
    WOOK: No prave, je mi stejne jako Tobe, na vztahy na dalku a trvalou nejistotu uz proste nemam nervy. Taky uz myslim na rodinu:)
    TUILE
    TUILE --- ---
    WOOK: nicmene, ono to neni spatny :) clovek se aspon zase rohlidne kolem a zjisti, ze neudelal jeste spoustu veci, ke kterejm uz by se nedostal.
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    PROMETHEA: hehe., .no my jako normalni lidi sme to meli jen asi tri mesice, ztoho az ten posledni sme spolu vicemene bydleli.. ale za ten aktualni boj to proste stoji
    HRANIKA
    HRANIKA --- ---
    s timle osobni zkusenost nemam, vetsinou jsem poznala nekoho v cizine na cestach a po navratu domu to krachlo po nekolika tydnech nebo mesicich prve kvuli ty dalce a ze ten vztah neby jeste poradne "zakotvenej". Ale co znam lidi z pripadu ktery tu ted diskutujete - nekolik let spolu bydlet a pak jeden nekam jede na delsi dobu tak se to vetsinou taky rozpadlo. takze vztah na dalku at tak nebo tak je fakt peklo a chce to hodne lasky a vytrvalosti. Tu ja proste nemam (tu vytrvalost-u me plati sejde s oci sejde z mysli:), ale fandim Vam vsem!!!
    TUILE
    TUILE --- ---
    WOOK: my spolu bydleli asi ctyri roky. odjela sem, hrozne mi chybel a furt sem jezdila do cech az sem zjistila, ze me to vlastne bez chlapa bavi vic...
    rekla bych, ze vztah na dalku po nekolika letech bydleni spolu neni uplne dobrej napad.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    WOOK: sice jsem poslala odkaz, ale nas to ceka taky :D
    za ctyri tydny na dva mesice, a pak na rok...ale nevim..jak dlouho jste byli spolu (treba Paswaka) nez "nastal" vztah na dalku?my mame ted cca asi 7(?) mesicu intenzivniho se vidani kazdej den..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam