• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    CERVIK
    CERVIK --- ---
    ADAMJ: promin, ale nemuzes nasi imigracni masinerii omlouvat tim, ze to je prece vsude hrozny,
    navic z toho co sem psal si muzes domyslet, ze zakony uplne spatny nejsou,
    ale problem je v lidech, ktery je interpretujou,
    ja si tady jenom vylejvam vztek, kterej me este dlouho neprejde,
    to co tady pisu je jenom spicka ledovce,
    btv pro predstavu cela zalezitost stala asi 200000,
    kdyby na ambasade byli vstricnejsi, tak by to stalo asi 'jenom' 50000 (pocitam i svatbu a zdravotni peci)
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    TUILE: No jiste, melo by to tak bejt. Ale jak uz jsme tady probirali, nase imigracni masinerie jeste furt pripomina socik. Na druhou stranu, vsechny imigracni masinerie jsou vopruz, kdekoliv na svete.
    TUILE
    TUILE --- ---
    ADAMJ: no ale jako znalost zakonu...
    ja teda nechapu, jaktoze, kdyz berou do uradu snad jenom vysokoskolsky vzdelany lidi, neznaj zakony. pokud je na skole nebrali, je snad jejich povinnost se to v nejaky ty trimesicni zkusebni lhute vsechno doucit, ne?
    zas tolik jich ve svym povolani znat nemusis, kdyz delas porad tu samou praci.
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    PROMETHEA: No, je to vopruz, ale ty otazky samotny mi pripadaj vybrany docela rozumne.
    CERVIK: To musi bejt hrozny povolani, takhle buzerovat lidi.
    CERVIK
    CERVIK --- ---
    PIETY23: no to je jasny, jako ja na tu zenskou vubec nebyl hodnej,
    zase ale v ramci moznosti, kdybych se jim na to vy..., tak by nam delali problemy
    a ja uz to chtel mit za sebou, todle byl jenom jeden malejch krucku na dlouhy ceste,
    kdyz sme vodchazeli, tak vypadala, jakoze se fakt hodne stydi,

PROMETHEA: byli sme tam kazdej zvlast, zena musela mit vlastniho tlumocnika, fingovanej snatek vpohode, ale ty zensky sem tam musel vysvetlit,
    ze se na nas odstavec o fingovanejch snatcich navztahuje, jelikoz mame dite,
    jinak se v tom paragrafu pise, ze c.p. vyda na zadost menzelovi obcana eu prukaz o trvalem pobytu, dale v odstavcich sou podminky odepreni vydani,
    mel sem to tam vytisteny, zenska na to cumela jakodyby to videla poprvy
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ty vole!! tak naky otazky jsou fakt na pěst
    to je standardní dotazník nebo se pokaždý ptají na něco jiného??
    ale chápu to správně, že jste odpovídali každej zvlášť....a oni pak zjišťujou, jestli to není jen fingovanej sňatek, ne? (je to sice debilní metoda, ale to je to jediný, jak si to dokážu vysvětlit...že by je neměly zajímat "fakta", ale to, jestli odpovídáte jednotně, ne??
    ..svaciny me dostaly....:DD
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    CERVIK: ta posledni otazka si to zada...chcete jeste neco dodat...:)
    TUILE
    TUILE --- ---
    CERVIK: no ty vole.
    jaky mela vase zena na svatbe saty. stacila jim odpoved, ze bily?
    ja bych si toho asi vic nepamatovala.

pripravujete manzelovi svaciny do prace. to je fakt ulet. to abych si radsi sehnala cecha nez cizince.
    CERVIK
    CERVIK --- ---
    nakonec sem se rozhodl zverejnit jenom otazky,
    takze doslovnej prepis najdete tady
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    PSEUDOINTELLO: ZAPRDĚNOST to je to slovo :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    PSEUDOINTELLO: uplne te chapu.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PSEUDOINTELLO: naprosto =)
    PSEUDOINTELLO
    PSEUDOINTELLO --- ---
    FOSILIE: já už odjetá jsem, spíš jde o to, aby odjel i on. ne nutně přijel - stačí, když pojede někam jinam (v rámci evropy jsou všechny země v pohodě), aby si to taky zkusil. taky aby se zbavil toho pocitu, že sekaná je nejlepší jídlo na světě, jestli mi jako rozumíte. tý zaprděnosti.
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    PSEUDOINTELLO: WOOK: A co kdybys zároveň s ním odjela i ty (nemusí to být ani do Londýna) jen abyste na tom jako byli stejně, měli podobný zážitky a hlavně furt si o čem povídat. Já vím, že se to lehce řekne, někam vyjet když má člověk dobrou práci a vlastně se mu ani nikam nechce. No byla to jen myšlenka...
    PSEUDOINTELLO
    PSEUDOINTELLO --- ---
    WOOK: tak to je ta horší varianta. když jsi pryč ty, tak to máš ve svých rukou. takhle nemůžeš dělat nic než čekat, jestli se vůbec bude chtít vrátit, jestli ho tam nesbalí jiná a hlavně jestli mu budeš ještě stačit.
    hlavní je se spolu bavit. (ať si pořídí adsl s voláním na pevnou do čech zdarma, to je základ!) nám se osvědčilo mluvní cvičení "jak jsem strávil/a den". když ti nebude povídat, co má zrovna za problémy s byrokracií, můžete se vlastně přestat bavit rovnou, protože nebudete mít o čem.
    ale hele, já už mám vztah na dálku druhý a má to něco do sebe, když si to rozhodneš užít!
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    WOOK: A jede tam studovat nebo pracovat? Aby se mu tam nezačalo líbit.. I když je fakt, že na Londýnu neni nic moc k líbení :-)
    FOSILIE
    FOSILIE --- ---
    WOOK: A kdo bude v Londýně ty nebo drahá polovička?
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    no on je taky docela asi rozdil v tom., jestli se jeden z tech dvou trebas stehuje nekam, kde je to pro nej novy.. pak ma na par mesicu zivot diametralne jinej, nez ten druhej, kterej trebas nekde jen "zustal"... a nebo, jestli je to tak, ze se oba musi vratit domu a na rezimu jako takovym se jim toho moc nemeni., .
    ale to je porad jen malickost proti tomu, jak individualni to cely je v ohledu k veku, charakteru toho vztahu., a buchvi jaky jeste moudra by se nasli
    CROSS
    CROSS --- ---
    WOOK: to je hrozně individuální, na to ti nikdo jednoznačnou odpověď nedá. Nám to s ženou zatim funguje, jestli ti to jako pozitivní reakce stačí, přesto bych to nikomu nedoporučil, člověk musí na to mít povahu.

Momentálně se vídáme cca každej měsíc. Nicméně my jsme taky začali vztahem na dálku, pak jsme bydleli spolu asi pět let, a teďka to máme na 900 km :-]
    KALLA
    KALLA --- ---
    WOOK: no ja bych se radama neridila, at ti kazdej rika co chce, ty bys mela vedet sama, jestli je vas vztah natolik pevnej aby vydrzel nebo ne, kazdopadne drzim palce a preju pevny nervy (ty jsou kolikrat potreba i v "normalnim" vztahu:)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam