• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    KALLA: Naopak, když na ně budeš ty mluvit česky a partner německy, děti budou bilingvní, což je obrovská výhoda - a přitom to jde samo, nikdy v životě se už nenaučí nic tak snadno...
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    KALLA: co to je s prominutím za blbost? samozřejmě můžou umět jazyků víc. Mateřský jazyk se nazývá mateřský, protože jim mluví maminka, zpívá v něm ukolébavky, co jí zpívala její maminka a jí její a tak
    KALLA
    KALLA --- ---
    LIZA2404: ty jo no my jsme taky resilito jak budeme mluvit s detma z nejaky budeme mit a mame v tom peknej bordel, ja chci aby umely cesky aspon trochu jelikoz nasi umi jenom cesky a on rika, ze to je jazyk k nicemu, jelikoz se s nim domluvi jen v cesku, coz mu davam za pravdu ale prijdemi nefer ze chce aby umely nemecky, jeho argument je ze nemcinou mluvi o hodne vic lidi a ve svete se s ni neztrati..jeho rodina taky neumi anglicky
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    ANGUA: No, ja si myslim, ze behem hadky si lidi casto nerozumi, i kdyz pouzivaj stejnej jazyk. Pravej vyznam hadky IMHO spociva v tom, ze clovek demonstruje, jak moc ho neco stve. Jo, a vyhraje pak ten, kterej pouziva jazyk, co umi vyjadrit vetsi rozpeti emoci :-)).
    LIZA2404
    LIZA2404 --- ---
    KALLA: My mixslovíčka nemáme, protože u nás už jsou ve hře děti a měly by v tom bordel. Mluvíme česky oba odjakživa a když někdo přejde do jiného jazyka, tak čistě.

K těm hádkám - předtím jsem chodila s klukem z Austrálie a dokud jsme se hádali česky, bylo to dobrý, když jsem ho hodně nas..., tak musel přejít do angličtiny, protože to prostě česky nedal. Ale i tak jsem to celkem stíhala, ono asi se mnou není lehký se hádat bez ohledu na jazyk ;)
    KALLA
    KALLA --- ---
    WIZZ: tak to urcite chapu, to bych to taky vzdala nez bych treba blbe vybranym slovem tomu druhymu ublizila
    KALLA
    KALLA --- ---
    otazka, mate se svym partnerem specialni slovicka, jakoze mismas jazyku???muj pritel treba vymyslet slovo "SHTOOL" nemam hacky tak pisu anglickou verzi:))no a nevim kde to pritel vzal, ale rikal ze je to cesky slovo pro "jit na velkou" a ted to proste pouzivame porad dokonce to rozsiril v praci:)
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    KALLA: to je hezkyy.)
    KALLA
    KALLA --- ---
    ANGUA: kdyz to se neda, ja prave nevydrzim bejt ani nastvana, on je proste zlatcko:)))
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    KALLA: to obdivuju ze si to takhel preberes, ja bych to nezvladla, ja bych se jen nastvala ;)
    KALLA
    KALLA --- ---
    ANGUA: no zase treba se snazil vyslechnout vsechno a dat si to vsechno dohromady a kdyz to proste nedokazal tak mi to rekl, jako jo taky se cejtim uplne blbe vzdycky, a proto se zamyslim a zkusim to znovu a to ma vetsinou uspech:))
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    tak to bych ho zabila dvkarat tolik, rpotoze bych mela pocit ze ho vubec nezajima co se mi delo, kdyz me nedokazal zastavit a rict nazacatku ze nerozumi a ze se tomu jeste smeje.
    KALLA
    KALLA --- ---
    PROMETHEA: nevim my jsme teda asi jiny, od vymeny nazoru mame diskutovani ale ne ze bysme na sebe rvali, to proste nemame zapotrebi, ale to je asi individualni
    KALLA
    KALLA --- ---
    ANGUA:
    PROMETHEA: ja jsem ted nemluvila o hadce, my se spolu proste nehadame, nastvem se ale za chvili jsme v pohode a reknem si co nas nastvalo, ale vetsinou jsou to blbosti...mluvila jsem spis o tom, kdyz mu treba chci vypravet co se mi dneska stalo a rikam to bez premejsleni, pak se od nej dockam takovyhle odpovedi, ale vetsinou to rika s usmevem ne s zadnym nasranym tonem:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANGUA: presne, to je hrozna predstava...
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    KALLA: mne by teda tohle nasralo v hadce jeste vic, ze na nej rvu a vymejslim argumenty a on minakonci rekne ze mi vubec nerzumel ;)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KALLA: reseni nehadat se je fakt reseni :)
    my se taky dvakrat moc nehadame, ale myslim, ze vzdycky ve vztahu je potreba urcita vymena nazoru ne? takze naprosto chapu WIZZ, a umim si predstavit, jak neprijemny pocity to muze zpusobit...
    takze to, ze se neumime v tom jazyce vyjadrit, je problem, at uz jde o hadku nebo vysvetleni zakladnich pocitu, snu, prani....
    ANGUA
    ANGUA --- ---
    :D
    KALLA
    KALLA --- ---
    no to ja mam obcas problem se vyjadrit ne teda v hadce, ale kdyz neco chci rict rychle tak mi pak pritel rekne "vubec nchapu o cem tu uz 10 minut mluvis":)))takze vzdycy zklapnu zapremejslim a pak to reknu ve trech vetach:))
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    WIZZ: to neni o narodni povaze. mam chvilky kdy chci nekho z prace prohodit oknem a svadim to na svuj temperament... na druhou stranu s zenou se (skoro) nehadame.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam