• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: :))))
    pac se zatim ozvala jen laura - ktere zavidim nejvic a doufam, ze budes nekde v hnusny zime:))) - a ty tak ja si s Drahym zajdu na svarak k Ale sama a pak se vesele srazime dle vasich harmonogramu:))

jo a darky vecer pulku oba a rano tu druhou
    DASHA
    DASHA --- ---
    SARAJ: uka fotku=) filtr nic..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: a ta pulka darku je jako ze ty dostanes svoje darky uz vecer a drahy az rano? :DD
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    drazi crossingborderi :)
    jsem rada, ze jste tak aktivni a uz mate skoro zamluvenou hospu :)
    ale prosim, pockejte na me...jako zakladatelka diskuze bych vas rada vsechny videla!!!
    do prahy se vracim 22.12., tak bud mezi svatkama (to tu bude drahy) nebo v lednu, az se vrati LAURA ze statu, nebo v unoru, kdy budu mit po statnicich, ale to bych po vas chtela moc :)
    i v lednu si cas najdu, ale pls wait! :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    jinak tedy budme fer - ja jsem mimo ty nase hranice slysela na svoji osobu taky celkem slusny narazky a predsudky...dle prizvuku jsem jasna Ruska a ty nikdo nema rad,takze taky moc fajn
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: to Drahej taky ne, hazela jsem sem fotku, paradoxne ja vedle nej starnu a on vedle mne mladne:))) nicmene i to lidem staci ke kecum, vecurek bych rozhodne dala ... Prazskou crossing border party:)
    nejaky fajn podnik napada nekoho? Mne napadlla vinarna u Aly, maka tam kamaradka a jde tam dat celkem fajn separatni prostor, vari dobre, maji cupr vino i pivo, u Vinohradskyho pavilonu...bo radeji stylove nejakou int hospu?
    Jinak jak slavite Vanoce, my mame 24/12 kapra,salat a Jezuru s pulkou darku a rano 25/12 druhou pulku darku se Santou - ciste muceni cekat pres noc - a pak krocana
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: Drahej je o 14 let, jsme spolu skoro 5 let, mne je ted 26...takze chapu..

ted uz je to mene,ale v zacatcich - ach ja byla mladounka - se na mne v restauracich,barech,kramech... lidi - vcetene personalu - koukali a chovali jak ke zlatokopce, spine, hlave duty atp... a slecinka si bude prat co? a... dokonce se mi stalo, ze po mne nechteli pustit do hotelu,pac pry navstevy po 10 hodiny na pokoje nepousti... a to jsme sli z vecere, voe, jsem si fakt pripadala malo jak slecna z ulice... nemusim, dodavat,ze drahej se druhej den stehoval jinam ,po velice hutne scence s manazerem hotelu...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: uz tak pred dvema lety jsem slysela v rumunsku od jednoho brita, ze praha uz vychazi z mody, a je v kurzu budapest, tak se to pravdepodobne zase zmenilo, a uz i budapest je out :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: s tou angličtinou možná, zatím jsem ještě žádný reakce nedostala, jen se všichni těšej až ho budou učit kraviny česky:))

DASHA: naprosto souhlasím:)
    ale mame ted stesti: chudaci litevci..
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/185577-opili-britove-ted-misto-prahy-dohaneji-k-zoufalstvi-lotysskou-rigu.html
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DASHA: to je na tom to nejvtipnejsi :)
    DASHA
    DASHA --- ---
    PROMETHEA: a pritom britove, co chodej k nam do baru (je to jinak spis v turisticky ctvrti Londonu) jsou ty nejvetsi dobytci=))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KAFEMLEJNEK: tyjoo proto, ze si vsichni myslej, ze kazdej anglican je gentleman uhlazenych mravu, v drahem obleku, vlastne skoro slechtic, co popiji caj o pate s sherlockem holmesem :)
    "a jeste se holka nauci anglicky"!
    KAFEMLEJNEK
    KAFEMLEJNEK --- ---
    O mně na škole kolovat drb že chodím s jedním angličanem a to pak bylo jen samé "týýýýjo", žádná negativa
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LAURA: to zase muj starsi nemec je zarucene uchylak :))
    a taky bohac, preci jen zapadni, zeano....takze kdyz za sebe platim v kavarne, nedejboze za nas za oba, tak na me koukaj jak na blbku, ktera ma nemce, a neumi to nalezite vyuzit :)
    a nejhorsi bylo kdyz treba pritel zaslechl v obchode v cechach, jak se bavej dva cizi lidi (prodavacka a zakaznik), jak nesnasej nemce :(
    MUI: tohle je fakt zlo...kdyz se ceska zavist spoji s druhem rasismu a podezreni ke vsemu cizimu
    a byl uz mily v cechach? jak se mu tady libi? :)
    CROSS: taky by bylo idealni, kdyby jim to bylo jedno, ale blbej je apriori negativni postoj (ty rusove..) a jeste horsi je snaha bejt milej a predstirat otevrenost

ale taky nastesti blizkej okruh znamejch a rodiny je v pohode, z ostatnich vetsinou ti, co uz parkrat vytahli paty do ciziny, a nemyslim tim dovolenou v itosce

jojo, cechum chybi jeste spousta otevrenosti, vzdelani a tolerance :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    SARAJ: yy, musim rict, ze jsem byl reakcemi od nekterych lidi dost prekvapenej (nastesti jich nebylo moc, myslim v okruhu mych znamych, ale i tak). V kazdym pripade moje naivni predstava o tom, jak jsou Cesi tolerantni, v horsim pripade ze je jim to aspon jedno, vzala za sve (ale tak byl jsem mladej a plnej idealu, ze jo ;-]).

Uprimne receno, kdyz mi nekdo ve snaze bejt milej a ukazat, ze vubec neni xenofob, rika "ale ta tvoje zena, to neni uplne typicka Ruska", dostavam z toho tik (hlavne do pravy ruky, v oblasti dlane a zapesti) ;-]
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MUI: burgrozrout, joooo ty amici, proc sis nenasla ceskyho chlapa, proc se tahas s cizincema, to ti cesky kluci nevoni, nezna vecernicky,jak se s nim muzes bavit, mame lepsi pivo, maji Santa Clause, ma urcite hodne penez,co? aha, hmmm, a proc ti nezaplati dovolenou,kdyz je ten amik a jsou tam fakt vsichni blby, neber ho s sebou do hospy at si pokecame,nam se nechce mluvit anglicky.....atp...nastesti ne rodina,ale par "kamaradu" opravdu potesilo
    DASHA
    DASHA --- ---
    CROSS+PROMETHEA+MUI: to jsem teda s belgo-francouzem celkem vyhrala, jak tak vzpominam na reakce okoli=)
    DASHA
    DASHA --- ---
    PROMETHEA: s mi pripomnela situaci s mym tatkou=)) Jeli jsme autem a ja rikam neco ."Loic.. " a tata "kdo? Lojza?"
    =))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    CROSS: to jo, preci jen nemecko je vzdaleno pres 60 let v historii, rusko teprv 20 :)
    no a taky je nemecko pro cechy symbolem well-being, oproti rusku...:) bohuzel je to spojeny trochu s ceskou povahou, takze se bavim oblicejema a reakcema nakejch lidi, ktery rikaj...jooo...ty mas nemce...hmm..to je urcite bohatej, se zistnou zavisti v hlase...(ale zase babicka si mysli, ze jsem to se ZAPADNIM nemcem vyhrala :DD
    a druha polovina lidi prijde a rekne, ze nesnasej dojcaky, nebo je jmenujou jeste hur, ackoliv by znali jedinyho nemce...
    CROSS
    CROSS --- ---
    PROMETHEA: lepsi do Nemecka nez do Ruska :-]
    Matka z toho taky nebyla nadsena, ale zvykla si.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam