• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    LAURA: ale po dobu vyřizování dostáváš nějaký dočasný víza na dva měsíce, takže to neni tak, že by se muselo vycestovat..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    LAURA: ne, tohle je to samý...přechodný pobyt pro příšlušníky členů EU...taky jsme čekali že to bude rychlejší...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    jestli budete ještě dělat ten sraz ráda se přidám! :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    LAURA: no a o jaké vízum se tedy jedná?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    LAURA: my byli a ve finále to bylo fajn..i když ta atmosféra je tam hrozná, ale pani si nás vzala po jednom dovnitř a ptala se jak sme trávili vánoce, co sme dostali, jakou máme barvu pokoje, jak žijem a tak.. na mojí a jeho rodinu.. můj drahý měl hrozný hlášky, tak byla celkem vysmátá.. asi dva měsíce na to nám přišli dva nabouchaný chlapy v koženejch bundách domu... v podstatě ani nemohli dál, ale já je pozvala.. koukli jen na obejvák, drahý ani nebyl doma.. a v pohodě...žádali sme o dva roky a za další měsíce nám přišel dopis a dostali sme pas na pět let... ale sme asi jedni s těch hodně šťastnejch, páč né každýmu to vyjde.. je to proces cca na půl roku..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    zkus vyfiltrovat
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LAURA: uz to tu nekdo resil, a myslim, ze je to docela trauma
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    DEADSLUT: tak to asi nebude kultuni sok, ale na psychouse
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    CROSS:
    SARAJ:
    LAURA:
    ja jsem tu v ten ctvrtek psala otazku, jestli to teda plati, a asi 10 lidi si to precetlo, a nikdo na to nenapsal ani bú
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    ANEZAK397:
    BAARKA: on tu zustat chce, praci ma dobrou a do svedska se rozhodne vracet nechce. ale ma velky stesti, ze ta jeho pritelkyne predtim zila tri roky v parizi a tak ma vetsi pochopeni, ja bych na to uz asi nemela...on moc nezvlada pracovat se svymi emocemi, neuvedomuje si, proc se citi tak mizerne, a ma tendence svou drahou budit ve dve rano, kdyz ozralej prijde z hospody, a hulakat na ni, ze ona stejne ma radsi svyho zkurvenyho cokla a svoje zasrany kamarady nez jeho, a podobny excesy...a pritom jinak jim to funguje moc pekne.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ANEZAK397: a kdepak si??
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    DEADSLUT: Ja myslim, ze psycholog nemusi byt vubec spatny napad. Nekdo to snasi lip, ale stres to je a obrovsky a muze fungovat i jako spoustec nejakeho psychickeho problemu.
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    Me teda hrabalo hodne dlouho, asi tak rok a pul, kdy jsem si myslela, ze to moc dlouho nevydrzim. Moc mi pomohlo spratelit se s Cechama (podporujeme se spis pozitivne a pomahame si) a jezdit casto do Prahy, ale ne zase moc casto. Tak trikrat za rok je optimalni. Ted uz to zvladam lip, i kdyz 100pro to nikdy nebude, je to takova latentni nervoza neustale byt nekde cizinec :D
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: a tohle nepomaha..! ja jsem tady mela spriznenou cesku a akorat se podporujete v negativnim mysleni. chce to jineho cizince..
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    DEADSLUT: ja momemntakne ziju v UK a taky mi jebe a to jsem tu teprve 4 mesice...pritel, ktery je anglican, je taky novy v manchesteru, nemame tu nikoho, zadny kamose a je to tu osklivy..nemuzu najit praci, co bych chtela delat, tak tu delam za min, mzdu nekde kde vubec byt nechci..na moc dlouho to nevidim.

podle me to neni o psychoterapeutivi, ale o tom, kde se citis dobre, ja se tady treba dobre necitim, loni jsem byla na islandu a tam bych se klidne odstehovala na porad. Ale UK nee!!

podle me by se meli oba domlovit na nejake jine zemi..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA:
    CROSS: tam ta laura byla teda sama?
    CROSS
    CROSS --- ---
    mely jste se sejit tri a dve se omlouvaji? :-]
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    DEADSLUT: mozna mu tu najit jinyho sveda, aby si mohl pokecat v rodnym jazyce, a zanadava na cechy
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ja se taky omlouvam za vcerejsek....jak clovek neni denne kontinualne na netu, pak naka domluva ztraci smysl

kdybyste ale porad meli chut se opet sejit, navrhnete kdy
    (a samozrejme vsichni jsou opet zvani)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAKROUSEK: tak ono to pro hodne cizincu neni uplne easy jazyk a ani pristup cechu k pokusum cizincu neni uplne valnej.. kamaradi a partneri trpelivost maji,ale prodavacky, urednice, postacky etc proste nemaji.. a to je presne ten moment,kdy se ti na to ten cizinec vy***..ono neni uplne jednoduchy navazovat nova pratelstvi a udrzovat nejaky znamy...zalezi i na veku partnera, drahymu je 41 a to je o necem jinem,kdyz je ti 26,30..

hele, jestli mu hrabe at proste vypadne a jezdi casteji domu.. resitelny to je, toho bych se nebala,dej mu trochu prostoru a neres moc, ze je z nej ted tak trochu magor

nas znamy takhle stal na poste a kdyz ho poslali stat po treti do dalsi fronty,tak zacal na tu babu rvat, sebral se, zabalil kufr a vypadl na par mesicu.. drahej se naucil slovo skrobenka a v cistirne byla rusko cesky mluvici pani... v hospode te porad chteji obrat atd.. ono je to proste narocny a ac clovek muze mit CR,Prahu fakt rad,tak obcas potrebujes proste fungovat ve svem prostredi... hele ja jsem na drahyho jecela at jde s celou amerikou nekam, ze chci domu.. a to bylo par dnu pred vanocema a mne proste hrablo, ze neni snih a ze darky dostanu 25 rano a ne 24 vecer...

celkova frustrace, nespokojenost v kombinaci s odloucenim domovskeho prostredi - to je proste klasickej koktejl ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam