• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ah tak sem to tu konečně našla... hurá :)
    prosím, můžete mi říct jak jste kdo kdy řešili přívoz svého partnera cizince sem do Česka? resp. jak se váš parner/ka asimilova/a a jak to všechno prožíval/a?
    já tu ted mam jednoho z Kanady a občas prožíváme určité těžkosti...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: ty jo,tak to dej vedet, kamaradka to nedavno resila na zelandu..taky z toho mela celkem psycho...vcetne takovych detailu jako prostredni jmeno co nejde zapsat do ceskych dokladu atd....

BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: snad to dajte, drzim moc pesti..Filipiny je muj nejvetsi sen..7 104 ostrovu:))
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: filipinci..nam taky, delame max a zkousime dal,ale tezko to projde
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: a jaky jsou narodnosti, je mi jich lito..!
    CROSS
    CROSS --- ---
    SARAJ: jasny. Chapu, ze pokud na ta mista stoji na mistnim pracovnim urade fronta Cechu, ze maj urady nejaky priority; zajimalo by me, jestli je to ten pripad, ale to se pri transparentnosti cesky verejny a statni spravy asi nedovime.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    CROSS:
    LAURA: nekteri uz jsou tady skoro 2 roky a proste to nechteji prodlouzit...administrativne je to ok - proslo jich cca 30 bez problemu,spis to vypada na nahodnou selekci..njn, mist je malo, cizincu vic a vic...
    CROSS
    CROSS --- ---
    SARAJ: a nejaky argument zaznel? Ze by stat utahoval srouby? Hmm.

LAURA: slusny :-]
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: tyyyyyjo,tak to je fakt super, moc gratuluju:))

mimochodem nam se ted v praci stala celkem nemila vec, nechteji nam prodlouzit viza pro 11 zamestnancu...pracovni viza... a nic s tim neudelame:(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: ty jo, gratulace!!!!!

my si dame asi velice brzo kolecko s pracovnim povolenim...drahej hodla menit praci...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ANDR3_I: :( tak leto je dlouhe a dle zkusenosti idealni na seznamovani prave s cizincema:)))
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    tak ja uz muzu unbook, asi potreboval pred letem volnost :( kazdopadne zkusenost zajimava a za nic na svete bych nemenila!!!
    mistnim damam preju hodne stesti a do tohohle klubu nasmeruju sestru, kdovi, treba se sem jednou vratim :D
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    kdybyste meli nejake dotazy, tak v nasledujici iniciative je zapojeno dost lidi, ktery se v praxi ci vede venujou problematice imigrantu a jejich prav, takze jim klidne s nejakyma tezsima dotazama napiste.

http://zapravamigrantu.cz/
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    VALKYRA: byli jsme tu jenom na skok, dneska letime zpet
    jojo, nemcinu jsem tady procvicila teda dost, a v new yorku se zase hodi spanelstina
    (ja mela asi hodne zvraceny predstavy o anglicky mluvici severni americe :)

kanadu doporucuju! zatim se zazitky jeste neusadily, videla jsem jenom toronto, a v podstate jsme tu byli jen na dovce, ale uz jsme i vazne uvazovali, ze by to byla moznost treti zeme

prvni dojmy...vetsina lidi co jsme potkali tu neni doma nebo maj koreny jinde, tudiz se vsichni snazej si tu domov vytvorit, a nefunguje tu zadny deleni na pristehovalce/cizince a domaci...
    tot prvni dojmy, zbytek musim jeste vstrebat
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    VALKYRA: zdravim Vas z Kanady a jenom reportuju, ze Nemcu je tu taky jak naseto :)
    myslela jsem jak prosvistim anglictinu, ale misto toho mam super jazykovou pripravu na frankfurt :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VALKYRA: ne, kamaradka - CZ - tam ted zije se svym muzem - NZ - a ted maji cerstve chlapecka.)

Upper hutt, bo tak nejak se to tam jmenuje
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VALKYRA: ahoj, a kde primo pusobis?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: je to radikalni, ale momentalne delam to, co mi nepomaha v kariere, mozna rozviji moji anglictinu, ale jsem asi vic ctizadostiva. Kazdopadne se nam tu moc nedari najit nejakou bandu lidi a nebyt skoro porad sami. On je taky tady v Manchesteru novej, je z jinyho anglickyho mesta. Popravde mi tohle rozhodnuti moc pomohlo, daleko vic si to tu uzivam, predtim jsem si vsechno moc brala a kazdy neuspech prozivala daleko vic.

DOufam, ze budes mit vesti stesti:) kamaradka ted nasla bezva staz v Hamburgu a slusne placenou, tak snad se ti taky zadari:) drzim moc palce!

(Moc se mi styska po Islandu, ale bohuzel se ted nejde vratit:(
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: ufff...to je dost radikalni a do srpna neni moc casu....
    tak drzim palce at to dobre dopadne
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: moc ti rozumim, bojuju tu docela dost podobnym stylem..! ale ucinila jsem rozhodnuti, ze kdyz se mi nepodari do srpna najit praci, ktera by me naplnovala, tak jedu zpet.:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam