• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: drzim palce!
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: jj, jeste jsme, stale hledam praci, protoze jak ted pracuju me nici..ani nebudu psat kolik cv a prihlasek jsem rozeslala, jediny co me bavi je dobrovolnictvi, jenomze to nefrci v lete, takze cekam na zari..pokud si nenajdu praci do pulky zari, tak budu muset odjet a ben tu bude zustavat do cca unora, ale je to vsechno nejisty, zase jsme rozeslali nekolik prihlasek, tak se snad neco uz konecne stane:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: jste teda jeste v anglii? drzim palce at se to pohne spravnym smerem!!

kdybyste se nedko chteli sejit v patek vecer, tak jsem na skok v praze a muzem ucinit dalsi pokus o sejiti se :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MAYAM: uz jsem mela skoro zabaleno, ale mam ho natoli rada, ze jsem ve fazi dalsiho pokusu jobhuntingu a doufam, ze se to pohne, jinak se s tim tady zacinam srovnavat, ale bojuju..uz se ted hodne teisme na presun do cech..ben uz se hlasi na prace apod..tak snad..:)
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    MIKATCHOU: Omlouvam se za OT, ale nemuzu neodpovedet. ;) V CR je pro doktory tezky dostat praci v Praze a mozna v Brne, ale jinak to dle meho nazoru problem neni. Spis naopak. Doktoru je nehorazny nedostatek, staci se podivat do kterekoliv okresni nemocnice. A tak je to i jinde - treba vychodni Nemecko, kam odchazi hodne doktoru od nas, nebo Anglie. Tady v Dansku maji poptavku po doktorech v urcitych oblastech, takze treba v Kodani clovek taky misto nesezene. Obecne vsude na svete maji velky mesta (obzvlaste univerzitni) doktoru dostatek, protoze tam to lidi tahne. A pak taky zalezi na politice daneho statu - po EU to mame docela jednoduche, ale Kanada, USA jsou pro lidi vystudovane v Evrope hodne tezce dostupne. Toz tak. ;)

BAARKA: Diky:) A jak vlacis ty?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    MAYAM: gratulace!! a dansko je super:) myslim, ze je to jeden z nejlepe fungujicich statu evropy:)) drzim moc palce:)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    MAYAM: no tak to je ošem opravdu obdivuhodné, protože doktoři to takhle snadný s nalezením místa nemaj ani u nás, natož v cizině, v Kanadě např. je běžný že většina doktoru z emigrace jezdí taxíkama a podobně...
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    MIKATCHOU: Vystudovala jsem medicinu, takze pracuju jako doktorka v nemocnici ;) A teda nemocnice, ve ktere jsem, funguje uplne uzasne od sklepa az po pudu. A pracovni podminky - nebudu radsi srovnavat... Jinak presne jak pises - je to placka a ja vyrostla v horach, takze mi tu chybi. Ale daji se najit hezky mista a vsude je kousek k mori. :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    MAYAM: tyjo, dobrý report! Náhodou Dánsko, to je země s výbornym systémem na dnešní poměry.... sice příroda nic moc, taková placka, ale sociální stát s vysokou životní úrovní - to bych si gratulovala.. A co je tvůj obor smím-li se zeptat?
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    Tak ja pridam up-date od nas z Danska. :) Po mesicnim pokusu uchytit se v Norsku, kde se nam po pracovni strance moc nedarilo, jsme zakotvili v Dansku a tady to slo vsechno jak po masle. Az neuveritelne. Ja se dostala na praxi v oboru spojenou s intenzivnim kurzem danstiny, pritel sehnat praci raz dva ( je Dan ;))), ja po trech mesicich kurzu danstinu jakz takz zvladam a dostala jsem i praci v oboru(!). Lidi nam vychazeli hrozne vstrict a byli od zacatku mili, vstricni. Jeste musim dodat, ze ja jsem puvodne do Danska hrozne hrozne nechtela, protoze se mi tu proste nelibilo a trpela jsem ruznymi predsudky a predstavami, jake by to to asi bylo strasne tady zit atd. ... Po zkusenosti z Norska se mi ale zmenil nahled i nektere hodnoty a ted si toho tady naopak vazim a snazim se najit vsechna pozitiva, ktera nam zivot tady prinasi. :) Nerikam, ze bych tu chtela zustat na porad, to asi ne, ale clovek nikdy nevi, co zivot prinese. Jenom jsem chtela rict, ze casto si clovek z nejakych nevysvetlitelnych popudu ( strachu ) sam vytvari cerne predstavy, jake to bude, ale ono to vlastne ve skutecnosti tak hrozne neni. ;) Je to o pristupu.

A k tematu kamaradu - pro cizince je vzdycky tezke najit si vlastni kamarady a ne se jen vazat na socialni sit partnera, ktery je "mistni". Ja jsem tu ctyri a pul mesice a musim priznat, ze mam kolem spoustu super lidi v praci, ale o nejakem vetsim kamaradstvi se zatim neda mluvit. Bohuzel momentalne nemam cas na nejake extra aktivity, volejbalovy klub nebo neco takoveho, protoze toho mam dost i bez toho... to je urcite dobra moznost, jak se seznamit s lidma stejneho razeni.

Tak se vsichni drzte a zvladejte zivot s nadhledem, at jste kdekoliv!:)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    RADUZZKA: hehe, ja to mam stejny, moje polovina rodiny jsou francouzi . teta si vzala francouze a ve francii jsem byla celkem 40 - 50x - prostopovanou ji mam fakt moc a tu zemi miluju..mozna proto je pro me ted tezky byt v uk :)))

PROMETHEA: moc gratuluju:)to je uplne super, ze zatim vse vychazi!!
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    LAURA: tak to se bude mít jak prase v žitě ))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RADUZZKA: za rok a pul uroven B2 je teda hodne dobrej vykon. fakt.
    to ja mam za 8 let zakladkoveho a gymnazialniho studia taky B2 :D (ten kurz co budu mit je C1)
    jj, ja ted skoncila v cervnu, ja vim na AA tybrdo,jj k lucce by se anglan hodil :)
    RADUZZKA
    RADUZZKA --- ---
    PROMETHEA: ahahaha :) tak to se taky už nebojíš němčiny ne ? :) to je skvělý, to Tě moc chvalím ! jsi dobrá ! desítka woohoo !!!

já byla akorát čerstvě "sbalená" ;D takže v tu chvíli jsem opravdu nepomyslela, že to bude nějak na delší dobu ;) ale je to sranda :) a propos: ty už máš úplně po škole ?
    Lucka teď bude rok v Anglii ! Taky výletnice, čekám kdy si nabrnkne nějakého anglána ;)

MIKATCHOU: já se s francouzštinou strašně prala, nešlo mi to a vzala jsem to jako výzvu do boje..na to, že se učím rok a půl :) tak jsem teď na úrovni B2 - což si myslim, že je dobrý a baví mě to se učit ;) anyway ve Francii jsou taky supr squatty i s klíčem ;D
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RADUZZKA: jinak nemcinu mam podle poslednich rozrazovacich testu dobrou...maj kurzy rozdeleny na stupne 1-11, pricemz ja budu chodit do desitky. juhuu. uz se tesim
    btw stupen 1-6 ma zdarma naky integracni kurzy, cemuz se smeju a rikam, ze ja jsem uz az moc rychle integrovana, ze bych potrebovala spis dezintegracni kurzy :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RADUZZKA: nojotyjo, a ty uz jsi taky mela toho svyho?
    a neodrazovala jsem Te od toho nahodou? :)))
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    LAURA: a kde to chuďátko bude žít? doufam že ne v Oregonu nebo Nebrasce ))
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    RADUZZKA: no mluvim, ne tak jako anglicky, ale vcelku to jde .) jo, sebedůvěra je určitě dobrá věc, když na to má člověk žaludek tak možná dokáže i nemožné... taky si vzpomínam jak sem přijela do Londýna, v domluvené práci mi řekli, že mě nezaměstnaj, tak sem šla rovnou bydlet do squatu a pak chodila po celém zitty tak dlouho (pěšky) než sem si nenašla job :)) od tý doby sem si taky říkala že se neztratim.
    Btw, my si zas s tim mim říkáme "let's take it one step in time"

LAURA: já sem tu nová v auditku, tak gratuluju a že sem tak smělá, co to bude za směsici až to bude? .)
    RADUZZKA
    RADUZZKA --- ---
    MIKATCHOU: hihi a ty mluvíš francouzsky ???..no já byla půl roku v Lille takže vlastně opačný konec Francie ..a miluju to tam :) na 100%...a pak 3 měsíce v Normandii... a mám Francii pro autostopovanou křížem krážem.....jako o rusce se o mně nemluvilo nakonec jsem spíš byla překvapená jak milujou Prahu a české autory...i filmaře (švangmajer etc.) ....no mě asi neodradíš...já jsem se za ty posl. 3 roky co takhle poletuju naučila to, že o sebe strach fakt nemám a že si prostě poradím :) ta sebedůvěra v sama sebe mi tedy hodně pomáhá,...a taky tam nejedu s tim, že si maluju pohádku a šťastně žili až do smrti .) what will be will be :) to si vždycky řikáme s mužem :))))

Jestli se mu tady líbí což je základ..tak se to časem zlomí ...a asi bych ho v tom nechala trošku vykoupat ať se snaží i sám :) šikovný jak koukám je :) tak on si poradí a pak bude pyšnej hrdej a ty šťastná :)

PROMETHEA: děkuju ! taky to dalo zabrat ! na jaký úrovni Tobě už jde ta němčina...? sakra já když si vzpomenu jak si byla v Lille - to už je ku*va doba :) a pořád stejní muži :) hahaha,....

holky písnička pro Vás pro všechny ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=xZbKHDPPrrc
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: tak sup sup. my co smrdime v praze si to radi precteme:))))

btw lauro, nerodis uz ted nekdy brzy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam