• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: jo cece to nevim, nas ceka ted taky lahudka, drahej prestal pracovat pro zamestnavatelel a bude pracovat na fakturu... takze socialka, zdravotni,dane... uz se moc tesim a pomalu se muzeme pripravovat po cca 2letech na dalsi kolo na cizinecky... to zase bude mnamka..
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: tak jsem to myslela, bude se snazit prevadet z anglie, ale myslela jsem, ze s prevadenim se budem muset taky ukazovat.? no uvidime
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    NICKIE: osestrit vas proste musi, pokud ma potvrzeni o tom,ze ma zdravotni pojisteni,ktere pokryje nakladdy provadenenho ukonu,tak nazdar bazar..muzou vam napalit extra veci - zalozeni karty,vstupni osetreni atp,ale nemuzou vas odmitnout.
    ja treba ve statech mela pojisteni,ktere pokryvalo akutni pripady,nehody atp,ale klasickou,beznou lekarskou peci ne.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: cece, ja si myslim, ze ho na ceskym pracaku jako nezamestnanyho nezaregistrujou,pokud mu neco prevedou z anglie,tak bych to spis resila a anglii a ne s cechama...jinak teda kamaradka na NZ dostava materskou z cr
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    CROSS: no to mozna ano, ale take to budeme resit - neb pritel anglican si z anglickeho zakona doma pojisteni platit nemusi, v pripade, ze nepracuje a neni zaregistrovan na uradu prace - tak nevim jak to ted budeme resit. Nemate nekdo zkusenosti s prevadenim podpory v nezamestnanosti v ramci eu? bylo by asi nejlepsi, kdyby se stal registrovanym nezamestnanym - cimz by mu hradili ceske pojisteni, nez si najde praci...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    MIKATCHOU: to je nějaká blbost...pojištění pro Evropu musí bejt, ale český rozhodně ne...mám pocit že úřednice si dost často vymejšlej..my jsme teď zase nenašli žádnýho doktora, co by přijal pacienta na vyšetření s číslem od cestovního pojištění (je to online systém)..každej nás vyhodil úplně z jinym důvodem, alá že jsme si číslo mohli vymyslet a že bez český pojišťovny prostě vyšetření nejde..
    CROSS
    CROSS --- ---
    BAARKA: no, ve Svycarsku to zrovna znamena, ze musim (resp. uznany svycarskymi urady, coz je v podstate totez, aspon podle toho, co mi na Service de la Population rekli). Chtel jsem nicmene jen rict, ze to neni nejak neprimerenej pozadavek. Pri dlouhodobem pobytu.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    CROSS: no ale to neznamena, ze musis mit nutne svycarsky..ja jsem to resila na islandu cestovnim pojistenim u axy a ne u islandanu..me to spis prijde jen zbytecna buzerace..
    CROSS
    CROSS --- ---
    MIKATCHOU: do jiste miry mi prijde normalni, ze na dlouhodobej pobyt chtej v CR platny zdravotni pojisteni (ve Svycarsku napriklad jim taky VZP nestacila ;-])
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    CROSS: tak on měl roční kanadské, pustili ho sem, ale na to aby si zaregistroval na CP adresu pobytu chtěj české pojištění - ještě že sme na to přišli až teď - jinak by si chudák musel celej rok platit pojištění na dvakrát...
    CROSS
    CROSS --- ---
    MIKATCHOU: mně se to sice nestalo, ale je to klidně možné, zdravotní pojištění je nezbytnou podmínkou vstupu na území ČR přinejmenším pro cizince, kteří potřebují vízum.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ahoj, prosim vás, už se vám stalo, že když si váš drahý/drahá chtěl na cizinecké policii nahlásit adresu pobytu, že by mu to nepovolili kuli tomu, že nemá české pojištění, respektive pojištění, které není zaregistrované u České Národní Banky?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DASHA: hehe, tak to drahymu neukazu,pac by sepsal neco jak zit s ceskou pritelkyni - od long distance relationship po poridili jsme si psa a vsichni cekaji na vnoucata:))
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SARAJ: a toste jeli do Vídně vyřizovat co přesně?
    DASHA
    DASHA --- ---
    DASHA: tohle me rozesmalo =)
    "I didn’t find Czechs to be obese at all. The babickas, yes, but no one really under the age of 50."
    DASHA
    DASHA --- ---
    hele, hledala jsem info o necem a narazila na tohle =)
    Life with a Czech husband (Sue’s story) / Zivot s ceskym manzelem (jak to vidi Sue) | Czechmatediary
    http://czechmatediary.com/2008/06/10/life-with-the-czech-husband/
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MIKATCHOU: hele,drahej byl ty 3 mesice tady.. do vidne na ambasadu si dojel vlakem a zpet taky a v poho ( zurich mel cekacky cca mesic,tak jsem se na to vyprdli )
    a zacnete to resit uz ted.. prosinec je dost silenej mesic na vyrizovani papiru a ono je jich potreba celkem dost a nektere urady maji na vyrizeni az 90 pracovnich dnu...

pobyt a pracovni povoleni je co si pamatuju neco jineho
    a jen kvuli papirum se neberte, my jsme nad tim uvazovali jednou,ale jsme radi, ze svatba neprobehla.tedy,ze neprobehla z tohoto duvodu:)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    dlouho jsem tu z časových důvodů nebyla...

přesto doufám že mi nyní odpovíte na dotaz, který mi poslední dobou začíná připadat čim dál urgentněší... neboť kámoši chtěj jet v březnu do Itošky na prkna a mému milému koncem roku 2010 končí povolení k pobytu....

co byste nám poradili, pokud se nechceme brát jen kuli povolení k pobytu? Něco jiného než radu at odjede na 3 měsíce mimo EU... Je tu jedna možnost - mam živnostenský list, mohla bych ho možná najmout jako jednatele... máte s tim někdo zkušenosti? Nebo s něčim jinym?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    nemyslela jsem pracovat jako dobrovolnik, ale treba jen ziskat kontakty
    jestli je anglie rajem neziskovek, tak v tom pripade ano, jsi na dobre ceste, to ze daj vzdycky prednost mistnim je samozrejme shit (ale realita)

drzim palce, uzij si prahu, to je ted nejdulezitejsi!!
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: anglie je rajem neziskovek, k pohovoru se dostanu vzdycky, ale tim to konci. ja jsem uz byla necely rok dobrovolnikem na islandu a uz si takovou zkusenost nemzuu dovolit - jeste k tomu pripocist zdravotni pojisteni apod...

no uvidime, ted prazdniny a uvidi se:) v Praze budu pozdravovat, za par hodin juhuuu:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam