• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    Máte partnera cizince? jakým jazykem spolu mluvíte? jaký to má vliv na komunikaci, neporozumění...jakým jazykem se hádáte, a vůbec....jaký to je, když někomu musíte půl hodiny vysvětlovat, kdo to byl Rákosníček?! ...jak se žije s člověkem s jiným kulturním zázemím a co všechno se od něj/ní můžete naučit... Volná diskuze na téma DVOJJAZYČNÉ a VÍCEJAZYČNÉ partnerství, jaké jsou výhody a úskalí, jakým jazykem budou mluvit vaše děti...?! ...ať už v takovémhle partnerství žijete, anebo jste jenom zvědaví, jak to vypadá u těch, kteří takhle žijí, a chcete se na něco zeptat....welcome, willkommen, vítejte, privjet, bienvenidos, benvenuti....!!§
    rozbalit záhlaví
    CROSS
    CROSS --- ---
    MIKATCHOU: do jiste miry mi prijde normalni, ze na dlouhodobej pobyt chtej v CR platny zdravotni pojisteni (ve Svycarsku napriklad jim taky VZP nestacila ;-])
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    CROSS: tak on měl roční kanadské, pustili ho sem, ale na to aby si zaregistroval na CP adresu pobytu chtěj české pojištění - ještě že sme na to přišli až teď - jinak by si chudák musel celej rok platit pojištění na dvakrát...
    CROSS
    CROSS --- ---
    MIKATCHOU: mně se to sice nestalo, ale je to klidně možné, zdravotní pojištění je nezbytnou podmínkou vstupu na území ČR přinejmenším pro cizince, kteří potřebují vízum.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    ahoj, prosim vás, už se vám stalo, že když si váš drahý/drahá chtěl na cizinecké policii nahlásit adresu pobytu, že by mu to nepovolili kuli tomu, že nemá české pojištění, respektive pojištění, které není zaregistrované u České Národní Banky?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DASHA: hehe, tak to drahymu neukazu,pac by sepsal neco jak zit s ceskou pritelkyni - od long distance relationship po poridili jsme si psa a vsichni cekaji na vnoucata:))
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    SARAJ: a toste jeli do Vídně vyřizovat co přesně?
    DASHA
    DASHA --- ---
    DASHA: tohle me rozesmalo =)
    "I didn’t find Czechs to be obese at all. The babickas, yes, but no one really under the age of 50."
    DASHA
    DASHA --- ---
    hele, hledala jsem info o necem a narazila na tohle =)
    Life with a Czech husband (Sue’s story) / Zivot s ceskym manzelem (jak to vidi Sue) | Czechmatediary
    http://czechmatediary.com/2008/06/10/life-with-the-czech-husband/
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MIKATCHOU: hele,drahej byl ty 3 mesice tady.. do vidne na ambasadu si dojel vlakem a zpet taky a v poho ( zurich mel cekacky cca mesic,tak jsem se na to vyprdli )
    a zacnete to resit uz ted.. prosinec je dost silenej mesic na vyrizovani papiru a ono je jich potreba celkem dost a nektere urady maji na vyrizeni az 90 pracovnich dnu...

pobyt a pracovni povoleni je co si pamatuju neco jineho
    a jen kvuli papirum se neberte, my jsme nad tim uvazovali jednou,ale jsme radi, ze svatba neprobehla.tedy,ze neprobehla z tohoto duvodu:)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    dlouho jsem tu z časových důvodů nebyla...

přesto doufám že mi nyní odpovíte na dotaz, který mi poslední dobou začíná připadat čim dál urgentněší... neboť kámoši chtěj jet v březnu do Itošky na prkna a mému milému koncem roku 2010 končí povolení k pobytu....

co byste nám poradili, pokud se nechceme brát jen kuli povolení k pobytu? Něco jiného než radu at odjede na 3 měsíce mimo EU... Je tu jedna možnost - mam živnostenský list, mohla bych ho možná najmout jako jednatele... máte s tim někdo zkušenosti? Nebo s něčim jinym?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    nemyslela jsem pracovat jako dobrovolnik, ale treba jen ziskat kontakty
    jestli je anglie rajem neziskovek, tak v tom pripade ano, jsi na dobre ceste, to ze daj vzdycky prednost mistnim je samozrejme shit (ale realita)

drzim palce, uzij si prahu, to je ted nejdulezitejsi!!
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: anglie je rajem neziskovek, k pohovoru se dostanu vzdycky, ale tim to konci. ja jsem uz byla necely rok dobrovolnikem na islandu a uz si takovou zkusenost nemzuu dovolit - jeste k tomu pripocist zdravotni pojisteni apod...

no uvidime, ted prazdniny a uvidi se:) v Praze budu pozdravovat, za par hodin juhuuu:)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    v anglii
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: ted me jenom napadlo - jak je ta oragnizace duha nebo inex (workcampy v zahranici) tak tam jsou casto workcampy prave s tematikou integrace cizincu, uprchlici apod...nemyslim, ze bys "jela" na workcamp, ale treba rozsirit zakladnu kontaktu
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: presne kavarna, hostel - neni to prace na dlouhou dobu, ale rozsiri ti to okruh znamejch a kontaktu, a co si budem povidat, i tady v nemecku a imho vsude funguje i zamestnani na zaklade toho, ze ti nekdo neco doporuci, o necem se mezi reci zmini, nebo se zepta svejch znamejch, rodicu apod.

no jasny, jestli mas pocit, ze se nerozvijis, tak je pak prace dost ubijejici (ale je to jen docasne)

hm..ja se moc v oblasti neziskovek nevyznam, ale to co chces delat zni preci jen dost specificky (nevim v jak velkym meste jsi, ale kolik takovejch neziskovek pripada na 10 000 obyvatel. jedna? a pak jaka je sance, ze hledaj nekoho na koordinaci rozvoje...
    (nechci te demotivovat, jenom se tak pisemne zamejslim(neber to jako moralizovani)

pozdravuj v praze, hned bych jela taky :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    PROMETHEA: pracovala jsem pro neziskovky jako koordinator organizacniho rozvoje a dobrovolniku - hledam neco podobneho, ale nejak mi to nejde..
    momentalne pracuji s lidmi s pscyhickou poruchou za temer minimalni mzdu a docela s tim bojuju - jak se mzdou, tak s tou praci celkove - docela si pripadam nevyuzita a nepotrebna - protoze si mimojine v praci hodne cteme, hrajeme scrable, pleteme apod.:((( pomooc..
    (pritel praci ma - pracuje s uprchlikama, coz mu desne zavidim:)

praktikum je velmi dobrej zacatek! a prace v hostelu - ted si zacinam uvedomovat, jak jsem udelala blbost, ze jsem nesla pracovat do kavarny anebo do hostelu, diky tomu potkas lidi - znamy a pomuze to k intergraci, coz me se moc stat nemuze, protoze po praci jdu vetsinou vyrizena domu, obcas s Benem na pivo, ale ne a ne se tu nejak seznamit - ani dobrovolnictvi ve dvou organizacich mi nijak nepomohlo... je to pro me velmi zajimava zkusenost.

Jsem rada, ze se ti ve Frankfurtu libi! drzim tam moc palce:)

(ja zitra jedu na dva tydny do prahy, hledat novou motivaci a psat dalsi cover letters).
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    BAARKA: ojojoj, 7 mesicu uz je docela dlouho (to cloveku vubec na nalade neprida :/
    a jeste jednou prosimte co delas za obor?
    ja si na zacatek sehnala praci v hostelu (doted mi sice nezaplatili, ale porad doufam, ze to dobre dopadne...)
    a pak jsem si nasla praktikum (jeste dohromady se stipendiem pro absolventy)

ale v podstate je to takovej falesnej zacatek, protoze jsem nehledala opravdovou, opravdove placenou praci, a za 500 euro na mesic te vezmou v podstate vsude (i kdyz ja jsem si fakt vybirala)

takze ja neporadim, s radou "bud trpeliva" Te asi vsichni uz pekne stvou :)
    a pritel ma praci?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    tak mam za sebou dalsi varku neuspesnych pohovoru - u poslednich dvou jsem dopadla jako nahradnik, kdyby to nahodou s tou vybranou nevyslo a u skoro u vsech mi reklli, ze dali prednost tem co jsou mistni a maji uz kontakty...tak jsem zase ve stavu, kdy se mi chce zpatky domu:( mam pocit ze sedm mesicu se tu pokousim o neco a nic z toho...Mely jste take takove "neuspesne" zacatky?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: tak to je teda celkem maso... cece co oni tim sleduji... prevence unosu u deti? styky s terorismem - aby jste se nahodou snatkem s potomkem nechteli dostat do usa a provozovat tam kladeni bomb bo tak neco.... cece divny,fakt divny..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LAURA: tak vis co, i urednice na ambasadach by se rady koukly na krasny mimi:))))

treba na otisky, co?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    CMLKA: radili jsme se s profi chovatelem a pry ok. zakladni povely mame v jedny reci..ale v pripade naseho napoleonskeho jezevcika je to stejne fuk...

LAURA: jasny...ono se to samo stejne nejak vystribri.)

jinak pritomnost obou rodicu je celkem logicka,ale delka schuzky, coze??!!
    zajimavy sledovat to ze dvou kontinentu - NZ - kamoska zarizuje pro malyho i sebe - ona je narozena v pelhrimove:)))ma to vesele
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam