• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    LAURA: to patri k nasemu oblibenemu vtipu s Benem, ze ja jsem s nim kvuli britskemu pasu a on kvuli memu bytu:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SARAJ: majitel to asi nebyl, max. manazer, husa je franciza, a to se docela divim, pac na vinohradech tam chodi cizincu mraky....
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LAURA: he a kdes byla? ot me se vzdycky akorat ptali "Why Cleveland? " s vydesenym vyrazem v ocich :))
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    LAURA: to je slusny, kam by utikal?:)))

me tady dva anglicani gratulovali k emigraci to UK a k lepsimu zivotu, kdyz jsem jim podekovala a vysvetlila, ze se dobrovolne vracim zpatky, tak docela koukali..:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: hele,nam se stalo, ze na mne majitel restaurace - potrefena husa - rval,at mluvim cesky,kdyz jsem ceska...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: je to tak!
    setkaly jste se nekdy s rasismem?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAARKA: muzeme stokrat spadat pod unie, propojovat se fb,skypem,emailem,ale jak dojde na lamani chleba,tak ta cizi pakaz je proste cizi pakaz,co nam krade praci,pacha zverstva,ma divny tradice,chova se divne a nechce se asimilovat a vubec radsi jim neverit...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    tady je treba varovani pred "benefit tourism"
    100k Eastern European migrants free to claim full UK benefits after EU ruling | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1362451/100k-Eastern-European-migrants-free-claim-UK-benefits-EU-ruling.html
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    SARAJ: ta diskuze je moc..ach jo:(
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    GABBIANO: ja jsem si toho hodne vsimla v UK, tady se takhle pise o cizincich taky a nejvic v tech levnych platkach typu SUN, DAILY EXPRESS...to jsou neustale titulky typu..vychodoevorpane nam kradou praci;azylant zabil;cizinci jsou v uk jen kvuli podpore apod..

Moje kolgyne tyto noviny cetly a jednou jsem se dokonce dozvedela, ze by vsichni cizinci mely jet zpet domu, do jednoho..:)) jde ale o to s kym se potkas, levna a nekvalitni media budou davat vzdy jen jednoduche a jednostranne zpravy bez poradneho vysvetleni, kdezto ty vice intelektualnejsi ti daji vice pohledu..respekt, reflex..apod.

nenadelas s tim nic!! bohuzel...:(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Čech v Británii měl podříznout hrdlo vlastní matce – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/227380-cech-v-britanii-mel-podriznout-hrdlo-vlastni-matce.html

jeste ke vcerejsi debate... doporucuji kouknout na "Vase nazory" pod clankem, by clovek blil,fakt...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    CROSS: :) nene, celetehulky a pak jejich mimisci preci ne a karel gott taky ne..
    CROSS
    CROSS --- ---
    SARAJ: tak v Čechách se všichni objevují jenom v negativních zprávách, ne
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    CROSS: mne prijde jako pruser,ze se vetsinou " cizinci" objevuji v mediich pouze v negativnich zpravach...a pak samo podnikatele v Praze
    CROSS
    CROSS --- ---
    GABBIANO: to je prostě mediální deformace reality. Už na to dojel "podnikatel" - to bylo vždycky podnikatel zpronevěřil, podnikatel naboural, podnikatel uplácel... Dneska je "podnikatel" pomalu polonadávka. ;-]

S cizinci to je podobný, navíc to dobře zapadá do obecné představy, že cizinci jsou zlo a když k nám přijedou, určitě maj něco za lubem; lidi to rádi čtou. Kreativní je taky "rusky mluvící cizinec".

Jinak obecně mi to nepřijde nijak špatný, čím víc informací v tom sdělení je, tím lépe. Já bych se ale nebránil ani uvádění národnosti. Chyba obecně neni v tom, jak to média podávají, ale jak to společnost vnímá. To se nezmění jenom tím, že bychom média regulovali.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SARAJ: to je otazka - jestli korigovat realitu, a rikat cizinec, nebo neuvadet vubec nic, a nebo jestli normalne zverejnit, jaka narodnost to je, a nic nezastirat

a je uz na kazdym, jestli si to vylozi tak, ze vsichni rakusani zneuzivaj deti ve sklepech a vsechny americky deti strilej ve skolach

LAURA
    LAURA --- ---
    No jo, za všechno můžou cizinci. Dokud byla zavřená hranice, tak se tu nekradlo a nevraždilo! Zlatý časy!:)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Já bych buď uvedla národnost, nebo nic. Výraz "cizinec" je zavádějící.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PROMETHEA: ja bych to spis vnimala jako nenapadnou propagadnu..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GABBIANO: ja bych klidne uvadela jaka je to narodnost
    v cizine taky dycky rikaj: "cech zastrelil" cesi ukradli" :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam