• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROMETHEACROSSING BORDERS - dvojjazyčné partnerství, aneb jak spolu mluvíte?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    aha..je super, ze vam to klape zatim ok po vsech smerech,ale tusim, ze anglican bude mit trosku jine podminky nez slecna z jizni koree
    preci jen EU ma svoje kouzlo
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    QWITI: pred vanoci na a ted je tu 3. tyden?

jakou ma narodnost pritel?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    miluju konstatovani - vetu mi zopakovali dvakrat a nahlas....
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Kazdej stat ma nejakou Hlavu XXII. Zejmena tady, v Evrope, kde byrokracie ruluje.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    no jako musim rict, ze se mi z toho taky prebehl mraz po zadech...nedelam si moc iluze o kolik lepsi to je v jinych zemich, ale je to fakt jak u blbejch na dvorku.
    MAYAM
    MAYAM --- ---
    ENDEE: drsnyyy...
    DUBPRINCESS
    DUBPRINCESS --- ---
    ENDEE: no ty jo to je hardcore... takovydle clanky a zvesti me uprimne desej...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    ENDEE: to je dobra kafkarna!! ach jo:(
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    No to asi měli, ale některé věci prostě člověka nenapadnou. Můj muž si musel nechat zkrátit příjmení, podle českých úřadů teď nemá dvě, ale jedno. Naštěstí žije pořád ve Španělsku, tudíž jediný doklad, kde mu byla změna provedena, je jeho povolení k pobytu. Jinak si myslím, že by měl taky problém, protože španělská strana by na něj koukala hodně divně, kdyby to chtěl legalizovat i tam, nehledě na to, že samozřejmě ani nechce.
    CROSS
    CROSS --- ---
    S tím příjmením tedy zaváhali, ale to si měli zjistit předem. Tradice netradice... (Moje žena si nechala svoje příjmení, nikoho to netrápí a je o problém méně.)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    ENDEE: My jsme řešili trochu podobný problém, ale naštěstí se to vyřešilo celkem bezbolestně. Z tohohle příběhu mi naskakuje husí kůže.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    k debate o legalizaci pobytu cizincu u nas...
    MF DNES – největší seriózní noviny v ČR
    http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?r=z_domovaa&v=072&idc=1555699
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    ANDR3_I: SARAJ: ja jsem nedavno hledala kurzy pro jednu znamou, ale ty kurzy od UK, co jsem nasla rozhodne k levnym nepatri...
    http://ujop.cuni.cz/albertov/index_cs.php nevim, mozna existuji jeste nejaky jiny...?
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    VALKYRA: mnichova je bezva!!!

ANDR3_I: ben se ted prihlasil na mesicni intensivni kury cestiny v akcentu..
    Výuka angličtiny, jazyková škola : AKCENT IH Prague
    http://akcent.cz/cz/p/1/uvod.html
    zjistoval si vsehcno mozny o ruznych skolach a hledal reference apod..a tahle mu vysla nejlepe.

jinak jsem zpatky!! zatim jsem u rodicu na venkove kousek za prahou a do prahy jsem se dostala jen dvakrat..kvuli pohovorum..ale mam docela kulturni sok:) potrebovala bych se co nejdriv zapojit..jiit do prace a byt u sebe doma. (coz bude az za dva tydny!) mit tu Bena a nejak se zacit vidat s kamaradkama apod...NOVY ZACATEK! dolsova:)))

SARAJ
    SARAJ --- ---
    ANDR3_I: UK dela kurzy pro cizince a bud uplne free bo levny, nasi filipinci v praci tam chodili a dobry
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    můžete mi prosím někdo v Praze doporučit kurzy češtiny pro anglicky mluvící? máte stím někdo zkušenosti?? našla jsem dokonce i nějakou školu (metropolitní univerzita, dva semestry), ale je strašně drahá...
    dík
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    VALKYRA: :) ja tam jeste nebyla tak nemuzu hodnotit :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    OT nahodou, ja ted miluju Tesco a samoobsluzny pokladny, kde si hraju na pokladni a hrozne me to bavi dycky :))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    LAURA: dyt jo, myslela jsem to ze srandy :)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    DASHA: no tak alespon vic nez na rok to bude:) dalsim cilem je Kostarika anebo Japonsko/Korea.., ale prvni se muz musi naucit cesky, prece:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam