• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMOPRAÚstav dálného východu
    Tento klub bude určen studentům,profesorům,řádným občanům..Vlastně jakémukoliv asijsko-dálnému fanouškovi.. http://udlv.ff.cuni.cz/default.htm
    rozbalit záhlaví
    160CM
    160CM --- ---
    RUI: To se stalo taky :-D... (ten maturitni seznam..) Souhlasim spis s tebou. Nehlede nato, ze by samo mela prevazovat odborna literatura (coz vam asi prevazuje, v tom pripade neni sem tam beletrie na skodu..).
    RUI
    RUI --- ---
    VOJTAPITRA: takze prilozis jeste seznam od maturity s shakespearem, kafkou a kunderou? u prijimacek je imho dulezita relevantni literatura :)
    VOJTAPITRA
    VOJTAPITRA --- ---
    Prostě přečtená literatura o tobě něco vypovídá. Jakákoliv. A oni chtějí vědět, kdo se k nim hlásí.
    RUI
    RUI --- ---
    AMOPRA: smi se to, jasne. ale k cemu? to, ze uchazec o studium koreanistiky precetl neco od murakamiho, mi prijde ve vztahu ke koreanistice asi tak relevantni, jako ze ma japanolog rad filmy kim ki-duka. kdyby slo treba o japonskou literaturu, ktera se nak dotyka treba korejsky mensiny v japonsku, bylo by to vyborny, ale murakami...?

VOJTAPITRA: jasne, ale jaky ma vztah ke koreanistice to, ze clovek cetl neco od murakamiho? kdyby slo o klasicky dila, bylo by to super, ze ma clovek obecnej prehled o dulezity literature v regionu, ale murakami (nic proti nemu, mam ho rad) mi v seznamu osobne prijde skoro kontraproduktivni ;)
    VOJTAPITRA
    VOJTAPITRA --- ---
    AMOPRA: Kafka je skvělá knížka.
    RUI: no k tomu, aby věděli, co tě zajímá. Řekni mi co čteš a já ti řeknu....

Já mám třeba přečteno docela dost japonských knížek, ale jen jednu čínskou. A to taky o nečem vypovídá. Že mi je Čína celkem fuk, například:)
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    RUI: když jsem mluvila s Lowensteinovou,tak říkala,že se můžeme napsat i japonskou literaturu..
    (stejně v mnohém jsou to předky korejců..))..)
    RUI
    RUI --- ---
    ciste ze zvedavosti by me zajimalo, k cemu je nakej murakami v seznamu cetby na koreanistiku...
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    VOJTAPITRA: O murakamiho teď čtu hafku a je to supr..)
    VOJTAPITRA
    VOJTAPITRA --- ---
    MOTHER_ENVY: Stačí, když si vybavíš název a autora. Protože se stejně budeme bavit o korejských, tak si víc pamatovat nemusíš. Určitě aspoň něco od Murakamiho, ne?
    MOTHER_ENVY
    MOTHER_ENVY --- ---
    VOJTAPITRA: A kua! Tak to jsem fakt nevěděla. O Koreji jako takový mám cca 16, ale ty ostatní jsem si nepsala, takže už to asi z hlavy nevydoluju. No, nedá se nic dělat.
    MOTHER_ENVY
    MOTHER_ENVY --- ---
    DARUMA: Když jsem teď byla na přijímačkách na mongolistiku, tak tam byla holčina z druháku a říkala, že by se snad měla tibetanistika otvírat na přesrok. Ale neni to ověřená informace od ověřeného zdroje.
    VOJTAPITRA
    VOJTAPITRA --- ---
    TURBULENT: To je v pohodě, to je taky až až. Já jsem si musel začít dělat k těm knížkám poznámky, jinak by se mi pletly. Stejně určitě nějaký pomotám.
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    VOJTAPITRA: já jich mám tak cca 25,ale skoro samé japonské..
    akorát si teď jsem se musela podívat,zda-li si u všech pamatuji o čem byly..

snad budou v pohodě..)
    TURBULENT
    TURBULENT --- ---
    VOJTAPITRA: ja jich mam asi tricet a doted jsem si myslela, ze je to v pohode, tak me neznervoznuj:-)
    VOJTAPITRA
    VOJTAPITRA --- ---
    Otázečka pro všechny, kdo dělají letos přijímačky na UDLV. Kolik máte knížek v přečtený literatuře?

Pro ty, kteří to nevědí, tak i když se hlásíte na dejmetomu koreanistiku, tak tam můžete dát japonské knížky. Myslím, že to tak jde i u ostatních oborů. Já mám okolo čtyřiceti knížek, ale je to za celý rok zpátky. Většinu jsem nečetl kvůli přijímačkám, ale protože jsem chtěl.
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    DARUMA: zkusme to tlačit a třeba se to podaří...
    Co říkala Zuzana Ondomišiová,tak by to uvítala..)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nevítě někdo kdy Berounský vodevře tu tibetanistiku? ;-)
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    SHINNITCHIKA: Lábus je náhodou dobrý..

když jsme ho měli na přednášky,tak vždycky zmínil nějakou událost o které nikdo nic nevěděl a on na to : To všichni znáte,takže se o tom nebudu zmiňovat a jedeme dál..)
    SHINNITCHIKA
    SHINNITCHIKA --- ---
    LOG_LADY: No vzhledem k tomu, ze jsem se vubec neucil a z nemciny umim stezi dvacet slovicek, doufam to bude pekny masakr. Jen doufam, ze me nebude napinat na skripec Labus.
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    SHINNITCHIKA: vida, bodový kolega.. tak pak dej vědět, jaks dopadl...
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    nemate nahodou nekdo poznamky z cinskeho umeni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam