• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROHATEJTchýně
    _K5_
    _K5_ --- ---
    Já bydlím s rodinou u týchně v RD a je to peklo... Né kvůli tchýni, s tou víceméně žádné konflikty nemám, ale manželka je věčně "u maminky" (kam já pochopitelně ani nepáchnu a děti jakbysmet).
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    TRISSIE: jo, extchán mě taky neoslovoval, extchýně mi zase tvořila z křesního jména otřesný zdrobněliny :-(, fakt nevím, jestli schválně, nebo jí to nedocházelo. já jsem je fakt nemusela, měla jsem nejen tchýni, ale i dvě pratchýně (exovy babičky) a když přijeli na návštěvu tchánovci a ještě obě expratchýně, tak to stálo za to, všechny 3 tchýně byly chytrý jak rádio a dělaly si v exově bytě vyloženě, co chtěly a on jim na to nic neřekl (částečně mu to bylo jedno a částečně - ne, on přece nemůže nic říct své matce a babičkám, protože prostě proto) a mně to bylo blbý, když to nebyl můj byt... tyjo, já jsem tak ráda, že už to nemusím řešit :-) ... jo a tchýně se furt chtěla líbat, tzn. při vítání a loučení se na mě vrhala a dávala mi pusu na tváře, bylo mi to protivný, nechápala jsem, co najednou takový závan důvěrnosti, ale držela jsem :-D
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: tak to znám s tim se na něco zeptat po pár letech. to se mi stává furt a všude - nezeptám se první den a pak už je pozdě a když se odhodlám k otázce tak na mě všichni čumí jak na jelena že se ptám až teď. občas to znamená úlevu občas studenou sprchu.

    já si to navíc zavařila v tom že jsem tchýni od prvního dne začla řikat maminko - slovo mámo mi nesedí a křestní jména jsme v rodině nikdy nepoužívali a vadí mi a teď už mě to osolovení ser... protože už jí za tak svatou nepovažuju ale není cesty zpět :o(....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jo, a suprovej byl ex-tchán, ačkoli u nich jsme byli daleko častěji, tak za těch 5 let, co jsem s jeho synem byla, mě ani jednou neoslovil křestním jménem... dodnes nevím, jestli ho vůbec znal :-)

    ale vzhledem k tomu, že prakticky nekomunikoval ani se svými vlastními dětmi (jednou jsem se ptala švagrové a ani ona, i když v té době s nimi bydlela, si nemohla vzpomenout, kdy jí naposledy řekl křestním jménem), to nebylo nic neobvyklého :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DRAGON: no, já tam jezdím tak jednou za dva-tři-čtyři měsíce na oběd, takže těch příležitostí se zeptat moc není... a čím dýl to je, tím trapnější by taková otázka byla...

    možná až přijdou děti :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TRISSIE: dva roky po svatbe nemas jasno? tak se zeptej na rovinu, neni nic lehciho :) nez se snazit to obchazet oslovovanim najednou a tak, to mi prijde zbytecny ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VERONIKA22: já ani dva roky po svatbě nevím, jestli si tykáme nebo vykáme... oni mi to nikdy nenabídli, a já se snažím radši je oslovat oba najednou...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ne, rikam ji Dobry den Danusko :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    já když se nad tím zamyslim tak mi vykání přijde divný když už toho nového člena přijali do rodiny ( po svatbě) a ještě ti moji chtějí abychom se měli všichni strašně rádi ťuťuňuňu.... ! já tak celkově vykání i lidí co si říkají ahoj fakt nechápu! těma lidma fakt pohrdám jako kdyby přišli o nějakou identitu nebo co - no nikdy to nepochopim a bude to asi tím že nemám ráda když mě někdo vyká a tak si asi nedokážu představit smýšlení lidí co nemají rádi tykaní a ty jejich důvody.

    DRAGON: jeslti mamince musíš říkat dobrý den tak se k tomu vykání hodí ale jinak ahoj a vykání je uhozený! ale to je taky dobrý jednomu členovi tykat a druhému vykat :oD.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Vero: mne tata rekl rovnou prvni den ze si budem tykat, mamince vykam..
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    mě třeba ser... že si říkáme ahoj .. jak se máš....papa... ale musim jim vykat. jednou jsem jim sama od sebe ( po 5letech) začla tykat a to byl pak mazec. tak se musim držet vykání :o(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Ja sem na tom podobne, jak budouci tchyne, tak tchan jsou fajn. Maji sve chyby, obcas se nazorove neshodneme, jsou trochu vic pedanti, nez ja apod. Ale jsou to vice mene drobnosti. Po 6-ti letech co se zname porad dobry :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Veronika: mne prave vubec, tchyne je uplne super, v tomhle to mam fakt uplne super, jak mama tak tata, oba jsou super :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    DRAGON: trošku nápodobně. tchýně je v dosti věcech lepší než moje máma. ale vychovaná jsem mámou a tak sem tam povaha tchýně mě vytáčela.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ja mam tchýni lepsi nez matku :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    já jsem se svou tchýní zápasila natolik, že to byla moje deprese za depresí a jediná šance jak být klidný bylo hooodně dobře se vyspat a všechno pak brát na lehkou váhu a nic neřešit. a pak mi jedna paní v tchýninim věku řekla proč s ní zápasim když jsem jí v duchu strašně vděčná zato že stvořila toho senzačního kluka kterýho teď mám za manžela - a mě se rozsvítilo :o) a začla jsem na to koukat z druhé strany :o)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Možná by se na nástěnku hodilo info, že existuje kniha Když vám příbuzní otravují život od Suzan Forwardové a Donny Frazierové, ukázka viz zde. Docela mě pobavilo to označení "jedovatí příbuzní" a "jedovatá tchýně" :-))
    STOPAR
    STOPAR --- ---
    Ne, že by mi tchyně nějak zvlášť vadila, dá se spíše řící, že s ní vycházím velice dobře. Mohu se ale vzteknout, kdy jako člověk vyučený ve stavebním oboro, s následnou stavební průmyslovkou provádím jakékoliv opravy na chalupě / ta je samozřejmě tchýně / a ona mo do toho začne kecat a udělal by všechno jinak a jistě lépe!!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nám se (moje) tchýně do života vůbec neplete... až to trochu zamrzí, když třeba v rámci přípravy svatby se ani jednou nezeptala, jak to jde a jestli třeba nemůžou s něčím pomoct...
    IF_
    IF_ --- ---
    proti tchyni clovek nevyhraje...lze se jen prizpusobit, kazdy odpor bude po zasluze potrestan:)

    ELIZHANNAH: mas pravdu, ale tech hodnych, co Ti sednou je malo, pac vzdycky jim beres jejich detatko cili vetsinou jsi uz od zacatku aleaspon castecne spatna/ej...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam