• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROHATEJTchýně
    Vážně i nevážně o ženách, které si muži ani ženy nemohou vybrat a které jim zasahují do životů zcela zásadním způsobem.

    Veselé i smutné příběhy ze života tohoto živočišného druhu ...

    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    METTE: A Ty jsi zas maminka toho dítěte, před kterým to vykládá. Jestli nechceš bránit sebe, tak braň aspoň vlastní dítě!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    METTE: HAUUUUU!
    EDERA
    EDERA --- ---
    METTE: 400 km je super, ne? Přijet může, odjet musí. Vem si, jak strašný by to bylo, kdyby bydlela od Tebe jen 400 metrů.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    METTE: Jsi svatá...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SOLEI: Chápu, stejně bych ale trvala na pravidelné výpomoci rodičů tvého partnera. Tohle je fakt o tvé zdraví.
    A k čemu ti bude tvá dobrota, až se složíš? Kdo se postará o vaše děti?
    Pro syna babičky je pohodlné ji zase odložit k vám. Když se o ni bude muset pravidelně starat, získá větší jistotu v péči o svou matku. A nebo ať na určitou dobu s jasně stanoveným termínem pobytu zaplatí pro babičku stacionář, at´ se dáš trošku dohromady.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MALKE: hodna až to bolí
    :-(
    MALKE
    MALKE --- ---
    SOLEI: jestli ty nejsi moc hodna.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ILLUZE: když bouchnu teď tak si nepomůžu, on se o babičku starat bude, bydlim s ní, není schopna být sama
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SOLEI: Myslíš, že když teď bouchneš, tak si pak podobnou akci ještě dovolí?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MARKYSHA: vzhledem k tomu že chce aby s námi jela na podzim na chatu ( malinka bouda se studenou vodou kde se topí v klubkach a je plno harampadi) tak si bouchnuti schován na podzim a jestli vážně pojede necham se odvézt k matce
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SOLEI: Být tebou, tak to udělám.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Fakt mám radost, tchán si babičku odvezl na týden na chatu. A už mi ji veze zpátky, že nejsou schopni jiu uhlídat ( uz se projevuje starecka demence a v horku obzvlast) a že nepije.
    Fajn takže oni jsou dva dospělí na jednu babku a nezvladaji ji uhlídat a já to mám zvládnout spolu s malinkým batolakem?
    To nechápu.
    S babkou je to tezke, dohadování je na dlouhé lokte a navíc je hluchá. Navíc to je moje pratchyne, nemáme žádný vztah, jak ji mám přesvědčovat když to nezvládá vlastní syn?
    Fakt bych chtěla bouchnout do stolu a říct manželovi ať mne a děcko odveze k matce a na hlídání babičky si vezme dovolenou. Stejně je teď protiva.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    tak ja si jen doodlozim... na blby forky si dejte bacha, tchan to behem tri tydnu dohnal do dnesniho oznameni terminalu, otazka tydnu (ale kdo vi, ze...). tchyne perli dal, vim, ze za to nemuze, ale je to jeden vykyv za druhym. dopoledne si pocita duchod, odpoledne place, ze on snad umre, vecer resi, ze "vona ho teda domu nechce" a tak... a detaily o fyzickem stavu rozhodne nesetri... ja vim, ze jeji kecy jsou pomerne podruzne, ale bude to jeste narocny nejen v tom zakladnim smeru...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CORNELA: klidně. pokud je komorbidita hysterická paréza.... ;)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---

    Mě zaráží ta nenávist, já taky nemám ráda svého tchána, ale rozhodně mu nepřeju smrt nebo něco špatného. Vlastně jsem to snad nepřála nikomu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    VERONIKA22: jsem zvědavý, co tu budeš psát za 30 let, až budeš v pozici tvých rodičů/tchýně s tchánem. Skoro přemýšlím, jestli není chyba v tobě. Rodiče na houby, tchýně s tchánem na houby... Ale třeba máš fakt smůlu a já to jen nedokážu pochopit jako člověk co má zlatý rodiče a tchýni a tchána v pohodě (tchýně má občas blbý kecy, ale to pouštím, jinak je fajn, protože vím, že nás má všechny fakt ráda).
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BESSAYA: já už jsem dost otupělá. Mo ji vlastní rodiče stojí taky za kulový a tchýni už mám snad 13let či kolik ( už to raději nepočítám :oD ).

    Já takhle doufám v každou virózu, která bývá u tchýně dost nevyléčitelná neb hulí jak fabrika. Tak se každý rok modlím, že by to mohl být ten poslední a ono zase kulový :o/
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    VERONIKA22: To je fakt zlý :-( Ale určitě děláš dobře, dojde mu to spíš, než kdybys v tom byla s ním. Teď to tu povídám muži, a on na to, že je to děsný, že bys ji měla nenápadně shodit ze schodů, když je stejně chromá, že by se to nepoznalo, že nespadla :-D Ne, promiň, černý humor. My onehdá na jeho rodiče zvažovali využít methanolové kauzy, bohužel jsme to propásli :-D Jako uznávám, že se o rodiče má člověk postarat, ale když dělají naschvály, je to zlo. Cítím s Tebou a držím palce, aby se to nějak srovnalo.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BESSAYA: jo baští. Neb tchýně umí stropit pěkné citové/psychické peklo a jelikož on jinou matku nemá a nemá ani v úmyslu ji od sebe odkopnout tak si tím strpčuje život.
    On to má jako svoji zásadu - se o rodiče starat dokud tu budou.

    Já na to už dneska seru. Já v sobě takovou zásadu nemám a nemám ani v úmyslu mu pomáhat. Takže se v tom brodí sám. Buď mu někdy hladina trpělivosti přeteče a nebo ne. Už je mi to fuk
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    VERONIKA22: Tak tohle citový vydírání je fakt "nejlepší".. A co syn, baští jí to? :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam