• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOTHER_ENVYEtnologie
    RADUSZKA
    RADUSZKA --- ---
    Nějaký zájemce o studium etnologie na ÚE FF UK?
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Ještě dotaz. Nevíte o nějaké konkrétní literatuře o tělesných modifikacích?Myslím její původ a vznik... Na netu jsem nic nenašla
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    BARUSSS: daj se tam snad i koupit..
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    ULO: a dají se ty časáky někde sehnat?
    ULO
    ULO --- ---
    Casopisy stačí nastudovat před ústavem během čekání na komisi, mívali je tam ve vitrince
    YAPI
    YAPI --- ---
    KIRILLOV: hodně záleží na komisi, ale osvědčuje se viz ULO: prostě mimo všeobecného přehledu najít si něco co tě víc zajímá, o tom si víc načíst a pokoušet se na tom založit přijímací pohovor. Znalosti ze zeměpisu se pak např. točí kolem toho co sis vybral (já jsem například mluvila o západní africe, protože jsem tam byla po maturitě na pár měsíců a tak se mě ptali na státy afriky... Někdo zase mluvil o balkáně apod..) Jinak z historie doporučuji nastudovat si data a události jako např. toleranční patent, zrušení nevolnictví, velkou francouzskou revoluci, hospodářskou krizi apod. Jinak nezapomeň na to podívat se na nějaké etnologické časopisy a zapamatovat si jejich jména (popřípadě si z nich něco přečíst) Hodně štěstí :-)
    KIRILLOV
    KIRILLOV --- ---
    taky se letos hlásim na ffuk, tak jsem zvědavej, mám nějakej přehled, četl jsem murphyho úvod, průběh rituálu, úvodní přednášky doktorky kotalový a nějaký články, to asi nebudu vypisovat, nejdůležitější asi s. ortner on key symbols, a mám základní přehled v sociologii a filozofii, nemáte nějakej tip na co se ještě před přijímačkama zaměřit?
    ULO
    ULO --- ---
    podle me je dobry ze zemepisu myt jen urcity prehled, dulezitejsi, rekla bych, je myt do hloubky neco (etnikum, kulturni jev) nastudovaneho a presvedcit je o tom, ze zajem je opravdovy navzdory tomu, ze nevis co se zrovna deje napr. namibii. Doporucuju, pokud mas na sobe neco "etnickeho" tak si zjistit k jake kulture/ucelu to patri/je. U prijimacek jsem videla holku mela na kabelce velsskyho draka a ptali se ji, zda vi, odkud ten motiv je, rekla ze cina, coz zrovna nebylo stastny.
    do knihovny nechodim, v tom ti nepomuzu, ale dostatek literatury se da sehnat jinde- po knihovnach i internetech.
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    ROLNICKATA: já tam právě včera byla a paní knihovnice mi řekla, že půjčí jen ńa kartu a nebo musím číst tam u nich, sebou domů mi nic nepůjčí
    ROLNICKATA
    ROLNICKATA --- ---
    bylo, ale myslím, že bude lepší, když tam zajdeš osobně a možná ti to, kontra občanku nebo bůhvíco, třeba taky nic, půjčí. Nejsou zas tak striktní, že by s tebou vyběhli, ale přeci jen bych to zkusila osobně a uvidíš, co ti řeknou, případně email: milos.tomandl@ff.cuni.cz
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Nebylo by možné,abych si nějakou knížku vypůjčila přes někoho z Vás-studentů Etnologie ?
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    YAPI: ale já ho nemám, nejsem student
    YAPI
    YAPI --- ---
    BARUSSS: isic stačí
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    nevíte,jak to funguje v knihovně etnologického ústavu ? si musím založit kartu nebo tak něco?
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Takže by to chtělo mít i přehled o politickém dění
    Já jen nevěděla co všechno se z toho zeměpisu učit,..
    Ale díky za info :)
    ROLNICKATA
    ROLNICKATA --- ---
    BARUSSS: Nebo aktuální témata, mě se ptali na severní Afriku a právě probíhající revoluce. Ptali se však na můj názor, nikoliv znalost pohledů.
    SOCONUSCO
    SOCONUSCO --- ---
    BARUSSS: Loni se ptali třeba na státy jihovýchodní Asie, ale neptají se všech (třeba mě se na žádnou zeměpisnou otázku neptali).
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Prosím Vás, na jaké otázky ze zeměpisu se zaměřují u přijímaček ? Díky
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    Ani do politiky se u nás nedá jít..
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    GHOSTDOG: Právě! to je ten nejzásadnější problém, proto jsme se ptala na to uplatnění. Teda, člověk si tak nějak vytvoří ideu, co chce dělat, ale bojím se, že právě v naší zemi to jde těžko zrealizovat. Teda když by se to i např. mělo týkat toho neziskovýho sektoru. Ale i tak, naše republika k tomuhle ještě není dostatečné otevřená...přeci jen jsme takový národ rasistů.
    Jinak co se přijímaček týče, jak to vypadá?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam