• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    HAAALA: dík. kámoš vietnamec mi kdysi poslal kávu poštou, byla výborná, ale jméno už nevím. vykládal taky cosi o ještě lepší kávě, kterou prý snad ženský promýlaj v ústech. ale možná jsem si to špatně zamemoroval.. vykládal o tom ale jako o top vietnamees coffee...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    KOOXIK: udělané jsou kvalitně, ale byly podstatně dražší (cca 180k, ale zase... proč nepodpořit řemeslo).

    NARVAH: Vietnamská káva je luxusní. Rychle jsem si vypěstoval závislost a zásoby se rychle tenčí (přivezli jsme pár kilo). Nekupuj mletou Trung Nguyen, kup si spíš zrna z malých pražíren. "Káva z lasice" (weasel coffee) je za ty peníze, za který se zpravidla prodává, jasnej fejk pro turisty. Pochopit systém pražení a třídění je taky pro lidi, co jsou schopný pochopit kvantovou fyziku, čili ne pro mě... :)

    Jinak něco víc je tady: http://vietnamskaabeceda.blogspot.com/2010/01/k-jako-kava.html
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Má někdo zkušenost s kupováním notebooku ve Vietnamu? A co vietnamská káva?
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    YOZHIN: to se třeba někde ve středu země potkáme.. pro mě lepsí za teplem než za zimou. o počasí moc nevím. ale v dubnu se tam počítám strhne velkej tajfun.
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    NARVAH: no jelikoz budu mit na vietnam od 20. unora 10tydnu, premyslel jsem presne opacnou variantu. jit z hanoje rovnou na jih a pak se pomalu vracet na sever a do laosu. proste spis pred vedrem prchat do mirnejsiho klimatu. jake byva pocasi v dubnu na severu?
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    EMEFA: SMOKIE: tak nakonec letim do hanoje. jeste k tem visum. co 3 mesicni vicevstupni? mate s tim pres net nekdo skusenost?
    KOOXIK
    KOOXIK --- ---
    HAAALA: podobnou ale horsi verzi prodavali v Cu Chi tunelech za 20 000 dongu :)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    cool naprosto!
    EMIS
    EMIS --- ---
    HAAALA: uz asi nepotrebujou fingovat smer chuze a dostupnost trepek sla od valky ve vietnamu nahor, tak pnaumatiky neleti ;)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    konečně jsem je nafotil... moje ho-či-minky, nezničitelné sandály vyřezané z pneumatik, akvizice z Hue (myslel jsem si, že v nich ve Vietnamu běhá kdekdo, ale oni ne - viděl jsem v nich akorát jednoho soudruha v Hanoji, jinak mají všichni takový ty plastový trepky - výlisky divný...



    EMEFA
    EMEFA --- ---
    Jo, - http://www.visa-for-vietnam.com/ - nemel jsem s tim problem, levnejsi, rychlejsi.
    EMEFA
    EMEFA --- ---
    YOZHIN: Ja myslim ze oficialne snad viza na hranicich nedostanes .. i kdyz v ty zemi je vsechno mozny. Potkali jsme tam australana kterej priletel bez viz a bez hotovosti, pac si myslel ze je nepotrebuje, a do zeme se dostal. Samozrejme to provazela vtipna historka jak ho ozbrojeni eskortovali mimo letiste k bankomatu, aby si mohl vybrat penize, a pak zpatky.

    Viza pres net jdou asi jenom kdyz priletis.... http://www.visa-for-vietnam.com/

    takze bych rekl ambasada.
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    mam v planu prijet do vietnamu pozemni hranici, bud to z kambodze nebo laosu, s tim ze odletam z hanoje spatky do prahy. na jak dlouho a za kolik se daji poridit viza na hranicich? jde poridit i vice vstupni viza? nebo je lepsi si je poridit rovnou na ambasade?
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    KOOXIK: slušný...

    SMOKIE: jo jo, měsíční
    KOOXIK
    KOOXIK --- ---
    SMOKIE: jj na mesic
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    HAAALA: ale mesicni, ne ?
    KOOXIK
    KOOXIK --- ---
    HAAALA: momentalne stoji multiple 1800 Kc a je to za tyden hotove. Jina bacha na ty urdenicky lemra, volal mi totiz jeden typek ze mu omylem dali muj pas i s vizem, maj tam v tom asi dobrej bordel :(
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    SMOKIE: leda že by to poskočilo... mě to vloni stálo 1.500,-, úřednice sice byla rudá nemálo, ale všechno šlo hladce, za týden jsem ho bez keců měl. O láci letištního víza jsem slyšel, nicméně za ty nervy mi to nestojí / nestálo.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SMOKIE: dík!
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    KRMELEC: Na rasinove nabrezi stojej single entry 3 mesice asi 2 nebo 2,5k a nechovali se tam ke me moc hezky :) zatimco prez ten mvv to stoji 35 dolaru a ma to clovek bez rudy urednice .)
    HANYONLINE
    HANYONLINE --- ---
    SMOKIE: Ty jo a o kolik je to levnější? Možná popřemýšlim, ale riskovat to, nevim nevim :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam