• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    LENINECK: dík!!

    nějakej tip na dobrou mapu vietnamu? počítám, že tam asi koupíme dobrou mapu těžko..
    LENINECK
    LENINECK --- ---
    NARVAH: http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/asie/vietnam/cestovani/duty.html
    2 l lihovin či vína, 3 l piva, 400 ks cigaret, 100 ks doutníků, 500g tabáku, 5 kg čaje, 3 kg kávy a osobní šperky. Celková hodnota těchto předmětů by neměla přesáhnout hodnotu 300 USD. Elektroniku, valuty nad 7.000 USD, cenné kovy, drahokamy a videokazety je nutné deklarovat v celním prohlášení v zájmu bezkonfliktního odbavení při příjezdu do VSR.
    Na stránkách MZV máš tyhle informace o každém státu - někdy je fajn si to přečíst :)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    nevím, jestli je to limitovaný, podle mě kafe vůbec, lihoviny a cigarety počítám v normálním množství, ale přesně to nevím, to asi dohledáš v nějakým bedekru. Záleží na tom, co tam budeš dělat, já vozím batoh radši větší, ale dá se to suplovat nějakou na místě nakoupenou taškou... do vody jsem tam nelez, takže tohle nedovedu posoudit, ale běžný vodní sporty určitě jo, Amíci tam kdysi prej rádi surfovali. Na místě dostaneš prakticky cokoli. Vzal bych si s sebou dezinfekční gel na ruce, repelent do zásuvky a malou lékárničku, pro jistotu.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    HAAALA: ok. je nějak limitovanej vývoz kávy nebo dalších produktů per persona símtě? hele a jaký by sis vzal na měsíc do vientamu vybavení. plánuju malej batoh (30L), do toho brejle na šnorchlování (dá se tam?) a nějaký trika a šortky. víc jako nevím jestli není zbytečný. ale nerad bych něco postrádal..
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    v malých obchodech s kávou ti dají ochutnat... nezapomenu na kafe, co jsme dostali v jednom hanojským obchodě, velikostí to bylo piccolo a silou panzerfaust... měl jsem po jeho vypití dojem, že bych mohl z fleku jít stěhovat nábytek nebo tak něco. nechej si poradit, něco ochutnej a uvidíš.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    NARVAH: o tom jsem nikdy neslyšel... ale zní to zajímavě
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    hele a jak poznám, že zrna z malých pražíren sou dobrá káva? když nekoupím ani lasici, ani téenko, tak jako se spolehnu na intuici?
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    HAAALA: dík. kámoš vietnamec mi kdysi poslal kávu poštou, byla výborná, ale jméno už nevím. vykládal taky cosi o ještě lepší kávě, kterou prý snad ženský promýlaj v ústech. ale možná jsem si to špatně zamemoroval.. vykládal o tom ale jako o top vietnamees coffee...
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    KOOXIK: udělané jsou kvalitně, ale byly podstatně dražší (cca 180k, ale zase... proč nepodpořit řemeslo).

    NARVAH: Vietnamská káva je luxusní. Rychle jsem si vypěstoval závislost a zásoby se rychle tenčí (přivezli jsme pár kilo). Nekupuj mletou Trung Nguyen, kup si spíš zrna z malých pražíren. "Káva z lasice" (weasel coffee) je za ty peníze, za který se zpravidla prodává, jasnej fejk pro turisty. Pochopit systém pražení a třídění je taky pro lidi, co jsou schopný pochopit kvantovou fyziku, čili ne pro mě... :)

    Jinak něco víc je tady: http://vietnamskaabeceda.blogspot.com/2010/01/k-jako-kava.html
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Má někdo zkušenost s kupováním notebooku ve Vietnamu? A co vietnamská káva?
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    YOZHIN: to se třeba někde ve středu země potkáme.. pro mě lepsí za teplem než za zimou. o počasí moc nevím. ale v dubnu se tam počítám strhne velkej tajfun.
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    NARVAH: no jelikoz budu mit na vietnam od 20. unora 10tydnu, premyslel jsem presne opacnou variantu. jit z hanoje rovnou na jih a pak se pomalu vracet na sever a do laosu. proste spis pred vedrem prchat do mirnejsiho klimatu. jake byva pocasi v dubnu na severu?
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    EMEFA: SMOKIE: tak nakonec letim do hanoje. jeste k tem visum. co 3 mesicni vicevstupni? mate s tim pres net nekdo skusenost?
    KOOXIK
    KOOXIK --- ---
    HAAALA: podobnou ale horsi verzi prodavali v Cu Chi tunelech za 20 000 dongu :)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    cool naprosto!
    EMIS
    EMIS --- ---
    HAAALA: uz asi nepotrebujou fingovat smer chuze a dostupnost trepek sla od valky ve vietnamu nahor, tak pnaumatiky neleti ;)
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    konečně jsem je nafotil... moje ho-či-minky, nezničitelné sandály vyřezané z pneumatik, akvizice z Hue (myslel jsem si, že v nich ve Vietnamu běhá kdekdo, ale oni ne - viděl jsem v nich akorát jednoho soudruha v Hanoji, jinak mají všichni takový ty plastový trepky - výlisky divný...



    EMEFA
    EMEFA --- ---
    Jo, - http://www.visa-for-vietnam.com/ - nemel jsem s tim problem, levnejsi, rychlejsi.
    EMEFA
    EMEFA --- ---
    YOZHIN: Ja myslim ze oficialne snad viza na hranicich nedostanes .. i kdyz v ty zemi je vsechno mozny. Potkali jsme tam australana kterej priletel bez viz a bez hotovosti, pac si myslel ze je nepotrebuje, a do zeme se dostal. Samozrejme to provazela vtipna historka jak ho ozbrojeni eskortovali mimo letiste k bankomatu, aby si mohl vybrat penize, a pak zpatky.

    Viza pres net jdou asi jenom kdyz priletis.... http://www.visa-for-vietnam.com/

    takze bych rekl ambasada.
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    mam v planu prijet do vietnamu pozemni hranici, bud to z kambodze nebo laosu, s tim ze odletam z hanoje spatky do prahy. na jak dlouho a za kolik se daji poridit viza na hranicich? jde poridit i vice vstupni viza? nebo je lepsi si je poridit rovnou na ambasade?
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    KOOXIK: slušný...

    SMOKIE: jo jo, měsíční
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam