• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    EMIS: no, zajímavej článek. ten malej filipínec to moc nedává. moc pěkný video, emisi ;)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    MUI: spíš jde o to, jestli je ve vietnamu vyšší riziko, že tě něco pokouše, než u nás. u nás ji téměř dostat nemůžeš. možná tak od netopýra. psi i lišky jsou vakcinováni. pokud tam psi nepobíhaj a opice neotravujou, tak moc nevím, proč do sebe ládovat vakcíny. podobně jsem začal užívat podle doporučení OHS lariam při návštěvě indonésie. blbě mi z toho bylo několik dnů, že sme to s kámošem radši vysadili. pak jsme zjistili, že jsme se stejně vůbec nepohybovali v zamořených oblastech a že místní antimalarika byla účinější. tak to vidím i s vietnamem.
    EMIS
    EMIS --- ---
    NARVAH: Jak jsem psal nechcipnes na to, jen musis hned na injekce. A to s i bez ockovani. Jisty je, ze chytit to nechces a kdyz to nahodou chytnes, tak to urcite chces prelecit ;)
    http://www.metacafe.com/watch/388523/poor_filipino_child_with_rabies/
    Rabies on the rise in Vietnam
    Vietnam latest news - Thanh Nien Daily | Rabies on the rise in Vietnam
    http://www.thanhniennews.com/2010/Pages/20101001190600.aspx

    Ono ta pravdepodobnost je asi mala, ale porad je to smrtelny a ja su v tomhle predem opatrnej a 1500kc za to ockovani me neboli a mam vetsi klid. Jo a az te ten pes/opice/kocka pokouse poskrabe, tak ho nezapomen chytnout, muze ti to ustrit kupu zbytecnejch injekci ;)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    MUI: to jako fakt? jsou tam? v indii sem nějaký viděl u těch chrámů občas. podle mě pokud mě má něco vykilovat, tak mě to prostě vykiluje ;)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    no, to mi vůbec nedošlo, že je vlastně jedí. tudíž to vidím jako zbytečný, protože od čeho jinýho to chytnout fakt netuším. nejvíc toulavých psů, kteří byli žíhaný jak hyeny jsem viděl před víc jak deseti lety v bukurešti. tam tvořili smečky a působili nevyzpytatelně. pak ještě na plážích v albánii. nic moc s nima někde pobejvat
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    HAAALA: Vietnam je jedna z mala zemi co jsem zatim videl co ma problematiku toulavych psu vyresenou .) Pokousani toulavym psem je tam pomerne vzacny. Obecne potkat toulavyho psa je tam velmi vzacny a potkat tam psa starsiho nez dva roky skoro nemozny:)) A psi se tam taky dost casto kradou, takze na hrani se radsi porizujou pidiplemena co se nevyplati napichnout na gril.

    NARVAH: jak ktery ockovani, ale vetsinou i kdyz jsi ockovana proti vztekline, tak stejne po pokousani musis do spitalu, akorat to prezijes. Jinak je vzteklina opravdu smrtelna a s fakt neprijemnym koncem. Na druhou stranu potkat ve vietnamu nejaky divoky zvire co by te mohlo pokousat je skoro zazrak. Sezrali uz davno vsechno co se neschova 3 metry pod zem nebo neuleti.
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    vzteklina je průser, i když ve Vietnamu jsem nějaký smečky čekal, nakonec jsem viděl spíš sem tam podvyživený kotě u krámku na špagátu nebo volně pobíhat... psy jsem viděl dost málo, jednoho už staženýho, opečenýho a naporcovanýho u stánku ve vesnici v okolí Co Lungu...
    že by to nějak souviselo?

    daleko víc toulavejch psů jsem viděl v Itálii a Řecku, a některý dost zubožený...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    EMIS: dík, se teda nechám.

    dávka v olmiku stojí myslím 550 a de se na to třikrát. po přeočkování trvá profylaxe déle než dva roky se domnívám.


    E2E4: o smrti vykládala no. prej 100% úmrtnost nebo co.
    EMIS
    EMIS --- ---
    MUI: na ockovacim centru v Jihlave, tusim dve nebo tri davky kazda za 500, ale uz si to nepamatuju je to par let. Loni jsem to jen nechal prepichnout a to bylo za 5 kil. Blby ze to vydrzi jen dva roky tusim
    EMIS
    EMIS --- ---
    NARVAH: hele ja si vzteklinu napichl. Ne ze bych se bal, ze to chytnu, ale spis pro sichr. Vselijakejch psu jsem potkal na cestach kupu a popravde pokousani si myslim, ze hrozi vic nez kdejake exoticke nemoci. Pokud te neco rafne, tak musis stejne na injekce, ale s ockovanim mas delsi cas a dostavas min injekci. Pokud tohle opomenes/nestihnes, tak pokud uz mas priznaky tak je vzteklina nelecitelna.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    NARVAH: vzteklina je oser. v podstatě když tě kousne pes, musíš do nemocnice na cojávím týden a riskuješ smrt.. taky to není nejlevnější (tuším že nám někdo vyprávěl v Thajsku že to stojí 40 tis.)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    nechali jste se někdo do vietnamu očkovat proti vzteklině? dáma z očkovacího centra tvrdila, že tam pobíhá spousta nakažených psů, znělo to jako nějaká apokalyptická vize..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    YOZHIN: jo, to je lepší varianta, dík
    DONDYS
    DONDYS --- ---
    YOZHIN: taky jsem jel public busem, byl jsem v nem sam a netrvalo to prilis dlouho. a muselo to byt mene nez 5kc :)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    FI_CZECH: dík
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    Noemiann by mohla znat presny jmeno toho "zelenyho draka" nebo co to bylo za deset dolcu v centru dobry ..
    FI_CZECH
    FI_CZECH --- ---
    hotel jsme bookovali predem pres booking.com v Hanoi to byl 'Luxury Hotel',ktery nebyl zas az tak moc luxury,ale na prespani pohoda,cisto,koupelna,klima,skoro v centru v takovy bocni ulici.

    NARVAH: Taxikem jsme jeli z letiste do centra. Nechali jsme si doporucit ruzovej. Normalne na taxametr a cena by mela byt kolem 250 - 300tis.,protoze to je celkem dalka.Jeli jsme asi pul hodiny.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    jo, taky bych ocenil nějakej tip na nějakej dobrej double bed room v hanoi. co cesta z hanoiskýho letiště do města?
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    Mate nekdo tip na 10-20$ Double bed room, nekde pobliz Long Bien bus station v Hanoi? precejenom cerstva osobni skusenost je vic nez neaktualni LP.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam