• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    ZZGERO
    ZZGERO --- ---
    MAJINKA: cauky! ja bych ti doporucil letenku do Saigonu a pak odcestovat smer Mui Ne, Nha Trang a mozna Danang...V Mui Ne se mi libilo hodne - takova kite surfarska zakladna, klubik na plazi, proste pohoda...Jako druhou variantu bych ti doporucil letenku do Hanoje (ale Saigon se mi libil vic) a z Hanoje to napalit na Cat Ba Island - a zatoku Ha Long - uzasne misto..stravil jsem tam asi tyden na Cat Ba island v rijnu minuly rok a nebylo tam moc turistu - nektere plaze jsme meli sami pro sebe, nebyla tam ani noha - neco jako tady na zevlandu....jo a jinak to je mozna do auditka Vietnam...;) mej se a uzivej!
    MAJINKA
    MAJINKA --- ---
    Ahoj, pokud bych mela jen asi deset dni v cervenci na vietnam, poradte kam se jet podivat, kam doletet... idealne se slunecno aspon trochu, hodne kultury, dobry jidlo a klidne i nekde bez turistu:) Dekuju moc, resim kde stopover
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    DANECEK: tak to můžem zajít na kafe tam někde:) já letim 13. do hanoie a pak laos,kambodža
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    DANECEK: hoj, my sme s tatikem kolem vanoc do ledna na ostrove Phu Quoc :) nam muzes zamavat:)
    DANECEK
    DANECEK --- ---
    Ahojte, nebudete někde kolem vánoc ve Vietnamu? Já přiletím do Bangkoku, pak pojedu přes Kambodžu do Vietnamu a pak na sever. Jedu sám. Kdyby se chtěl někdo na chvilku přidat, budu rád.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    Padl jediný vietnamský nosorožec jávský. Rukou pytláka - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=718950
    LYDI
    LYDI --- ---
    ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli mate nekdo zkusenost s phong nha jeskyni. rada bych tam jela vlakem z Hanoie - byla bych v Dong Hoi asi v 8 rano a rada bych odtamtud jela zas dal vlakem v 15 hod. da se to stihnout? diky za pripadne zkusenosti (:
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    PEDRO: tam je fakt pekne, akorat to chce jit brzo rano, nebo pred zavirackou, tak na patou... z Hoi Anu na motorkach to je kousek...
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    YOZHIN
    YOZHIN --- ---
    KOOXIK
    KOOXIK --- ---
    BRUNDIVAR: vyletu je mnoho ale doporucuji si posefnout malou lodku max tak pro 2 lidi, je to sice drazsi ale stoji to za to. Urcite si te nekdo odchytne hned na hotelu :) Je potreba vyrazit brzo rano, nevim jak ted ale v prosinci na vode byla pekna vyhen. Skoda ze tam plave tolik bordelu ze je to obcas dost nechutny :)
    FI_CZECH
    FI_CZECH --- ---
    BRUNDIVAR: Tripu na Mekong je nabizeno spousta, ale podle me jsou vicemene dost podobne,takze myslim,ze na tom extra nezalezi. Motorku si pronajmes na kazdym rohu. Nebo pokud to chces s pruvodcem tak zkus Easy ridery. Umi anglicky a svezou te kde budes chtit. Vetsinou maji dobre reference. DaLat je tak 1-2 dny, nakoupit kafe a pak vyrazit na motorce do okoli, protoze ta priroda vsude okolo je nadherna.
    BRUNDIVAR
    BRUNDIVAR --- ---
    Poradil by někdo se zkušeností jak (poprípadě s kým) je nejlepší navštívit deltu Mekongu?
    A co je nejlepší navštívit severně od Saigonu, pláže mě moc netáhnou, spíše hory atd. Asi bude nejlepší Da Lat, co? Dá se tam nějak pronajmout moto nebo jak se tam cestuje po okolí?
    díky za rady, vyrážím zítra, je to pracovní cesta ale vzal jsem si pár týdnů dovolenou tak bych chtěl alespoň ochutnávku. Na cesty bych měl vyrážet až nějak 6.9. Tak kdyby byl někdo poblíž (což v tomto období neočekávám) tak dejte vědět.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    Prosím... odkoupím velmi urgentne Vietnamske penize. Ideálně za 1500 Kč. Praha
    T_RAVE_LER
    T_RAVE_LER --- ---
    Jeste se chci zeptat, jestli se nekdo nezajimal o han son dong a nema plany, nebo informace... alespon o pristupu, vstupu do jeskyne a terenu k prvni zahrade. dik
    T_RAVE_LER
    T_RAVE_LER --- ---
    BTW.... Chystame se na sever od halongu projet ostrovy na voru, kterej si chcem udelat na miste a pak jet na Han Son Dong. Sapu znam a tak me lakaji asi trochu min proflakly mista v horach... Moc rad bych dostal nejakej typ nebo radu kam jet... Co sever u cinskech hranic? Nebo stredni vietnam? Takovou tu klasickou trasu mam celou projetou od sapy po saigon... Nema nekdo nejakej zajimavej navrh? Dekuju moc!!! A prosim piste mi pripadne do posty! Kdyby nekdo vedel o necem zajimavym v laosu nebo kambodze, tak si to rad zvazim!!!
    T_RAVE_LER
    T_RAVE_LER --- ---
    Cau... Jedu po druhy do Vietnamu na delsi dobu. Netusi nekdo, kde ziskat cisla na centra, ktery pomahaji a zarizuji pomoc po ustknuti hadem?
    Nak nejsem schopnej je sehnat. Dik!
    Piste prosim pripadne ke me do posty.
    KEDA
    KEDA --- ---
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    160CM: normální člověk si ve Vietnamu peníze mění ve zlatnictvích, kde mají slušný kurz a není potřeba vyplňovat dementní lejstra jako v bankách. V bankách je kurz o pár šušní horší a prosereš půl hodiny čekáním na veledůležitý štemply. Ani by mě nenapadlo si tam něco kupovat na letišti ten šíleně přepálenej aušus...
    160CM
    160CM --- ---
    NARVAH: Ono dost zalezi kam ve Vn jedes. Sapa, Nha Trang a vicemene cela pobrezni "klasicka" trasa uz je takova - turisticka a proflakla prave proto, ze tam vsichni jezdi - proste klasickej nasledek turismu. Jakmile odtamtud clovek vytahne paty, je to jiny. Bohuzel (mozna spis bohudik) je to ale pro vetsinu turistu pomerne obtizny.

    Vecny nabizeni zbozi a motorbajku je voprus, ale zaroven je to tak trosku hra. V ulici mame xeomy, ktery vi, ze tam bydlim, ze mam vlastni motorku a ze kdyz nahodou potrebuju xeoma tak si reknu a stejne pokazdy kdyz me vidi, zacnou na me hulakat :) Uz asi i tak trosku ze srandy..

    Jinak co se dolaru tyce, cernej trh kvete a je to jedina moznost, kded ve VN dolary koupit. I ceny se v oficialnich institucich ridi podle ceny na cernym trhnu. Na cenu narodni banky se fakt nidko moc nediva. Pak to tak vypada...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam