• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    160CM
    160CM --- ---
    T_RAVE_LER: ja bych taky mela zajem.
    VINNEE
    VINNEE --- ---
    T_RAVE_LER: Ahoj, ja bych o to mela zajem. Bylo by pro tebe mozne napsat mi tedy trasu do posty prosim?
    T_RAVE_LER
    T_RAVE_LER --- ---
    KDYBY NEKDO CHTEL VYSLAPNOUT FANSIPAN ZA JEDEN DEN NAHORU A DOLU, A TO BEZ PROVODCE, PERMITU, POJISTENI A PLACENI PODOBNEJCH PICOVIN, TAK MU MUZU NAPSAT JAK NA TO. JE TO SILENA MAKACKA, ALE STOJI TO ZA TO.
    GEJSHA
    GEJSHA --- ---
    SMOKIE: http://www.mezikulturnidialog.cz/Informace/nizkoprahovy-kurz-vietnamstiny.html
    pokud by měl někdo zájem o základy od rodilých mluvčích.)
    50 kč/ 90 min lekce
    LYDI
    LYDI --- ---
    @SMOKIE jep. presne toto. vim, ze bez interpunkce je to zrejme na nic, ale nevim, jak dlouho bych se musela ucit, abych interpunke rozumne pouzivala (: ... nevim jak to maji ostatne, ja se snazim neco chytat z mistniho jazyku.. casto mistni maji i radost, kdyz cloveka muzu vysvetlit jak se neco rika (:
    (jinak pokud budete nekde, kde vietnamci pijou, tak mot hai ba asi uslysite casto (; )
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    jinak v tom jak se co vyslovuje muze pomoct treba tohle
    http://www.goethe-verlag.com/book2/CS/CSVI/CSVI002.HTM
    akorat uz je to bohuzel asi od dvacaty lekce zpoplatneny .. ale byvalo to free...
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    MINOU: ja myslim ze se snazil/a vyjadrit "Kolik to stojí?", a "jedna dva tři"... (dokonce z hlavy a bez slovniku :D) ale já spíš říkal něco jako " Zá bao nem tien" :)
    MINOU
    MINOU --- ---
    LYDI: o to mi nešlo... Nevím, co jsi zač, tak nebudu soudit, ale že si tu napíšeš něco vietnamsky bez interpunkce, aniž bys to pro ostatní přeložila-to na mě působilo divně. A pokud nemáš někoho, kdo ti řekne, jak se co vyslovuje,tak to prostě jako turista nedáš.
    LYDI
    LYDI --- ---
    jasny, ze to nedame jako oni (; ale nekdy jsou proste i radi, kdyz se clovek snazi o vietnamstinu. a kdyz z come on se stane come on ba nebo come on ong, tak je usmev velky (:
    MINOU
    MINOU --- ---
    LYDI: no, než to tak komplikovat a snažit se "machrovat" s vietnamštinou, kterou jen tak někdo nezvládne dobře vyslovovat a hlavně intonovat, tak já radši kreslim symbol dolaru a otazník, nebo řeknu "dong", čemuž každej rozumí a čísla zvládnem na prstech nebo rovnou v bankovkách. ;)
    LYDI
    LYDI --- ---
    bao nhieu tien a mot hai ba hodne pomuze (;
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    tuzka papir, ruce nohy., vzdy se nejak domluvis :) chce to trpeliovost:D
    MINOU
    MINOU --- ---
    LINDUSHKA: Je tam hotelů jak nasr... stačí si vybrat. My byli v hotelech u mostu (předtím budovali malej park), kvůli blízkosti na trajekt na PhuQuoc, hezký čistý za 200tis., ale paní nemluvily anglicky, tak musíš se odmluvit buď vn nebo tužkou a papírem.
    LINDUSHKA
    LINDUSHKA --- ---
    Nejaky tip na ubytovani v HA TIEN??? Diky
    LYDI
    LYDI --- ---
    byla sem na podzim 3 mesice ve vietnamu, ted na konci dubna budu o tom pobytu ve vietnamu mluvit v mestske knihovne praha. hledam jeste nekoho, kdo ve vietnamu stravil vic casu nebo vietnamce, co by mel chut jit do ty prednasky s mnou. tak kdyby nekdo, budu rada (:
    GGG
    GGG --- ---
    MINOU: diky, to uz zni lepe :)
    Jak je nejlepsi jet ze Sajgonu do Ha tien, je po ceste neco zajimaveho kde se vypati zastavit?
    MINOU
    MINOU --- ---
    GGG: Byli jsme na Phu Quocu o Vánocích. Ubytko jsem měli v Duong Dongu v pěší vzdálenosti na pláž i do centra města za 250tis. za pěknej čistej pokoj pro dva s AC, lednicí, TV...majitelé mluvili jen VN-název teď nevim, le bylo to myslím vedle orient hotelu na kraji silnice vedoucí podél směru pobřeží. Měli jsme štěstí, ale když se projdeš po tý silnici ve městě, ne na straně u moře, tak myslím, že seženeš v pohodě kolem 300-400tis. D. za pokoj. To by ses ochudil, nejet na PQ. ;) JInak my jeli z HaTienu se společností, co má kancl za mostem směrem od města. Mají to myslím o polovinu levnější, než ostatní-165000. Ale nevím, jak je to pak s taxikama z přístavu, kterej je na východní straně ostrova-my měli dopravu vlastní.
    GGG
    GGG --- ---
    STARAKRYSA: no tak to asi nema smysl....rikal jsem si ze bychom jeli z Rach Gia lodi
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    ale byla sezona, nadherny pocasi, uzasny podnebi a prekrasny more, tagze asi tak ...
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    GGG: my leteli z HCMC, mela sem zabookovany letenky 2 mesice predem, pac jinak nebyla sance. no drahy..my tam bydleli ve dvou objektech a proste to bylo v sezone tagze 47-48 dolacu za pokoj - bungalow a v dost nic moc kvalite. za ty prachy bychom bydleli v luxusu v HCMC...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam