• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    MINOU
    MINOU --- ---
    ZUZAJ: Nejvíc se nám osvědčily bankomaty Donga banky. Dalo se vybírat nejvíc peněz-třeba i 6 milionu a bez poplatku. ;) Vzala bych si z Čech jen rezervu. Normálně vybereš v každym větším městě.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ZUZAJ: Vybírali jsme z bankomatu na různých místech po Jižním Vietnamu vč. Saigon úplně bez problémů, akorát počítej s tím, že se nedá zpravidla vybrat víc než 3 miliony (kolikrát to dá jenom dva) a vietnamská banka strhává většinou poplatek nějakých 20-30 tisíc, bez poplatku se nám podařilo vybrat jenom jednou.
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    ZUZAJ: zaridit se da, bankomaty casto nefungujou.lepsi zajit primo do banky.nebo mit prachy vybrany z CR..
    ZUZAJ
    ZUZAJ --- ---
    Zdravím, mužu se zeptat na radu? potřebovala bych vědět jak je to tam s bankomatama, v Saigonu se asi dá vybrat bez problému, nebo ne? a jinde po Vietnamu? nevím jestli mám vézt všechny peníze s sebou, nebo se to tam dá nějak zařídit...
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    neni nekdo v Saigonu?
    GGG
    GGG --- ---
    DOBYTEK: neprovokuj :)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Díky všem za rady. Nakonec jsme nakoupili asi tři kila kafe a dvacet konzerv salka, tak snad nám to chvíli vydrží.
    Přikládám pár fotek z Phu Quocu.
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    DOBYTEK: me moc chutnalo v loving hutu urcite jich tam je nekolik
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    GNUBLA: na obchody s cajem a kavou se da narazit...taky mi to prodali do takovyho stribrnyho sacku...ca phe WEASEL (lasicka) je asi nejdrazsi - na ulici se prodava kolem 70 000vnd/100g, na trzisti (obzvlaste ben than market ma dokonce i za 140 000 vnd za 100g).. a ta kava je super:) jeste si k tomu koupit do plechovy udelatko a pecka :)) min v tom teple ca phe sua da je naprosto bomba:)
    GNUBLA
    GNUBLA --- ---
    DOBYTEK: já kupovala v hanoi takovou ve stříbrnym pytlíku s rozmazanym obrázkem vesala(to je veverka kterou používaj místo cibetek)kromě toho že pod obrázkem byla nějaká adresa a jméno jsem se názvu nedohledala, ale měli jí všude na ulici. na cenu už si nevspomenu ale byla směšná v poměru s množstvím a dokonalou chutí toho kafe :)
    a lepší je koupit si už namletou neb zrnková strašně devastuje mlýnek, ale dá se namlýt v mixéru
    GGG
    GGG --- ---
    STARAKRYSA: přesně tak
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    DOBYTEK: urcite nejaky jsou ale moje zkusenosti jsou proste takove, ze nejlepe a nejchutneji se clovek naji na ulici..nejvic tam, kde byva hodne lidi - cili velky obrat surovin :)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Ještě jeden dotaz. Většinou jíme na ulici, ale zdá se, že nám zbudou dongy, tak mě napadlo zajít do nějaké slušné restaurace. Je tu v Saigonu nějaká vietnamská, která stojí za to?
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    GGG: cibetky tam strasne trapi....
    GGG
    GGG --- ---
    My jsme kupovali na trhu v Cholonu, ale kazdemu chutna jina kava....cibetkova je dobra.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Ještě jeden dotaz, chci si nakoupit nějaké zásoby kávy, jakou značku byste doporučili? Ideálně něco dostupného na trhu nebo v sámošce. Dík.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    GGG: nakonec jsme skončili v Bui Vien v nějakém lepším hotelu. Ceny jsou docela vysoké, ve srovnání s hotely, kde jsme byli doteď, ale tak je to na tři dny a mají tady na pokoji vanu. Nicméně ten kravál v noci, to je síla.
    GGG
    GGG --- ---
    DOBYTEK: je tam toho spousta a da se to driv nez zaplatis prohlidnout, vse je v nekolika ulicich pohromade v centru, ceny od 10 doalru za noc
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Neměli byste pls tip na ubytování v Saigonu? Ideálně v centru, zdržíme se tři nebo čtyři dny, tak bych radši něco cenově rozumného, ale ne úplnou blechárnu.
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    IRUX25: Tak jeste pripojim svoji zkusenost. Ze vsech mest na Mekongu co jsem navstivil (Can Tho, My Tho, Vinh Long) se mi Ben Tre libi nejvic- je dostatecne male a bez turistu, aby me to nestvalo, nasel jsem levny a cisty hotel (Nha Khach Ben Tre-180k se snidani!) a v okoli je skvela moznost prozkoumavat venkov na delte... Obzvlaste na kole si to hezky v klidu vsechno projedete a nasajete atmosferu. Muzete jet samozrejme i na vylet po kanalech, ale to jsem si nedaval. Tam bude mozna vitezit Can Tho a plovouci trhy... Ale jinak u me dobry!
    160CM
    160CM --- ---
    INDEX: No to je jasny... letim z laosu. nidky jsem on arrival nekupovala, vzdycky jsem je mela z prahy. Ale diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam