• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    FRANTAPEROVKA: my zas v Kambodže u Koh Tonsay, korály i ryby super, akorát blba viditelnost na tom miste, kam nas vzali místní, poposli jsme si asi km na druhou stranu ostrova a tam viditelnost lepší. jezdí se snorchlovat na ten ostrov za Koh Tonsay, asi 20min lodi.
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    FRANTAPEROVKA: jj, dá. My jsme šnorchlovali u Hoi Anu, zaplatili sme si nějakej výlet lodí k nějakejm ostrovům se šnorchlováním a bylo to výborný.
    FRANTAPEROVKA
    FRANTAPEROVKA --- ---
    ahoj. chtěl jsem se poptat, jestli se v zemich jako je vietnam nebo kambodža dá šnorchlovat. myslím tím, jako někde od pobřeží, nebo na nějakém ostrově. děkuji.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Kdyby někdo chtěl do Vietnamu jen na pár hodin, přijměte pozvánku na seminář v Praze, již příští neděli 2.3.2014

    Kurz Praha: Nedělní výlet do Vietnamu / Markéta Fišarová | Naučmese.cz
    http://www.naucmese.cz/kurz/nedelni-vylet-do-vietnamu
    ERTEPLE
    ERTEPLE --- ---
    Pred tydnem jsme vyrizovali viza do vietnamu v Sihanoukville primo na konzulate, rano sme dali pasy odpoldne si pro ne prisli, vyrizeno 60dolce, v Phnom penu mozna trva dva dny ci pripadne o tri dolary draz pres nejakou agency.

    Jinak dnes jsme v Dalatu budeme tu jeste v okoli chvilku tak tri dny nejakej pojezd na horakach dame a tak. Mozna bychom i sli prespat nekam ven. Pak Saigon na chvilu odkud letime do Bangkoku nekdo pivo?
    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    Sice stokrát propíraná otázka ale stejně se zeptám - jak dlouho cca trvá vyřízení víza do Vietnamu v Kambodži? ZDE se píše, že víza se dají vyřídit za den, ale netuším, jak je článek starý...

    Kolega mi navíc tvrdil, že to taky může trvat týden i déle, což si nemůžeme dovolit.
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    Ano, my jedeme na prelomu brezna a dubna. Proc? :D
    MARKYYTKA
    MARKYYTKA --- ---
    nekdo vyhledove do vietnamu? tak brezen, duben cca? .)
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    KETHAMINA: Byla jsem na stáži v Hanoi, v neziskovce, která s uživateli drog pracuje, kdyby si chtěla, můžu ti poslat kontakt...mimoto mám spoustu materiálů, které jsem teď teda zapůjčila do ULICE - neziskovka v Plzni.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Zdravím,
    ráda bych vás tímto požádala, jestli byste nám mohli pomoci zefektivnit práci s uživatelem návykových látek vietnamského původu. V současnosti se odborníci (adiktologové) setkávají s vietnamskými uživateli návykových látek (příležitostnými i pravidelnými), ale neví, jak s nimi a s jejich rodinami pracovat.

    Proto vzniká příručka, jak s takovým klientem pracovat, která bude mimo jiné vycházet i z výzkumu ve vietnamské komunitě.

    Chtěla bych vás požádat, pokud znáte někoho (vietnamského původu), kdo bere nějakou návykovou látku (často i občas), jestli byste mohli vyplnit tento anonymní dotazník a přeposlat ho i dalším vaším známým.

    https://docs.google.com/...1uSMlqQm8b0wbhCjTroNJGB1qVRZqM5uopw-PnMp-PLI/viewform?edit_requested=true

    čím více odpovědí získáme, tím lépe můžeme závislým osobám a jejich rodinám pomoci.

    Děkuji mockrát za váš čas, Markéta Fišarová (www.lache-chave.cz)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ERTEPLE: ja teda muzu mluvit jen o Thai... v Pai, jak radi BEAUFORT:, je sice turistu celkem dost ale litovat nebudes, a s tim vejletem na skutru, kterej tam je fakt levnej, je to pohoda. Jen pripadne uz myslet na to, ze to jsou hory a pocasi tomu odpovida.

    Jestli se chces potapet, tak budes muset ten turistickej masakr chvili prezit. Ale ten kurz netrva dlouho. My jsme treba ted na Koh Tao a tady je to vylozene tovarna na potapece.
    Co by se ti mohlo libit, je freediving. My se vykaslali na scuba a pritel si ted bude delat uz master freediving level. Ja bohuzel ze zdravotnich duvodu nemuzu. Kazdopadne cenove/casove se to ma takhle>
    prvni level (do 20. metru) 5500 thb/dva dny; druhy level (do 30. metru) tusim 7000 thb/tri dny. Filip dal jen po prvnim levelu 3:10 min static apneal. Neni to samozrejme o tom, ze kdyz si tyhle dva levely udelas, zvladnes se hned pak potopit do 15 metru na dve minuty, ale rozhodne se k tomu muzes dopracovat, navic pokud mas kladnej vztah k joze. Plus navic se te nebojej velky ryby, protoze nevypoustis ty strasidelny bubliny :)
    Navic velka vyhoda, kvuli ktery se k freedivingu postupne obraci porad vic scuba diveru je ta, ze s sebou nemusis tahat zadny tezky vybaveni, pripadne si ho za prachy pujcovat. Kdyby te zajimalo vic, dej vedet.
    ERTEPLE
    ERTEPLE --- ---
    BEAUFORT: Dik asi nakonec tu Malaysii a Borneo vypustim kvuli cene, a spis zkusim Vietnam.
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    Ma nekdo nejakej tip jak z letiste Hanoi primo do H-Bay, levne a rychle? Chci se vyhnout Hanoi city. Dikes.
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    ERTEPLE: Potapeni je pomerne drahy. Tim myslim jestli mas rad ,jak pises , levnej Punk style. Prakticky veskery aktivity pro cizince stoji vatu, tim myslim po srovnani s naklady na jidlo, ubytko, dopravu a stravu. Jestli chces authenticky Thaisko tak jed na sever ( Chiang Mai ) od tud si muzes dat trip na motorce do hor via mestecko Pai a pak podle hranic Burmy a pak zpet via narodni park. To je jedna z variant jak videt prirodu bez navalu turistu. Pokud chces nejaky potapeni atd, pak musis do tur proflakle oblasti. Pac v rybarsky vsi jako ja napr. Prachup Khiri Kan, kde je klidek, zadna potapecska agentura nebude.
    Cambodiu das nejspis jen Siam Reap, nebot mas jen 6 tydnu a chces toho videt pomerne hodne za tak kratkou dobu. To se da primo z Bangkoku z Kaosan Rd.
    Malaysie je prej dobra na potapeni,kazdopadne je po srovnani se zbytkem asie , nejdrazsi ( transp, ubyt, atd.) Borneo : checkuj prubezne letenky na special offer v prubehu cesty. Mam pocit ze vty dobe co tam budes je destiva sezona, takze discount.
    pro vice detajlu asi projed hedvabnou stezku, tam snad neco bude.
    ERTEPLE
    ERTEPLE --- ---
    Ahoj fanousci Vietnamu. Cca prvniho unora chci letet s par kamosema do jihovychodni asie. Muj prvni trip do asie. Tak cca na 6. tydnu priletet bych chtel do Bangkoku a pak projet trochu Thajsko a ted co resime kam dal z Thajska a odkud odlet. Pokracovat dal do Kambodzi a pak Vietnamu?. Ci na jih do Malajsie pripadne Malajsiska cast Bornea a odlet z Kuala Lumpur? Jake sou tak hlavni rozdili techto dvou cest ? Co ma jake vyhody? jak je to pri porovnani nakladu? Co jsem driv cestoval po evrope tak spis levno na punk komfort nepotrebuju radsi levneji venkov hory priroda a mene turistu. Co bych mimojine rad videl - zazil napr. potapeni idelane udelat si kurz, surfovani a pak nejakou panenskou prirodu nejradsi do poradneho tropickeho pralesa se podivat. Diky moc za rady tipy.
    NANU
    NANU --- ---
    MAKAK: díky, jsem ráda, že nemusím nikam běžet ;)
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    NANU: koupíš :)
    NANU
    NANU --- ---
    Díky za info o bankomatech. Ještě bych měla jeden dotaz: trochu nestíhám před odletem dokoupit pár věcí a to hlavně redukci do zásuvky a nějaký hodně dobrý repelent. Můžu spoléhat na to, že v Saigonu vše dokoupím nebo rychle běžet nakupovat?
    SKINNER
    SKINNER --- ---
    NANU: Je to tak, Donga Bank mi dala jako jedina 5 milionu :) Ale bankomatu maj docela malo, v mensich mestech vubec.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    NANU: Z americké karty jsem nejen že nevybral nic, ale ta banka Wells Fargo mi pak i tu kartu zablokovala. Z české z KB jsem uspěl jen u jedné banky, u ostatních jsem typicky 5 minut čekal u bankomatu s tím, že můj požadavek se vyřizuje.. a pak zamítnuto.
    INDEX
    INDEX --- ---
    Donga A dává nejvíc:-) nevím přesně kolik, ale rozhodně dávala víc než jiný banky, co jsme vyzkoušeli..
    NANU
    NANU --- ---
    VOJTA01:
    MAKAK: díky za info
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam