• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    UNA_ID
    UNA_ID --- ---
    Potvrzuju nocni vlak do Sapa, postel neni pro dlouhany, ale maj cisty povleceni a spat se da, jeli jsme v kupe pro 4. Vlak jeste ani uplne nezastavil a uz nas budil nahanec, ze prej "rychlerychle - posledni minivan", klasika..) Naproti nadrazi vpravo pres parkoviste busu je hezky hotel, kde se da v klidu posnidat a umyt, pak si te venku najde dalsi nahanec a jedes za ctvrtinovou cenu.. V Sapa je ubytek hromada, pred rokem a pul jsme bydleli pres agoda.com asi za 12 dolaru v hezkym novym se snidani.. Na ulici odchytavaj mistni Hmong zeny, je to trochu drazsi, ale kdyz si vyberes nejakou s dobrou anglictinou, vezme te na fajn celodenni prochazku i s obedem u nich doma.. A jestli uvazujes o nakupu Nord Face hadru, tak tam je nejvetsi vyber..)
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    MINOU: Do Sapy je dobrý jet nočním vlakem a z vlaku pak asi hodinku busem přímo do Sapy. Co se týče ubytka, my jsme měli nějaký homestay, bylo to hodně levný a hodně dobrý. Kdybys chtěl, mohl bych Ti dát kontakt na místní průvodkyni kterou jsme tam měli a ta by Ti všechno zařídila.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    spam

    kurz vietnamštiny pro začátečníky:
    Termín: 17. 9. - 22. 10. 2014
    Rozvrh: středa 18:00 - 19:30
    Cena: 1 200 Kč
    Registrace a další informace:
    - osobně na adrese CIC - Nová půda, Karlínské náměstí 7, Praha 8 (3. patro)
    - telefonicky na 222 360 834
    - e-mailem na novapuda@cicpraha.org
    cicpraha.org | Cizí jazyky pro všechny
    http://www.cicpraha.org/cs/dalsi-vzdelavani/cizi-jazyky-pro-vsechny.html
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    EMIS: Ale tak jako asi jo, umím si představit, že Rusko a Venezuela musí být asi ještě trochu jinej level :D
    EMIS
    EMIS --- ---
    DR_COOPER: tak to asi klika na pilota, u me absolutne dobry v porovnani s Ruskejma ci Venezualskejma spojema - raj
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    GUDRUN: Vsak ja nerikam, ze je to drahe. Naopak... ale je to takove drsnejsi, no :D Ten nas pilot s tim A320 letel asi tak, jako v Saigonu vecer ridi skutr... A to uz mam naletano fakt hodne moc a v nejruznejsich strojich :D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DR_COOPER: meli jsme dva vnitrostatni prelety a neresila bych to jinak... neni to prece vubev drahy. DR_COOPER:
    MINOU
    MINOU --- ---
    Také hledám měsíční ubytko pro pár v Danang na celý říjen do cca 6-8. tis. CZK/měsíc s DOBRÝM A SPOLEHLIVÝM INTERNETEM-kvůli práci po-pá 7h/denně, dále 2x dobrý stůl a židle, balkon a poloha ideálně mezi centrem a pláží by byly pěkným bonusem. Na Airbnb jsem už něco našla, tady už hledám http://vietnam.craigslist.org/ a tady http://tnhvietnam.xemzi.com/ zatím nic není. Kdybyste věděli o nečem vhodném, třeba i klidný rodinný guesthouse, tipy na další stránky s pronájmy, tak by to bylo super. ;)
    MINOU
    MINOU --- ---
    BTW máte někdo tip, jak nejlépe z Hanoi na Sapu (vlak nebo bus?) a kde se ubytovat do 10 dolarů na víkedový výlet-tzn. v pátek večer vyjet, v neděli večer/po ráno být zpět? Nebo jiné místo v okolí se stejnou scenérií, které by nebylo tak masově turistický? Budu hledat info na netu, ale ptám se, jestli by se někdo nechtěl podělit o osobní zkušenost. ;) Případně budu ráda za tipy na další víkendový, jednodenní výlety v Hanoi a okolí. Díky předem
    BAR_CA
    BAR_CA --- ---
    trochu se obávám, že Phu Quoc už bude dost zničenej. byli jsme tam v lednu 2013 a už to začínalo být dost zastavěný. Letos podle všeho na ostrově začala fungovat bezvizova zona, takže počítám, že to tam bude plný turistu.
    MINOU
    MINOU --- ---
    Dle mojí zkušenosti se železnicí Hanoi-Nha Trang, potvrzuju kentus a navíc jsme jeli s badnou buranskejch Číňanů, co celou dobu řvali a jedli, odpadky na zemi, zážitek jak prase! ;) Busy nevím, Vietnam airlines jsou super, zbytek na motorkách a byla to paráda. Určitě si půjčte moto na výlety. Před dvěma lety se mi nejvíc líbilo na ostrově Phu Quoc-je tam turistická část, ale taky naprsto prázdný pláže..., ale na to máte asi málo času. Okolí Dalatu je supr na výlety i samotnej Dalat je pěknej, je tam ale hodně VN turistů, na delší čas, odpočinek, výlety Nha Trang. V Hanoi je prostě krásná atmoška, prej nelepší na podzim-letím tam v neděli. ;)
    Jinak víza normálně online https://booking.vietnam-visa.com/step1.html Měli jsme zvací dopis do druhého dne.
    Taky jsem četla, že AirFrance dělá problémy. My s Aeroflotem 2x bez problémů.
    HOVNOVCUKRU
    HOVNOVCUKRU --- ---
    DR_COOPER: Díky za tip :). Tento víkend uděláme finální plán.

    Ty jo, asi si neumím představit sedět ve vlaku 14 hod :-/.

    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    HOVNOVCUKRU: Jed se podivat do Qui Nhonu, coz je nad Danangem. Nejsou tam zadni turisti, jsou tam super plaze a clovek si pripada jak Emil Holub v Africe.

    Jinak my jsme s Emirates a vizama z internetu meli obrovsky problem a skoro nas mechteli pustit do letadla, te jim udajne vratili ze Saigonu nejake turisty. Nakonec to v Saigonu dopadlo naprosto bez problemu, tak nevim. Vlaky nejsou spatne, ale pozor na jaky vlak dostanes listek. My jsme jeli Saigon Qui Nhon 400km asi 14 hodin a ten vlak byl naprosty kentus. I kdyz dalsi presun byl Reunion Expresem a nebylo to o moc lepsi. Ono, kdyz ti prijede vlak, ve kterem uz asi 12 hodi vegetujou cele rodiny, tak ten zapach je mocny :D

    Jinak letadlo je docela dobra varianta na rychle presuny. Nicmene je to takove trochu drsnejsi :D Rozhodne Vietnam Airlines. nic jineho. U tec low costu se obcas stane, ze sice maji naplanovany let, ale ze tak nejak neprodaji dost letenek, tak to klidne zrusi a lidi cekaji na dalsi...
    WIPER
    WIPER --- ---
    HOVNOVCUKRU:

    noprave, take jsme byli prekvapeni jak nestihame a to jsme to meli pomerne dobre zorganisovane ze nam vilety navazovali, nikde jsme zbyctecne necekali. Proste to cestovani autem (jeli jsme jim do Babe) ci autobusem zere priserne casu.

    V Sape jsme byli 2 noci. Prvni den jsme dorazili rano ve 6 hod rozlamani z nocniho busu do hotelu, prospali dopoledne abychom byli trochu funkcni. Odpoledne jsme se sli cournout do mesta a prolezi zahrani/vyhlidkovou horu co dominuje mestu. Druhy den jsme vyrazili po vesnicich v okoli a k vodopadnum. Treti den jsme dopol sli pesky do vesnice pod Sapou, kde je "skanzen". Odpoledne nam jel nocni bus zpet do Hanoje. (prijezd 3 rano do Hanoje, chutovka). A takhle to bylo porad, bez prodlev jsme se presouvali mezi bodama co jsem napsal.

    Treba mezi Catba a Hue ktere je zhruba ve stredu Vietnamu jsme jeli eisty cas v autobuse skoro 24 hod. Takze jestli chcete jet z jihu do Sapy, tak urcite minimalne vlakem (na dobre spaci misto je treba rezervovat tydny predem). Nejlepe letadlem pokud mate na to zdroje.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    HOVNOVCUKRU: thit chó (psi maso), thit méo (kocici), ceny prostitutek (~200k vnd / hod ), nejlepsi cigara (thang long ~8k vnd)
    a kdyz vas zastavi na skutru policajti (at uz jedete rychle, ozrali, bez helmy, nebo proc) tak hlavne vyndat klicek z motorky a nedat ho z ruky ... mluvit na ne anglicky, klidne cesky a kdyz si nedaj pokoj, tak kouzelny slovicko "embassy" ...
    nekde jsem slysel, ze kdyz chtej videt vase papers, tak chtej videt 200k vnd bankovku :-)
    a k pripitku je cool rict "čojdý!" (=popojedem)
    HOVNOVCUKRU
    HOVNOVCUKRU --- ---
    Díky moc za odpovědi.

    Wiper - jak dlouho jste byli v Sapě celkem?
    To jste toho stihli teda fakt málo na to, že jste tam byli tři týdny (i když kdo ví, co budu říkat já po návratu, že :).
    Původně jsme přemýšleli i o Kambodže, ale to asi ani nemá smysl plánovat, když máme jen ty tři týdny.
    Busama nechceme jezdit vůbec, jen vlakama. Tak snad to bude v pohodě.
    Letíme s Emirates, přilétáme a odlétáme z Ho Chi Minu.

    Nemáte tip na něco super cool, co se nedovíte v žádném průvodci? :)
    WIPER
    WIPER --- ---
    Jinak ja jel kompletne neockovany a pritelkyne ockovana proti brisnimu tifu a zloutence. Oba jsme nemeli zadne problemy a jedli jsme vsechno.
    WIPER
    WIPER --- ---
    HOVNOVCUKRU: pred mesicem jsme se vratili z 3 tydneni dovolene.

    visa jsme poridili online pres visa-vietnam.org, leteli jsme aeroflotem, kontolovali visum na letisti v Praze, ale zadne pripominky a vstup ve vitnamu ok

    Take jsme meli v planu od severu na jih, ale nakonec jsme se dostali max do stredu do Hoi An a na vice jsme nemeli cas. Doprava sezere dost casu a to jsme cestovali nocnima busama. Pokud nemate odlet ze Saigonu a budete se nakonec vracet zase do Hanoie na odlet, tak doporucuji dlouho predem zabookovat nocni vlak (nocni spaci mista byly vybookovane na 14 dni dopredu), protoze autobusy jednou moc dlouho, nebo rovnou vnitrostatni let.

    Prilet a odlet jsme meli z Hanoie a nas program byl (mnohem delsi, ale vic jsme nestihli:):

    1. http://en.wikipedia.org/wiki/Perfume_Pagoda - (minimum turistu)
    2. http://en.wikipedia.org/wiki/Ba_B%E1%BB%83_National_Park- (nepotkali jsme zadneho turistu)
    3. Sapa - (hromada turistu, ale stoji za videni)
    4. ostrov Cat ba (z druhe strany halong bay) - (hromada turistu, ale take stoji za videni)
    5. http://en.wikipedia.org/wiki/Imperial_City,_Hu%E1%BA%BF - (normalne turistu)
    6. Hoi An (potapeni na ostove Cham) - (normalne turistu)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    HOVNOVCUKRU: online viza podle toho s kym poletite, s aeroflotem to bylo uplne ok, air france pry dela problemy (nebo nejaka ta jejich dcerinka), nevim kdo tam jeste lita
    ja jsem to dal bez ockovani, jedl jsem normalne to co ostatni, zadna zvysena hygiena pro evropany :) a neprivezl jsem si ani dengue, ani tyfus, ani zloutenku ... jen me asi 4x zklatila hociminova pomsta, jak jsme ji pracovne nazvali :D
    kam jet a nejet asi nevim, podivejte se na cat ba (halong bay) a do sapy
    HOVNOVCUKRU
    HOVNOVCUKRU --- ---
    Čau. Čtu tady ty příbehy o vízech a nepuštení do Vietnamu. Jak to teda je? V říjnu tam jedeme a chtěli jsme normálně vyřídit ta online víza. Máme jít tedy radši na ambasádu? Už se v tom ztrácím.
    Jedeme na tři týdny od severu na jih. Nebyls jste někdo podobně? Nemáte tip na nějaký přehledný blog, např. kterým zprofanovaným místům se určitě vyhnout?
    A co jste měli za očkování? žloutenku a ještě něco?
    Vďaka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam