• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PROMETHEA: pruvodce si brzy pujcim/koupim, jeste jsem se k tomu nedostala.

    kazdopadne diky moc :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    IKARIE:
    vzdalenosti jsou vetsi nez se zdaji byt - 200 km jede bus i 7 hodin.
    vlak je asi spolehlivejsi…(my teda jeli jen jizni vietnam+kambodza = 3 tydny, takze nemuzu rict zbytek vietnamu

    mekong se vyplati, napr. rano vyjizdka na plovouci trh v can tao - sice dost turisticky, ale zadny maso :) dyl nez tri dny na deltu bych asi nemusela mit

    saigon urcite jeden den po priletu (hlavni sightseeing je v dochozi vzdalenosti od ty hlavni ulice, kde jsou hotely a hostely - ted si nevzpomenu na jmeno..., a jeden den pred odletem na to, co se nestihlo na zacatku :)

    teste se na vietnamskou vanocni vyzdobu :)

    kdybys chtela, muzu ti vyfotit lonely planet mesicni itinerary - podle toho se da odhadnout co je realisticky a da se v tom case stihnout
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MR_DAN: v tomto světle, obě varianty :D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KETHAMINA: myslis oficialni, nebo "zivot te nauci" ?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    MR_DAN: no, ale jinak kurzy vn v Sapě jsou pořád :D
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    tak ten kurz zrusili kvuli nedostatku ucastniku ... vy srabi :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ahoj, jedeme s kamaradkou 10.12.-31.12., tj tri tydny pobytu, prilet a odlet saigon. pomohl by mi nekdo s itinerarem? tri tydny nejsou zas tolik, chceme toho stihnout hodne, tak potrebuju vedet, jestli to je realny. pocitam s preletama/prejezdama nocnim vlakem. muzete se kdyztak vyjadrit, kolik casu si mame na jednotlive destinace rezervovat?

    -chceme stravit nejaky cas v saigonu i hanoji
    -urcite chceme jet na sever do sapy
    -halong bay (ma smysl cat ba v prosinci?)
    -hue, hoi an
    -oblast kolem dak lak
    -mekong (ma to cenu?)
    -par dni rozhodne k mori na phu quoc

    vynechala jsem neco zasadniho? predpokladam, ze kolem stedreho dne a dal bude vsude narvano, takze bych chtela sestavit itinerar i s ohledem na aspon nejakou rezervaci ubytovani.

    jinak motorky neridime ani jedna (zatim?)

    budu rada za jakekoliv tipy a pripominky :)
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    Navštívil jste někdo Hue? Pokud máte pěkné fotky či jiné předměty s tímto městem souvisejícím, nabízím, že bychom je mohli vytisknout a vystavit na festivale Hudbou z Hue až do Prahy. Podrobnosti do zpráv. :)
    MINOU
    MINOU --- ---
    VOJTA01: Ahoj, díky moc, máme teď homestay na měsíc v Hanoi a je to skvělý, ale na víkend a oddych od práce a města dáme hotel. ;) Na výlety bereme určitě motorku, tak kdybys mi dal třeba tip na místo, kde se ti fakt libilo, tak budu moc ráda.
    UNA_ID
    UNA_ID --- ---
    HOVNOVCUKRU: Za 3 tydny celou zemi neuvidis, koukni na ty letenky a mej v zaloze treba i kratsi variantu, kdyz nebudete stihat.. Z nasi cesty bych klidne vynechal Dalat (ale spouste lidi se libi, hlavne pry vylety po okoli, my jsme jeli dal jeste ten den) a deltu Mekongu (taky opevovana, ale imho na to musis mit dost casu a dostat se nekam dal) ..
    UNA_ID
    UNA_ID --- ---
    Potvrzuju nocni vlak do Sapa, postel neni pro dlouhany, ale maj cisty povleceni a spat se da, jeli jsme v kupe pro 4. Vlak jeste ani uplne nezastavil a uz nas budil nahanec, ze prej "rychlerychle - posledni minivan", klasika..) Naproti nadrazi vpravo pres parkoviste busu je hezky hotel, kde se da v klidu posnidat a umyt, pak si te venku najde dalsi nahanec a jedes za ctvrtinovou cenu.. V Sapa je ubytek hromada, pred rokem a pul jsme bydleli pres agoda.com asi za 12 dolaru v hezkym novym se snidani.. Na ulici odchytavaj mistni Hmong zeny, je to trochu drazsi, ale kdyz si vyberes nejakou s dobrou anglictinou, vezme te na fajn celodenni prochazku i s obedem u nich doma.. A jestli uvazujes o nakupu Nord Face hadru, tak tam je nejvetsi vyber..)
    VOJTA01
    VOJTA01 --- ---
    MINOU: Do Sapy je dobrý jet nočním vlakem a z vlaku pak asi hodinku busem přímo do Sapy. Co se týče ubytka, my jsme měli nějaký homestay, bylo to hodně levný a hodně dobrý. Kdybys chtěl, mohl bych Ti dát kontakt na místní průvodkyni kterou jsme tam měli a ta by Ti všechno zařídila.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    spam

    kurz vietnamštiny pro začátečníky:
    Termín: 17. 9. - 22. 10. 2014
    Rozvrh: středa 18:00 - 19:30
    Cena: 1 200 Kč
    Registrace a další informace:
    - osobně na adrese CIC - Nová půda, Karlínské náměstí 7, Praha 8 (3. patro)
    - telefonicky na 222 360 834
    - e-mailem na novapuda@cicpraha.org
    cicpraha.org | Cizí jazyky pro všechny
    http://www.cicpraha.org/cs/dalsi-vzdelavani/cizi-jazyky-pro-vsechny.html
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    EMIS: Ale tak jako asi jo, umím si představit, že Rusko a Venezuela musí být asi ještě trochu jinej level :D
    EMIS
    EMIS --- ---
    DR_COOPER: tak to asi klika na pilota, u me absolutne dobry v porovnani s Ruskejma ci Venezualskejma spojema - raj
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    GUDRUN: Vsak ja nerikam, ze je to drahe. Naopak... ale je to takove drsnejsi, no :D Ten nas pilot s tim A320 letel asi tak, jako v Saigonu vecer ridi skutr... A to uz mam naletano fakt hodne moc a v nejruznejsich strojich :D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DR_COOPER: meli jsme dva vnitrostatni prelety a neresila bych to jinak... neni to prece vubev drahy. DR_COOPER:
    MINOU
    MINOU --- ---
    Také hledám měsíční ubytko pro pár v Danang na celý říjen do cca 6-8. tis. CZK/měsíc s DOBRÝM A SPOLEHLIVÝM INTERNETEM-kvůli práci po-pá 7h/denně, dále 2x dobrý stůl a židle, balkon a poloha ideálně mezi centrem a pláží by byly pěkným bonusem. Na Airbnb jsem už něco našla, tady už hledám http://vietnam.craigslist.org/ a tady http://tnhvietnam.xemzi.com/ zatím nic není. Kdybyste věděli o nečem vhodném, třeba i klidný rodinný guesthouse, tipy na další stránky s pronájmy, tak by to bylo super. ;)
    MINOU
    MINOU --- ---
    BTW máte někdo tip, jak nejlépe z Hanoi na Sapu (vlak nebo bus?) a kde se ubytovat do 10 dolarů na víkedový výlet-tzn. v pátek večer vyjet, v neděli večer/po ráno být zpět? Nebo jiné místo v okolí se stejnou scenérií, které by nebylo tak masově turistický? Budu hledat info na netu, ale ptám se, jestli by se někdo nechtěl podělit o osobní zkušenost. ;) Případně budu ráda za tipy na další víkendový, jednodenní výlety v Hanoi a okolí. Díky předem
    BAR_CA
    BAR_CA --- ---
    trochu se obávám, že Phu Quoc už bude dost zničenej. byli jsme tam v lednu 2013 a už to začínalo být dost zastavěný. Letos podle všeho na ostrově začala fungovat bezvizova zona, takže počítám, že to tam bude plný turistu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam