• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Týjo, já zírám...vůbec jsem nevěděla, že Sapa je něco tak záhadného, že se tam někteří lidé neodváží bez průvodce :) Teda ale je fakt, že jsem si dlouho myslela, že ta kašna je nějaký navátý bordel z igelitek a až po docela dlouhé době jsem zjistila, že to je skála plná "života" :D ... možná, že kdybych měla průvodce, odhalím to dřív :D
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    MINOU: Já nerozumím těm 2500 Kč.
    MINOU
    MINOU --- ---
    ALDARION:
    DR_COOPER: Myslela jsem to asi tak, jak to napsal Aldarion. Někteří holt nechtějí věci dělat sami a potřebují povodit za ručičku, někdo rád dělá věci ve skupině a poznává nové lidi. Co je na tom k nepochopení?!
    Jo a já patřím k těm lidem, co používaj Google, za ůl hodiny ví všechno a jedou to vyzkoušet. Sama bych na kurz tohodle typu asi nešla, ale chápu ty, co na něj jdou. Děláš jen klasik hate. ;)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    MINOU: To si delas srandu, nebo to myslis vazne? Vzdyt staci pouzit Google,za pul hodiny vis vsechno a pak se staci sebrat a dojet tam a vyzkouset to. Co na tom proboha je?
    ALDARION: Hipsteri jsou chudaci... ale s tou neziskovkou mas asi pravdu...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Hipsteři (nebo co je to za skupinu) jsou prostě nesamostatní a zvyklí za všechno děsně platit. ;D Vždycky, když mi někteří známí vyprávějí, jaké kurzy si zaplatili, kroutím nevěřícně hlavou (protože jsem až do té doby žil v domění, že to člověku tak nějak dojde samo nebo mu to vysvětlí kamarádi - zdarma). ;)
    Ale z druhé strany - pokud by se to vzalo z opačného konce: Jsou neziskovka, dělají dobrou věc (pro děti, cizince, děti cizinců), a ty, kdo jim přispějou aspoň pár stovkami na provoz, z vděčnosti aspoň vezmou na procházku po Sapě (průvodkyně to dělají zadarmo a peníze jdou tomu sdružení) - tak by to bylo vlastně nad poměry slušné, málokdy se stane, že vám v rámci shánění peněz někdo z neziskovky nabídne něco opravdu zajímavého... ;)
    MINOU
    MINOU --- ---
    DR_COOPER: Těch 2500 je jen za individuální termín, jinak je dobrovolně na tobě, kolik zaplatíš. Nevím, jaké je exkurze kvality, ale pro některé lidi to musí být přínosné a možná jim to i otevře oči, že Sapa není nic jiného, než obyčejná tržnice.
    Jsem zvědavá, jak mi tam teď bude chutnat po roce v Asii. ;)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    KOLLER: A kolik se najde jelit,který jim to za to dají...
    KOLLER
    KOLLER --- ---
    haha to je slušně přehnaný..dyť tam může jít každej kdykoliv :))
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    Ach jo, to si zase sluničkový pohodářky udělaly kšeft s jelitama.... 2500 za exkurzi do Sapy? Tvl...
    ARALIN
    ARALIN --- ---
    Na skok do Vietnamu? Jednoznačně pražská Sapa! Obchody, restaurace, buddhistický chrám a jedinečná atmosféra. Přihlásit se můžete zde: http://www.naucmese.cz/kurz/jednodenni-vylet-do-vietnamu
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Super atmoška

    Vietnam · Timelapses ·
    https://vimeo.com/90729621#at=62
    KATCHENQA
    KATCHENQA --- ---
    Ahoj,
    prodam nepoužitá antimalarika Malarone, kdyby se někomu hodila.

    [ OFFERINGNABÍZÍM: Malarone 12 tablet / Praha / 1000 CZK ]
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    JVMLOK: :D paráda....takže se zabalíme do igelitu a uvidíme. :)
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    Ahoj, chystáme se s manželem do jižního Vietnamu v první půlce září. Jindy nemůžeme. Všude čtu, že tam jen prší a prší....je to opravdu tak hrozné a nebo se to dá. :)
    DR_COOPER
    DR_COOPER --- ---
    IKARIE: Tak jim to dopřej, za velmi krátkou dobu už se nikam nepodívají :D
    PETROSSA
    PETROSSA --- ---
    IKARIE: Teda my tam byli asi před 14 dny a žádný rusáky jsme tam neviděli. Dokonce jsme si dost libovali, protože později v Nha Trang a Mui Ne to bylo prostě peklo...všechno v ruštině. Tak je asi ještě opravdu před sezonou.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Ja zdravim z Phu Quoc, jsme tu jen na 4 dny se prohrat a opalit na plazi pred odletem na sever. Diky za tip na Moon Resort. Jen me tu prekvapily ty davy rusaku. Tohle bych cekala spis v Thajsku, kde jsme to teda na Ko Chang a Ko Mak nezazili. Turistu je tu malo, asi jeste nezacala sezona, ale 90 % jsou ruske pary a skupinky kolem 40-50 let, chlapi v pindickach a s ledvinkou. Jidlelnicky v rustine, napisy v rustine, vcera jsme po ceste do Duong Dong dokonce narazily i na nejakou ruskou restauraci s borscem a flaskou ruske vodky za 150.
    Da se tomu samozrejme vyhnout, da se jist s mistnima za par korun, ale i kdyz plaz a moze dobry, uz se tesim zas na Vietnam :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    PETROSSA: jo a zivocisny uhli ze strachu pred touhle "kurou" vlastne fungovalo taky :-) neboj, kdyby to byla dengue, tak mas ctyricitky a jestli mas jet na bulovku by ses neptala
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    PETROSSA: hociminova pomsta! :D
    ja na to dostaval jist toto:

    chutnalo to jak vysmrknuty z nosu, rozvarena rejze, neslany, kousky mrkve, maly kousky kurete, asi je ta voda vyvar
    ale pomohlo to :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam