• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    TYCHOVRAHE: na Baolau ale nejsou vsechny spoje. Ale ten web funguje celke spolehlive. Jeste obcas nemel pravdu s adresou autobusaku!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TADEK: to chapu :) tuhle trasu lita i vietnam airlines, maji tam nejaky let kolem 9 hodiny rano mam dojem
    TADEK
    TADEK --- ---
    IKARIE: jo, ale ja chci letecky. mam na vietnam asi tak 14 dnu, takze se mi nechce travit 12h v busu/vlaku, kor si znam, ze bych z toho byl rozsekanej na dalsich 12h, takze preferuju letadlo.
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    IKARIE: my ty vlaky vcetne podobnych nocnich spoju resili vetsinou online v den odjezdu nebo mozna den predem, jediny problem byl na stedry den to bylo trochu obsazenejc ale jinak v poho.
    Vsechny vlaky jsme resili tady www.baolau.vn a jsou tam i busy a letadla
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TADEK: no tak sem to nemyslela, o zruseni letu jsem se vzdycky dozvedela az na letisti chvilku pred odletem.
    jinak han-hue se da i nocnim luzkovym vlakem pripadne. jen nevim jak dlouho dopredu je treba kupovat jizdenku.
    TADEK
    TADEK --- ---
    IKARIE: ja budu za cca 14 dni potrebovat preletet z Hanoje do Hue, takze mam dle tebe pockat a koupit ten den rano to co bude aktualne s vietjetair? ja tedka koukal na vietnam airlines a jsou ranni lety za asi 400.000 vnd, tak jsem si rikal, jestli nekoupit rovnou ty, ale samozrejme bych radsi mel moznost se rozhodnout az budu presne vedet a ne nekam spechat...
    CERT04
    CERT04 --- ---
    20/2 20.00 hod. Vietnam ...Zveme na cestovatelský pokec, projekci fotek o měsíční cestě od Saigonu přes ostrovy, až ke Kambodžským hranicím po celém jižním Vietnamu ... Jako pohoštění bude připraveno z originálních vietnamských potravin: smažená rýže s krevetemi, vlasové nudle s osmaženou zeleninou, sušené ryby ... Kdo bude mít chuť, může si dát i panáka rýžové Saigon vodky!! :-) ... jste srdečně zváni :-)
    Bar Zahrada
    http://barzahrada.webnode.cz/
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    IKARIE: ouuu, tak doufám, že se naplní :)... Každopádně jsem to koupil už teď hlavně kvůli ceně, i když je to na 29/2....
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    BIGG23: jinak bacha na ne, az moc casto rusi lety (obvykle kdyz proste nenaplni letadlo). ja uz je kupuju jen kdyz je ten den vypsanych jeste par dalsich letu a nikdy, kdyz je na to navazana mezinarodni letenka nebo neni jina alternativa.
    vietnam airlines sou spolehlvejsi, pripadne jetstar (ale tem toho moc nelita)
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    IKARIE: pořídil jsem appku a mám to. Každopádně to bylo tím, že jsem zadával že zvyku i čárky a háčky...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    BIGG23: ja kupuju casto, platim master card, ale ucet je vedeny v USD. naposledy jsem kupovala prelet minuly tyden bez problemu.
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Ahoj, snažím se koupit letenku ze Saigonu do Hue na vietjetair.com a nechce projít platba. Do banky jsem volal, několikrát to ověřovali a ani jim tak nepřišel příkaz k nějaký platbě a že je všechno z jejich strany ok. Na netu jsem našel podobný příběhy na různejch forech, ale nikdy s řešením. Nemá s tím někdo zkušenost?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KRISHNA: S dostečným množstvím prostředků na úplatky zcela rozhodně :-). Pak dej vědět jak jsi dopad.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Jedu s vietnamskou motorkou přes Laos do Thajska, potom chci z Thajska do Kambodži, nevíte, jestli mě pustěj?
    KRYZSKA
    KRYZSKA --- ---
    Není někdo aktuálně v Hanoji? Díky...
    DOUBI
    DOUBI --- ---
    KRISHNA: taky jsme cestou na písečný duny u Mui ne dostali pokutu....vyšlo nás to na 300 tis. VND (bohužel jsem si nevšimla, že mi v peněžence zůstali ještě nějaké drobné k 200...zbytek jsem stihla vyndat do tašky :)) Na druhou stranu manžel u sebe neměla ani český řidičák (ne, že by mu k něčemu byl)...a za vědomé porušování zákona nám to nepřišlo tak moc....navíc máme to nakonec přišla docela zábava, jsme s policajtem hráli hru, kdo má silnější nervy....tohle byl jediný problém, za tu krátkou cestu na duny jsme potkali ještě další 2 hlídky a už nás nikdo nestavěl....navíc nás i na tyhle cestou upozorňovali místňáci hlasitým voláním POLICE...ale rozhodli jsme se to risknout...naše chyba :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EXCITE: Mně to jedna baba taky tvrdila, ale pak ji ta z vedlejší přepážky opravila, že to podepsali jak píšu níže. Prostě se o tom moc neví, ale je to tak. Viz https://treaties.un.org/...etailsIII.aspx?src=TREATY&mtdsg_no=XI-B-19&chapter=11&Temp=mtdsg3&lang=en . Článek 52, na který má Vietnam výjimku, říká "Každý spor mezi dvěma nebo více smluvními stranami o výklad nebo užití této Úmluvy, které by strany nemohly vyřešit cestou jednání nebo jiným způsobem, bude se moci předložit na žádost kterékoli ze smluvních stran Mezinárodnímu soudnímu dvoru k rozhodnutí." Tj. se nijak netýká řidičáku.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SAMOUT: Me baba na Kladenským inspektorátu výslovně řekla,že Vietnam není signatářem žádný úmluvy.
    Tady je seznam z loňskéh roku od UAMK http://www.uamk.cz/item/2920-mezin%C3%A1rodn%C3%AD-%C5%99idi%C4%8Dsk%C3%BD-pr%C5%AFkaz



    KRISHNA: Jsem si vědom,žebys něco provedl? :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    KRISHNA: ta ambasada prej hlavne kvuli tomu, ze oni si nechtej (nesmej? maj to narizeny?) udelat "mezinarodni ostudu" resp. zpusobit, ze by do vietnamu jezdilo min turistu a tohle reseni problemu s ambasadou to ma asi zpusobit... ty informace mam uz vazne mlhavy a asi nebyly o moc lepsi ani pred tema dvema lety, ale slovo ambasada, resp ze si tam chces zavolat melo zpusobit ze te ten policajt uplne nechal bejt a pustil te
    rozhodne me uklidnovali (bylo to pred listopadem 2014) ze na skutru ridicak nikdo neresi, ze ho vetsina lidi ani nema, ze jediny co je dulezity je helma (a nejezdit na cervenou kdyz tam stojej policajti)
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    KRISHNA: aj ta krajta.. zas když to vemeš z lepší stránky, byl to takovej normální "českej" úplatek nižšího řádu :)
    Jinak teda 1100km - to celkem valíte ! těšim se na nový storky a info
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam