KETHAMINA: Wunderbar :-) Akorát ceny za víza jsou dnes jiné, a překvapivě nižší :-):
1/3 month - Single entry - $25
1/3 month - Multiple entry (28 days) - $50
Cena víz je stejná pro měsíční i tříměsíční, akorát se mění poplatek za zprostředkování zvacího dopisu.
http://www.cheapvietnamvisa.net/
Jak na letišti v Saigonu:
Po vstupu do budovy si stoupněte do fronty, ouřada od vás bude vybírat zdravotní formulář (dostanete v letadle, mějte tedy u sebe něco na psaní). Útržek po nás nikdy nikde nikdo nechtěl, ale nechal bych si ho. Projděte dál do haly, kde před sebou uvidíte pasové kontroly. Vlevo v bok! Před sebou v rohu uvidíte okýnko na víza. Tam jděte, a odevzdejte zvací dopis, pas a jednu fotku (mě stačila, druhou mi ouřada hned vrátil, na dopis jsem nic nelepil, ale pro případ potřeby mít u sebe dvě). Čekat, až vyvolají vaše jméno. Bacha, jsou to Vietnamci, neočekávejte, že si vaše jména budou podobná! Po obdržení pasu s vízem jděte k pasové kontrole (tam si nápisy přesně nepamatuju, ale bylo to tam i anglicky). Mít u sebe letenku, ouřada musí zaznamenat číslo letu! Za pasovou kontrolou je hala, kde si vyzvednete zavazadla (ano, ta tam doteď jezdila na pásu bez jakékoliv kontroly). Jsou tam taky okýnka směnáren (vždycky se zeptat, jestli si účtují poplatek!), nicméně na letišti je pochopitelně mrzký kurz, takže směňte pár $ na sváču případně hotel, a druhý den obejděte pár zlatnictví (ty jsou na každém rohu, a substituují směnárny), kde budou mít nejlepší kurz. Jsou tam i okýnka mobilních operátorů (imho je nejlepší Viettel, bo ho provozuje armáda, a má tedy nejlepší pokrytí signálem). Karta s internetem je absolutní nezbytnost!!! Nicméně tu lze pořídit i druhý den ve městě. Vylezete před halu. Pokud přiletíte s Emirates, tak veřejná doprava už nejezdí! Okamžitě se na vás sesypou naháněči taxislužeb. Nebrat tu, co má v názvu airport!!! Osvědčené jsou Mai Linh anebo Vinasun, nicméně i u těch si kontrolujte taxametr. Cena je závislá na velikosti auta (to platí obecně). Je tam zábradlí, které tvoří koridor, a mělo by se do aut nastupovat postupně, ale když si vyhlídnete menší, a zajdete rovnou k němu, nikdo neřekne nic. Normální cena je cca. okolo 12k nástupní taxa, a okolo 15k / km. Z letiště do centra cca. 130 - 160k VND. Taxikář vám připočte 10k za vjezd na letiště, my neměli náladu s sním kvůli tomu hádat. Příjemný pobyt!