• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    H0ANG1
    H0ANG1 --- ---
    ALENNAI: Vzhledem k tomu, ze Oxalis zacal booking na 2017 myslim, ze to bude organizovany, je to fakt hodne cenna prirodni pamatka, tak doufam, ze tam tolik lidi poustet nebudou, ale je to hodne omezeny a docela drahy, asi 70mil. VND za 4 noci. Kdyby to bylo levnejsi, tak do toho jdu hned, takhle to stoji jak zpatecni letenky pro celou rodinu do CR

    Fotky fungujou, hodne stesti s vasi cestou, at se vam tu libi
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    H0ANG1: v prosinci. Sice za ctvrt roku, ale pak dam echo. Tak nejak jsem doufala, ze se tam zadny vysoce organizovany zajezdy nedelaji. Neva..
    H0ANG1
    H0ANG1 --- ---
    Nenavstivil uz nekdo tohle?

    http://oxalis.com.vn/cave/son-doong-cave/

    Oficialne nejvetsi komplex jeskyn na svete, Oxalis tam porada i tydenni tury pod stanem. Kdybyste to nekdo uz zkusili, dejte vedet, jaky to bylo prosim
    H0ANG1
    H0ANG1 --- ---
    ALENNAI: Ha Long, Sapa town rozhodne trap. Cat Ba byvalo dobry, nevim, jak ted.

    Doporucuju http://sophiesarttour.com/ asi nejlepsi pruvodci historii a kulturou pro cizince

    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SAMOUT: tak to asi dle vkusu kazdeho, ja mam hoi an strasne rada, byla sem tam vickrat - napr. v te plazove lokalite asi 5km od centra mi to pripadalo jako min turisticky bali, dalo se koupat (ted bacha, tu jejich hlavni plaz postihla eroze, takze tam sou navaleny pytle s piskem - ne teda vsude).

    pak jsem jednou bydlela v centru hned u japonskeho mostu, chodila si tam do super restauaci na vecere a melo to pro me neuveritelnou atmosku. fakt to je me nejoblibenejsi misto ve vietnamu :) tak nevim jestli sem konzum turista, nebo proste to ma kazdy jinak. ja si teda jako soucast silene masove turistiky pripadala vzdycky v halong, sape a na mekongum v hoi an vubec.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    IKARIE: Což je pohříchu jedna z mála věcí, která je v Hoi An zajímavá. Jinak je to zcela nevietnamská předražená turistická past, takovej Disneyland. Vydrželi jsme tam asi 20 hodin, pak jsme utekli. A to žena miluje lampiony.
    KOLLER
    KOLLER --- ---
    ALENNAI: Ninh Binh můžu taky doporučit. Nebo třeba Mai Chau, tam je taky moc hezky :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALENNAI: no jeste me napada, ze bych misto halongu doporucila spis vedlejsi zatoku lan ha, tam je to takovy klidnejsi, jestli nemate radi davy. a spani na cat ba. nez klasickou cruise ..
    jinak sever uz nevim, pekny je ninh binh po ceste do stredniho vietnamu, ale zalezi, kdy tam budete.

    pokud mate radi jidlo a nevadi vam se najist ve vietnamu draz, nez je standardem, naprosto bozi je tahle francouzska restaurace v hue, ale ceny dost evropske:
    Les Jardins de La Carambole, Hue - recenze restaurace - TripAdvisor
    https://www.tripadvisor.cz/...7-Reviews-Les_Jardins_de_La_Carambole-Hue_Thua_Thien_Hue_Province.html

    naopak v hoi an me napadaji skvely levny bagety od madam khahn (ma stanek oznaceny jako Bahn Mi Queen,je to na ulici Tran Cao Van 115.) - tou veselou kravou se nenechte zmast, to tam nemaze :)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    IKARIE: dik zarazuju. Mas neco dalsiho v rukavu?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALENNAI: neni to turistarna jako sapa, ac ta ma hezci scenerie :) - tohle je spis takova jezerni krajina, vodopady, spousta zajimave fauny a flory, projizdky na lodickach, v urcitych obdobich se tam da i koupat ( za chvili jim zacne na severu peknejsi pocasi, nez to sileny destivy horky leto, co bylo doted)

    zije tam misti etnikum Tay (nebo Tuy?), ubytovani u nich neni problem, naopak tam je problem ubytko nekde v nejakym "lepsim" hotelu, pac tam prakticky zadny neni.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    IKARIE: ten jsem zaregistrovala a proguglila.. jedeme celkem ve spicce, ale predpokladam homestay dospupny v dostatecnym mnozsti. Co konktertne tam zaujalo?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALENNAI: ja bych doporucila narodni park ba be na severu, jestli mate radi prirodu,
    bydleni homestay u mistnich
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    BTW ocenim nejaky zajimavy mista v severnim Vietnamu, itinerare, things to do... eventuelne se rada necham upozornit na tourist trap.
    Zatim je v planu "klasicky" turošský kolecko ( Ha Noi, Ha Long, Lao Cai- Sapa... pak asi dolů maličko Hoi An, Da Nang...)
    Budeme davat mesic s tim, ze asi prejedem na chvili do Laosu.
    Fík.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    tak taky povim něco z mejch zkušeností. poměrně čerstvý - březen 2016.
    ve městech jsem se opravdu cejtil jak chodící peněženka. obzvlášť v turistickejch destinacích. všechno krom jídla se muselo smlouvat do nekonečna. přesně jak jste psali je nejlepší ztratit zájem a odcházet. hlavně, předevšim ženy při nákupu oblečení, se nezačít nad ničim rozplývat a dávat najevo jak se vám něco líbí!!! to jste pak v rukách libovůle prodejce.. nebojte se že byste danou věc nesehnali ještě tisíckrát v různých provedeních. mimo města se situace radikálně mění a asi nebudu psát to co už zde jiní napsali. jo a NhaTrang vás překvapí jak snadno se tam domluvíte rusky :D
    ještě něco připíšu později
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    ALENNAI: odcházení coby součást smlouvacího rituálu používám běžně, případně naoko předstírám infarkt :D
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    WIL_M: hehehe, tohle me prijde jak normalni situace :) vsude sli po nas jak slepice po flusu, tahali mi batoh ze zad a uplne jak v transu :) nasadis pisnicku "Chom, chom, chom-cam on" a asertivne kracis dal .)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    ALENNAI: tady šlo o situaci, kdy někde stálo pár taxikářů, nechtěli snad právě zapnout taxametr nebo že ho nemaj a podobně a chtěli nesmyslný peníze. známí našli, že někde poblíže jede bus, tak se vydali nakonec pěšky na zastávku, což snad i těm taxikářům řekli. ti se mohli zbláznit vzteky, ale stejně je nevzali. prostě pro mne nepochopitelná záležitost.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    WIL_M: me pomahalo dohodnout vsechno predem. A vietnamsky taxici maji taxametr, ketrej kdyz maji zapnutej, tak imho je duveryhodnej. Pokud ho zapnout nechtel, proste jsme vystoupili a bylo po zizalkach.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    ALENNAI: zkusit je jedna věc, ale nechtít ustoupit z nesmyslných požadavků za žádnou cenu (jmenovitě odvézt dva lidi asi dva km za pár českejch stovek) mě přišlo prostě dost šílený. podobnejch historek bylo více. pár hádek v přístavech už za sebou mám, občas rychle vzplanu, ale nakonec jsme se vždy domluvili. je pravda, že jih thajska (krabi a tak) byl čistej byznys a smlouvání nefrčelo ani tam, angláni to s radostí zaplatili, protože pro ně to bylo "ixtrýmly číp" :)

    že v prdelákovech jsou lidi ochotnější platí i jinde, zažili jsme například kdesi ve Filipínách, když jsem píchl na motorce. jsem zvědavej, jaký budete mít srování jih vs sever, díky za názor, i SAMOUT a DOBYTEK, rád si přečtu samozřejmě i další :)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    WIL_M: mimochodem musim rict ze je to docela i zajimavy, na co se ptas. Tady v cechach se porad potkavam s tim, ze ma nekdo porblem s vietnemci zijicimi tady u nas. Dycky to okomentujou: "nojo, kdyz oni to maji v povaze". Ja bych rekla ze vietnamec jako takovej ( pokud by se dal pouzit nejakej universal) je hrozne skromnej a ma vzdycky velmi pracovitou zenu ( chlapek stoji a jeho zenska maka- taha kameny, nebo byliny z mekongu, cihly na stavbu...), ale jamile cejti zdroj, tak ho proste zkusi... imho na tom neni nic spatnyho..
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    WIL_M: potvrzuju co pise ALENNAI: byli jsme 2013 dva tydny na jihu v max turistickych destinacich a mistni byli desne v pohode (pravda, prisli mi tak po pul roce v Pekingu...), oskubali nas pouze na mistech doporucenych v LP, takze po dvou incidentech jsme sli podle cuchu a naprosto v pohode. Plus na jihu je bezpecno, takze jsme si dovolili i veci, co bych se v Cine neodvazila (napriklad jsme odmitli vystoupit z busu pred mestem nechat se odvezt cernyma tagama, i kdyz se mistni snazili nas z toho busu vyhodit, nakonec toho nechali a jeli jsme s nima uz v pohode az na nadrazi, v Cine by to bylo vic o usta, ale Vietnamci jsou preci jen mensi a ne tak agresivni :)
    Doufam, ze je to tak porad, v unoru chcem jet zas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam