• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    H0ANG1: do vietnamu nejedeme jenom kvuli potapeni, tam chceme protoze je to krasna zeme, ale potapeni je pak samozrejme plus. a v thajsku sem byl uz dvakrat. to me tolik nelaka
    H0ANG1
    H0ANG1 --- ---
    ANDY_WARHOL: Nejsem potapec, ale co se tyce nasich vod, tak vzdycky doporucuju Thajsko :) Letadlem to trva stejne jak blbej Phu Quoc, cenove snad i levnejsi, ale narozdil od VN Thajci si to tam hlidaj a pod vodou to zije a kvete. Vietnam ma sice 3000km dlouhy pobrezi, ale je to stoka Indociny, na jihu usti Mekong a na severy Ruda reka. A co nezaspini priroda, tam prijdou mistni rolnici a rybari delat turismus, coz dopada jeste hur jako napriklad Ha Long nebo prave Phu Quoc
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BIGG23: diky, mrkknu na to vsechno, zaciname pomalu planovat.
    na tech rezervacich me stve, ze to clovek musi naplanovat hodne dopredu a nemuze se proste utrhnout a jet kdyz se mu chce. takze proto spis resim ty vlaky, ktery se aspon nezdrazujou, jako letadlo
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    A doporučuju ubytko alespon pár nocí tady! Domácí kuchyně, možnost plný penze. Ty večeře byly nezapomenutelný a celá rodina Hai je super, určitě se tam ještě vrátím v průběhu příštího roku :)
    http://www.booking.com/...=total;srfid=0df05e66e8c93868214afc1f363b9a994a9ceac1X1;type=total;ucfs=1&

    Hai Anh guest house! junior jezdí kolem na motorce a láká turisty :)
    Ta mapka ukazuje trochu jiný místo! Každopádně když tam přiedete z jihu, není to za mostem jak ukazuje mapa, ale asi 100 metrů před mostem!
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    ANDY_WARHOL: mě se tam úplně moc nelíbilo ;), ale asi záleží na vkusu ;). Přišlo mi to tam hodně turistický. Vlastne si Vezmeš loďku s dalšími turisty a jedeš v proudu lodek. úplně jak na vaclavaku, kdyby byl na vodě. Ale má tosvy kouzlo. Když pojedes z Phu quocu, tak na jeden den dobrý výlet.

    A lůžková cast vlaku byla v pohodě, nemá smysl popisovat a co rezervovat, byl si v Indii ;) ...

    Na phu quoc doporučuji sever! nejméně zasazeny turismem a jsou tam normálnější nezkazenjsi Vietnamci.
    Pak je krásnej jihovýchod .
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BIGG23: jo letenky sou tam levny
    ale ja nerad litam, tak kdyz bude moznost vlak, tak dam prednost, uz na ten Phu quoc urcite jednu cestu poletime, druhou si dame lod/po zemi, abychom trochu okoukli deltu mekongu, a prilehle veci, jestli to tam za neco stoji, ale ta delta me laka, videl sem mekong jen vys po proudu
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    BIGG23: nebyla to ale nějaká výletní loď, ale Kocábka naramna ;) s Diy motorem. ;)
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    ANDY_WARHOL: to je od spoje a destinace. Určitě ale rezervuj, není to těžký. Phu quoc je fajn ;). Vylety z přístavu na jihu ostrova, neboj se to pořádně protahovat. Měli jsme výlet v 6 asi za 700.000. vnd a námořník na nás čekal zatímco jsme se potápěli a ještě nás vzal na malý ostrůvek za svyma znamyma, kde jsme dostali zadara šneky a za 10.000 kokos. ;)

    Ale pokud chcete třeba z HCMC do Hue (nebo něco v ty vzdálenosti), vyplatí se booknout letenku ;), vyšla nás stejně jako lístek vlakem a byli jsme tam hned. Myslím, že to bylo asi 700,-Kc a asi měsíc dopředu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALENNAI: prave ze me zajima hlavne to potapeni, jinak bych na ten ostrov jet netouzil...
    ale diky za info. je to v podstate v souladu s tim, co sem uz vedel. tu oblast vlastne znam, kdysi davno sem byl v cambodii, koukal sem na ten ostrov z bokoru a byl sem na ostrove pobliz, ktery ale patri kambodzi
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    ANDY_WARHOL: Phu Quoc je turisticky peklo, ale co se tyce more, tak je jiny nez v jiznim vietnamu, pac je uz v Gulf of Thailand. Je pruzracny a smaragdovy. Mám srovnani s ostrovem Con Dao ( kde teda asi fakt hooodne zalezi kdy tam clovek je) kde teda more bylo takovy dost nijaky. A to je uz vylozene v Jihočínským moři. A s pevninskym Mui Nai (ne Mui Ne) ktery je vlastne jenom pres vodu od Phu Quocku, ale more je sedy. Nejsu potapec, takze je to spis jenom vizualni dokumentace :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    samozrejme tipy na pamatky a prirodu v jiznim a strednim vietnamu vitany

    jeste dotaz k ockovani, nakonec sem usoudil, ze bude stacit hepat a,b a brisni tyfus, ma nekdo jiny nazor?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ahoj, mam dotaz.
    chystame se do vietnamu - prilet do saigonu koncem rijna a nekdy po pulce listopadu zase zpet. je to sice kratsi nez bych si pral, ale neda se nic delat.
    chtel bych se i potapet, ale docetl jsem se, ze v tomto obdobi to ma smysl jen phu quoc, nebo jsou nejake jine alternativy ?
    dale bych se rad zeptal na nocni luzkove vlaky, jak je nutne je rezervovat do predu ? radi bychom se dostali i nekam do stredniho vietnamu, a tohle mi prijde jako lepsi zpusob dopravy, ale vim z indie, ze bez vcasneho bookingu to nemelo moc smysl zkouset.

    diky
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    H0ANG1: ponorila jsem se do podminek expedice, ceny, dostupnosti a podobne. A z ejchuchuuuu nebude asi nic. Takze tesim se na recenze nekoho, kdo se neprecenil jako ja.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    H0ANG1: Přesně, za za ty peníze jsme byli loni s přítelkou ve Vietnamu 3 neděle oba dohromady. Ale třeba jednou, až budu konečně bohatej...:-).
    H0ANG1
    H0ANG1 --- ---
    ALENNAI: Vzhledem k tomu, ze Oxalis zacal booking na 2017 myslim, ze to bude organizovany, je to fakt hodne cenna prirodni pamatka, tak doufam, ze tam tolik lidi poustet nebudou, ale je to hodne omezeny a docela drahy, asi 70mil. VND za 4 noci. Kdyby to bylo levnejsi, tak do toho jdu hned, takhle to stoji jak zpatecni letenky pro celou rodinu do CR

    Fotky fungujou, hodne stesti s vasi cestou, at se vam tu libi
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    H0ANG1: v prosinci. Sice za ctvrt roku, ale pak dam echo. Tak nejak jsem doufala, ze se tam zadny vysoce organizovany zajezdy nedelaji. Neva..
    H0ANG1
    H0ANG1 --- ---
    Nenavstivil uz nekdo tohle?

    http://oxalis.com.vn/cave/son-doong-cave/

    Oficialne nejvetsi komplex jeskyn na svete, Oxalis tam porada i tydenni tury pod stanem. Kdybyste to nekdo uz zkusili, dejte vedet, jaky to bylo prosim
    H0ANG1
    H0ANG1 --- ---
    ALENNAI: Ha Long, Sapa town rozhodne trap. Cat Ba byvalo dobry, nevim, jak ted.

    Doporucuju http://sophiesarttour.com/ asi nejlepsi pruvodci historii a kulturou pro cizince

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam