• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BLOODRAT: vietnam mi zas tak zajimavej neprisel, jeli sme teda jenom stredni vietnam a jih, od konce rijna do listopadu, kambodza, i thajsko daleko lespi, laos nevim, tam sem nebyl. sice podle pruvodce najdes ve vietnamu spoustu atrakci, ale vsechno je to na jedno brdo, po tom co uvidis patou pagodu, druhy palac, treti chram a par hrobek uz proste ti bude pripadat vsechno stejne, kdyz pujdes do muzea, budes tam videt spoustu komunisticke propagandy, kdybychom nebyli 12 dni ze trech tydnu dovolene na ostrove a nepotapeli bychom se tam, tak by to bylo celkem nudo a to sem byl mesic v kambodii, a dvakrat v thajsku, naposled taky mesic. proste je to ten vietnam takovy chudy, nebo jak to rict.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ALENNAI: Dík. Letíme třetího února. S kosou počítáme, ostatně chceme dát později Annapurna trek, takže vysokohorský gear máme. Bude trochu oser se s tím tahat přes Kambodžu, ale s tím se holt počítá, jedeme prostě přes víc pásem. Pro nás jsou prioritou tak nějak hory, potom climbing místa u oceánu, pak historie, džungle a cokoli se přibalí navíc, jen fajn.
    Vietnam mi zrovna přijde na první návštěvu dost bohatý ohledně všeho zmíněného až kam, nevím jestli to chceme kombit ještě s Laosem. Chceme cestovat spíš po zemi, nasát atmosféru země... Asi rozumíš:)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    BLOODRAT:
    jo a doporucuju ve vietnamu vnitrostatni prelety. levny, efektni a rychly. Samozrejme pokud je cas na pohyb jinym zpusobem, tak why not.. ale jakoze nebat se toho. Ve vysledku to je stejne drahy jako bus :)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    BLOODRAT:
    add thajsko ( kdyz poletite, neresite):
    Od 11.8.2011 nepotřebují občané ČR pro vstup a pobyt na území Thajského království do 30 dnů za účelem turistiky víza. Pokud ke vstupu na území Thajska bude použit pozemní přechod, je maximální povolená doba pobytu pouze 15 dnů.
    Popravde (je paradox, ze v tomhle audytku) mesic na vietnam je fajn, ale znova bych tolik casu neinvestovala, pac proste okolni zeme jsou zajimavejsi.
    Kdy letite? Pokud tedka nekdy, pocitej, ze v Lao Cai bude kosa jako prase uz.
    Doporucuju to vzit jeste pres laos ( ten me ve vysledku bavil daleko vic nez Vietnam- hlavne lidi).

    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    No právěže situace je taková, že s kamarádem přistáváme v Číně (Kunming) a máme pět dní transportní víza abychom se dostali do Vietnamu přes Hekou/ Lao Cai nad Sapou. Takže budeme vstupovat po zemi, což je důvod proč řešíme víza v Praze.

    Máme to na půl roku celkem hodně volný výlet. Hrubý plán je měsíc Vietnam, měsíc Kambodža kde získáme víza na hranicích, pak uvidíme jak s Thajskem - na ambasádě nám oznámili že bez odletové letenky ani prd - což mne u Thajska jako hodně turistické země celkem překvapilo. Měl by však fungovat čtrnáctidenní bezvízový vstup, takže chceme popojet do Bangkoku a tam usmlouvat double entry visa na dva měsíce do Indie(páč v Praze mi bylo taktéž oznámeno že bez letenek se vůbec nemám pokoušet), přeletět z Bkk do Kolkaty, navštívit Nepál a zbytek pobýt v Indii. Jakékoli tipy a nápady vítány. Máme samo nějaké body podle průvodcovských top ten co chceme navštívit, ale rádi bychom i doručení od místních na folklorní hardcore. Čím náročnější trek, tím lépe. Něco už máme za sebou.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    IKARIE: mozna jediny, ze se vyhnes uplatku? nevim... snad jediny kde nechteli zatim uplatek byl prave Vietnam :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALENNAI: do kambodzi jde taky vyridit e-viza, meli jsme je pred par lety, ale uprimne nevidim vyhodu. bud clovek cekal v jedny fronte nebo v druhy :)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    BLOODRAT: zkontroluj si pak nalepeny vizum, platnost a pod. Jedina vyhoda tohodle druhu vyrizeni viz je, ze nemusis pak cekat po priletu na prepazce.

    Do Kambo pak postup bude, ze prijdes na hranice, vyplnis papir, das fotku, 30 dolacu +5 uplatek a dostanes funny bizar vizum. Koncis pak v Kambo?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ALENNAI: Super. Díky za uklidnění:)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    BLOODRAT:
    pres ambasadu jedna cesta, on arrive druha cesta.
    On arrivle musis mit jeste zvaci dopis. Pres ambasadu nemusis, ale je to drazsi.

    Ale jinak jo, je to tak easy...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Dotaz... Opravdu je žádost o vietnamská víza tak jednoduchá? Cestuju měsíc přes Vietnam z Číny do Kambodže, úředníka na pražské ambasádě zajímal jen jednostránkový formulář z jejich stránek s fotkou a dva litry. Nechtěl ubytování, reference, letenku, výpis z účtu, nic. Prý se mám stavit za týden pro "výsledky".
    Možná zbytečně plaším, ale po tom co jsem si dal za kolečka na čínské, thajské a indické ambasádě mi to přijde přinejmenším podezřelé:)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    kdybyste mel nekdo v ramci cest po vietnamu cestu do Mai Chau, doporucuju tento homestay
    Mai Chau Homestay Hippie
    https://www.youtube.com/watch?v=__A2OTSZD3M
    LUIS_
    LUIS_ --- ---
    Nevíte náhodou někdo o viet titulcích k českým filmům/pohádkám? Případně o dabovaných?
    JAROUS04
    JAROUS04 --- ---
    BETULE: ahoj. jestli tam budeš jeste zejtra tak budeme pripraveny). a odlet z Hanoi až v úterý....
    H0ANG1
    H0ANG1 --- ---
    BETULE: Prijd k nam https://www.facebook.com/bohemiawestlake/

    Pro nyxaky Plzen a rizek complimentary, jen dej vedet predem treba do posty. Koukam, ze mame i par spolecnych znamych
    BETULE
    BETULE --- ---
    NEPHILIM: AHoj. Doporučila bych třeba Mushroom backpackers, 6 dolarů za noc, 5 min do centra DUong Dong. Menší hostel, příjemné místo, na pláž ani ne pět minut, k zapůjčení skútry za 135 czk, vedle fajn bistro a Pho bo za třicet :)
    Vrátila jsem se odtamtud včera do Hanoie, takže není tady někdo v okolí na páteční pivo?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    VIANAA: prosim te, nemas v zivy pameti poplatek za stamp? Multientry mesicni?
    VIANAA
    VIANAA --- ---
    Vracim se jeste k te diskuzi ohledne "technical stop" v HCMC pri letech s Turkish...technical stop to teda fakt neni, normalne vystoupili a pristoupili lidi :). Ale pozor, fakt neni mozne odejit z letadla, chvili jsme si s tou myslenkou pohravali :). V Hanoji nam pak kontrolovali palubni listky i pri vystupu, jestli se skutecne shoduji tj. potencialne z toho clovek muze mit problem, pokud na to ma navazane dalsi lety.
    LARENKA
    LARENKA --- ---
    Ahoj, není někdo právě teď v saigonu nebo Phu quoc? Kamarádka cestuje sama a ráda by se případně s někým spojila nebo setkala...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam