• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    ALENNAI: jsem hloupata.. mesto neni u letiste ( missclick), tak cely popisky mesto a ty dojezdovy plaze smerem nasever, soupnout nahoru. Sry
    NEPHILIM
    NEPHILIM --- ---
    EXCITE:
    IKARIE:
    díky oběma, už jsem skoro dva měsíce zpátky :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    EXCITE: Ja Thanh Kieu Resort "znam", ubytovavame tam obcas klienty (delam v cestovce co se zameruje mj. na Vietnam, abych se tu praskla:) - je to teda nejnizsi standard ubytovani a souhlasim ze je super, jen teda si nam uz nekdo stezoval navto, ze koupelna pri bungalowu je venkovni. Me by to teda osobne nevadilo, ale ja nejsem nase cilovka :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    IKARIE: My jsme tehdy prochazeli celou tu pláž a zkoumali to jeden resort po druhým a tohle byl jeden ze dvou Top resortů na tý pláži, chatičky v palmový zahradě, květinové keře, udržované prostě paráda, v chatičkách koupelna s malu zahrádkou, napůl open air :) Ten druhej resort byl ovšem skoro o půlku dražší. Tohle byla jednoznačná volba.

    V tom Moon resortu jsme byli se taky podívat, budget resort s ruznou kvalitou chatek,ta co nám předvedli byla tmavá a špinavá chatrč.. resort je hned na kraji města.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    EXCITE: pripadne moon resort, taky takove chaticky skoro na plazi, ale nebydlela jsem tam
    Welcome to Moon Resort
    http://www.moonresort.vn
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    NEPHILIM: http://thanhkieuresort.com/ byli jsem tady, bylo to úplně skvělý,ale ne zrovna budget :)
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    IKARIE: souhlas, taky si nepamatuju, že by tam byl extra bordel...a Rusaci opravdu všude :/ víc než Phu Quoc se mi líbilo na Koh Rongu v Kambodži, před 4 rokama jen pár hostýlků jinak nic...ale už to může být taky úplně jiný :/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SINEAD: ano na nem a jo jsou tam odpadky hodne
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja jsem na phu quocu na plazich odpadky teda nezazila - to spis me tam sraly davy rusaku (ale kde nejsou?) a oproti napr. thajsku je znat, ze vietnamci veri v beton, takze tam nejsou moc takove ty romanticke bungalowy primo na plazi (kdyz nepocitam sea view bungalows petihvezdickovych resortu, kde je noc za 200 usd)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    ANDY_WARHOL: Na kterem ostrove jste byli? Ja ted koukam na Phu Quoc a kdyz clovek kouka na review z hostlu, ze plaze plny vodpadku, zacinam bejt trochu nasrana ze jsem si nepockala na Indonesii.
    SAJMONDEE
    SAJMONDEE --- ---
    Hoj. Byl ste nekdo ve Vietnamu s nemoci (bolest hlavy, horecky) u doktora ? Nejsou tu kolem toho nejake opletacky? Dik
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALENNAI: navstivil sem dva vodopady na phuquoc, jeden se vstupnym a druhy bez. tam kde bylo vstupne.litali uklizeci a sbirali odpadky do pytlu, presto tam nejake zbytky byly, ale celkove to bylo snesitelne, zato ten druhy, dostupny zdarma, tam se mi zvedl kybl, vypadalo to tam jak na smetisti a i v tom bordelu se tam par mistnich koupalo. nez by to chteli ukazovat, meli by to hlavne poradne uklidit. protoze jinak je to fakt sila
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    ANDY_WARHOL: s prvni polovinou uplne souhlasim.
    K tomu "chudy".. Vietnam ma neuvetitelny jeskyne, vodopady a prirodu. Podle me je strasna skoda, ze se vietnamci nesnazej vic ukazat tohle. Tahaji turose vicemene jenom na dynastie, historii a minoritni kmeny :( Je to skoda.

    Nechtene jsme treba skejsli v Lao Bao... no, tam by se treba trekovalo, az by se plakalo ( nebejt tech min :) :)

    Jo- to bude vlastne asi ten duvod :(

    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BLOODRAT: vietnam mi zas tak zajimavej neprisel, jeli sme teda jenom stredni vietnam a jih, od konce rijna do listopadu, kambodza, i thajsko daleko lespi, laos nevim, tam sem nebyl. sice podle pruvodce najdes ve vietnamu spoustu atrakci, ale vsechno je to na jedno brdo, po tom co uvidis patou pagodu, druhy palac, treti chram a par hrobek uz proste ti bude pripadat vsechno stejne, kdyz pujdes do muzea, budes tam videt spoustu komunisticke propagandy, kdybychom nebyli 12 dni ze trech tydnu dovolene na ostrove a nepotapeli bychom se tam, tak by to bylo celkem nudo a to sem byl mesic v kambodii, a dvakrat v thajsku, naposled taky mesic. proste je to ten vietnam takovy chudy, nebo jak to rict.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ALENNAI: Dík. Letíme třetího února. S kosou počítáme, ostatně chceme dát později Annapurna trek, takže vysokohorský gear máme. Bude trochu oser se s tím tahat přes Kambodžu, ale s tím se holt počítá, jedeme prostě přes víc pásem. Pro nás jsou prioritou tak nějak hory, potom climbing místa u oceánu, pak historie, džungle a cokoli se přibalí navíc, jen fajn.
    Vietnam mi zrovna přijde na první návštěvu dost bohatý ohledně všeho zmíněného až kam, nevím jestli to chceme kombit ještě s Laosem. Chceme cestovat spíš po zemi, nasát atmosféru země... Asi rozumíš:)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    BLOODRAT:
    jo a doporucuju ve vietnamu vnitrostatni prelety. levny, efektni a rychly. Samozrejme pokud je cas na pohyb jinym zpusobem, tak why not.. ale jakoze nebat se toho. Ve vysledku to je stejne drahy jako bus :)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    BLOODRAT:
    add thajsko ( kdyz poletite, neresite):
    Od 11.8.2011 nepotřebují občané ČR pro vstup a pobyt na území Thajského království do 30 dnů za účelem turistiky víza. Pokud ke vstupu na území Thajska bude použit pozemní přechod, je maximální povolená doba pobytu pouze 15 dnů.
    Popravde (je paradox, ze v tomhle audytku) mesic na vietnam je fajn, ale znova bych tolik casu neinvestovala, pac proste okolni zeme jsou zajimavejsi.
    Kdy letite? Pokud tedka nekdy, pocitej, ze v Lao Cai bude kosa jako prase uz.
    Doporucuju to vzit jeste pres laos ( ten me ve vysledku bavil daleko vic nez Vietnam- hlavne lidi).

    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    No právěže situace je taková, že s kamarádem přistáváme v Číně (Kunming) a máme pět dní transportní víza abychom se dostali do Vietnamu přes Hekou/ Lao Cai nad Sapou. Takže budeme vstupovat po zemi, což je důvod proč řešíme víza v Praze.

    Máme to na půl roku celkem hodně volný výlet. Hrubý plán je měsíc Vietnam, měsíc Kambodža kde získáme víza na hranicích, pak uvidíme jak s Thajskem - na ambasádě nám oznámili že bez odletové letenky ani prd - což mne u Thajska jako hodně turistické země celkem překvapilo. Měl by však fungovat čtrnáctidenní bezvízový vstup, takže chceme popojet do Bangkoku a tam usmlouvat double entry visa na dva měsíce do Indie(páč v Praze mi bylo taktéž oznámeno že bez letenek se vůbec nemám pokoušet), přeletět z Bkk do Kolkaty, navštívit Nepál a zbytek pobýt v Indii. Jakékoli tipy a nápady vítány. Máme samo nějaké body podle průvodcovských top ten co chceme navštívit, ale rádi bychom i doručení od místních na folklorní hardcore. Čím náročnější trek, tím lépe. Něco už máme za sebou.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    IKARIE: mozna jediny, ze se vyhnes uplatku? nevim... snad jediny kde nechteli zatim uplatek byl prave Vietnam :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALENNAI: do kambodzi jde taky vyridit e-viza, meli jsme je pred par lety, ale uprimne nevidim vyhodu. bud clovek cekal v jedny fronte nebo v druhy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam