• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    ICELANDBOY: díky moc, kdyžtak ještě napíšu!
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    PFAUST: užij si to a každopádně žádný stres, pokud něco nestihneš...uvidíš, třeba se někde zaseknete a nebude se vám chtít jinam ,) bon voyage
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    mno, vážení cestovatelé a cestovatelky, díky, je to solidní rébus. ale možná se jako nejpraktičtější jeví ten jih. budu promýšlet. za tři týdny na tak obrovskou zemi jsme stejně bez ambic. nebo se to dá udělat ala noční přejezdy, ale asi by mě hnala moje slečna, která to potáhne se mnou. dám vám echo.

    SAMOUT: siem reap bych viděl rád, vím, že je návštěva v harmonogramu sehrává tak čtyři dny.. ale nejsou to takové obrovské dálky zase - jako kdyby člověk jel USA nebo přes celý Írán ;)
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    IKARIE: ah, srry...Danang! lita to vietnam airlines a cambodia angkor air
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ICELANDBOY: dalat - rep primo nic nelita, existuje primy spoj danang - rep (nevim jestli vietnam airlines nebo je to operovane najakyma kambo aerolinkama)
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    KAKIHARA: za 3 tydny se da vidět docela dost, ale bude to hroznej kvapik :) Kambodzu bych doporucil, jen teda PP mi prislo jako nejhnusnejsi hlavni mesto..pokud by vysel ten prelet Dalat - Siam Reap, tak za me zn. ideal
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    SAMOUT: s tim bych si dovolil krapet nesouhlasit. Saigon je od Siem Reapu asi pet set kilometru, takze zhruba jako pres ČR. Otazka je co od toho cekaj, bud pozevlit, polehávat a nasávat atmosféru nebo něco vidět, což se za ty tři neděle imo relativně dá.
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    souhlas, že jídlo rozhodně na ulici! jinak Dalat dobra alternativa za Hoi An (ale tam zas měli nejlepší cao lao, na tom jsem si vypěstoval závislost). A jinak citadela v Hue a hrobky v okolí rozhodně stojí za to.

    jinak vybery z ATM byly limitovane tusim na 2,5 milionu dongu..díky mojí bance výbery zdarma, takže cajk :) a zarizovat dopredu..no neměli vlastně nic...vše jsme resili na miste..jak hotely, tak cestovani (busy, letadla).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PFAUST: Vzhledem k tomu, ze mate jen 3 tydny, tak bych uplne odpiskal Kambodzu, a zustal jen ve Vietnamu. Lidi maj predstavu, ze je to prece stejna oblast, ale je to totez, jak si rict "hm, kdyz uz jsem ve Stockholmu, tak si rovnou zaletim jeste do Madridu".
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: aha uz ctu ze letenky mate, tak jen bacha na to ze budete potrebovat multiple entry viza.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: a jeste jedna varianta k zvazeni, kdyby vyhral stred, z danangu se do REP lita i primo, takze muzete dat vietnam jih, presunout se do stredu a odtama preletet do kambo.

    nevim, jestli uz mate vystaveny mezistatni letenky smerovani prg-sgn, sgn-prg, protoze v tomto pripade by bylo mit mnohem jednodussi mit open jaw a odlet do evropy z kambodze - dobre ceny na toto mivaj cathay pacific, kolem 16500 czk.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PFAUST: let pqc - rep neni primy, vietnam airlines maj s prestupem v sgn a stoji kolem 200 usd

    jeste varianta - kdybyste odpiskali stred kvuli pocasi, tak podle me je moc krasny dalat. da se jet tam se zastavkou na den dva v NP Cat Tien (asi 4h cesty od SGN a 3h cesty od Dalatu), pak dat Dalat a okoli (zde ideal na motorce) a zpet do SGN preletet
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    PFAUST: s tím letem z phq do siem reap kecám, je to o poznání větší HC :)
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    IKARIE:
    SAMOUT:
    tak tady jsme u otázky osobních preferencí. ale vaše debata mi při rozhodování pomohla, protože ho redukovala na v zásadě dvě možnosti. ty tři týdny nejsou fakt moc. ale dá se i tak něco vidět a relaxovat naráz.

    1) začít s saigonu, přelétnout na tři/čtyři dny do hoi an (dát okolí a tak), vrátit se přes Saiogon a dát deltu, nejet na jih, ale pokračovat přes PP do Siem Reap a zbytek na v Kambodži (ostrov Koh Rong nebo někde jinde).

    2) vykašlat se úplně na ten střed a zůstat jen na jihu, delta - can tho, rah diá, phu quoc, přesun do Siem Reap (fakt díky IKARIE: za ten, tip, dá se tam snad letět ostrova přímo za 3 hodiny..) a na konci opět moře v kambodži, nebo moře prodloužit ve vietnamu a dát Kambo na konec na jen památky). rozhodnutí na Siem Reap je jasné, pojedeme tam.

    nebo by ještě někoho napadla jiná varianta? kdybych měl dva měsíce, to by pak bylo ;-)

    ICELANDBOY:
    super, projedu si nějaké servery a o pobytu u moře se definitivně rozhodnu. rád bych nějaké věci zkrátka zařídil předem. ale pokud je to, jak píšete, že si hodně věcí obstarám na místě přes "minicestovky" nemá asi smysl hrotit? nebo je jiná zkušenost?

    a ještě drobný dotaz? jak se má situace s prachama? výběry neomezený? v Indii bylo vtipné, že jsme přijeli den poté, co začala měnová reforma. to vám byl chaozzzz.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    IKARIE: My jedli skoro vyhradne na ulici, je to dobry, cerstvy a levny. V necem, co jde oznacit jako restaurace, jsme za ty tri nedele byli, pocitam-li dobre, 5x, a v Hoi An to nebylo, tam meli kousek pryc z centra docela dobry bun thit nuong. A ano, Vietnam je rozmanity, ale imho Hoi An neni Vietnam, cimz bych tuhle debatu ukoncil :-).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SAMOUT: ja nebyla ani v benatkach :)

    takhle - me se na vietnamu libi pestrost: jedes z silene hanoje treba na tri dny mimo civilizaci do ba be nebo do hor, pak zas navrat do toho hukotu velkomesta, pak zas priroda - phong nha, ninh binh, kulturni pamatky v hue, pohoda v hoi an a nasavani mistni atmosfery (tyjo, mam pocit ze sme oba byli nekde jinde :)) .. proste ze se to strida. me osobne by nebavilo stravit treba tri tydny jen na venkove nebo jen ve meste nebo jen na plazi. vietnam je desne rozmanity a kazda cast ma svoje.

    jeste se zeptam, vim z auditka o restauracich, ze jsi docela gurman a mas rad dobre jidlo, ani jidlo v hoi an te nezaujalo? je tam velka koncentrace fakt skvelych restauraci, nejen vietnamskych ale i fusion cuisine.

    ale nechme to byt asi, proste to na nas kazdeho zapusobilo jinak, to se stava :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    IKARIE: Ja uz psal Pfaustovi do posty. Zalezi na tom, co od dovolene cekas. My jsme meli nejlepsi zazitky na totalnim venkove, kdyz jsme se (at uz vedome, nebo omylem) dostali na skutrech do totalniho middle of nowhere, ale lidi tam byli super, a priroda neskutecna. Ja bych prirovnal Hoi An k Benatkam. Pokud se ti libi tam, tak se ti bude libit i Hoi An. Ale ja bych do Benatek uz nejel ani za zlaty prase.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PFAUST: uz se to tu resilo, ja se samoutem absolutne nesouhlasim ohledne hoian, byla sem tam 2x, pokazdy mi lilo jak svina (podzim, prosinec) a i tak jsem byla naprosto maximalne okouzlena. mozna tam nebylo tolik lidi jako v sezone, ale skvele jidlo, atmosfera, krasna architekura.
    promin SAMOUT: musela jsem :) (v disneylandu jsem nikdy nebyla tak nevim)

    jinak v Hue me prijdou zajimavejsi hrobky nez citadela. kousek od hoi an jsou chramy my son, kam se da dojet, doporucuju brzo rano je to tak max na puldne a na obed zpatky do hoian. jestli ale pojedete na angkor tak asi dasi chramy zbytecny.

    ohledne angkoru souhlas s ostatnima, ja bych teda to asi ten cely den nedala na kole, alebyla sem tam v unoru a to byl vedro na chcipnuti.

    jinak kdybyste nakonec zavitali na ten phu quoc (da te projet delta mekongu nejak po sve ose a pak pokracovat do rach gia, lodi na pqc a pak treba preletet rovnou do kambo), doporucuju vsema deseti tuhle restauraci, za me jedno z nejlepsich jidel ve vietnamu http://cassiacottage.com/en/the-spice-house/ - jedna se samozrejme o fine dining a nepru se o to, ze to nejlepsi jidlo je stejne na ulici
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PFAUST: Koupani ve stredu je v listopadu v podstate vylouceno, koncej monzumy, deset metru od brehu te sebere proud, a tvoje ohlodany kosti se vyplavej nekde v Japonsku. V Da Nang bylo prisne zakazany se koupat. A na Hoi An se vykaslete, absolutne to nestoji za to, my tam nevydrzeli ani 24 hodin, hnus fialovej nevietnamskej disneyland.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    PFAUST: jsou to čtyři hodiny čistý plavby (plus asi hodina, hodina a půl na hranicích. je možná dobrý si zařídit víza předem, i když ty čtyři dolary, co si řekli navíc za to, že to vyříděj za nás, nás nijak nepálily a čeká se beztak na ostatní). Pobřeží se nijak dramaticky rychle nemění, takže i když ta loď vcelku sviští, máš celkem čas si to prohlídnout (vesničky, lodičky, lesejčky....)
    Hlavně po těch silnicích to byla, co dopravy, příjemná změna. Jo a dobrý je si sednout na záď, která je otevřená, jsou tam dvě lavice a nesedíš uvnitř na sedadlech jak v autobuse. Jednak je tam príma vítr a vůbec je to tak nějak lepší, než zpoza okýnka (počítám, že ty speedboaty si budou podobný, ne-li stejný).
    Jo a kdyžtak si vemte jídlo na cestu. K lístku jsme sice dostali jakože svačinu, ale byla to flaška vody, sušenky a dva banány (velký jak prsteníček)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam