• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    tak jsem to zatím v asistenci s milými dámami ALENNAI: a IKARIE: nakonec rozvrhl nějak takto. v itineráři mám ještě dotazy, tak kdyby něco (cokoliv) někoho napadlo, tak klidně pošta.

    1) 2.11. přílet večer Saigon, noc v hotelu u letiště
    2) 3.11. ráno přelet do Da Lat - btw mohl by někdo něco doporučit? asi výlety do okolí je ideální věc. koukal jsem předběžně (čekám, až mi doručí průvodce), že je tam docela i příroda.
    3) 7.11. odlet z Da Lat zpět do Saigonu
    4) přestup na let do Siem Reap (ALENNAI varovala, že dva lety v jeden den ne-e, má někdo k tomu názor? tak jako tak to nebude samozřejmě garantovaný přestup)
    5) 8.11. Siem Reap
    5) 11.11. přesun a noc v PP
    6) 12.11. přesun k moři (dáme myslíte za den?)
    7) 12.11.-18.11 u moře - stále řeším, co vyberu, ale to má čas.
    8) 18.11. přesun do Ha Tien nebo někam na půl cesty k deltě
    9) 19.11.-22.11. delta
    10) 23.11. návrat do Saigonu

    změna vyhrazena, pač jediné, co budu kupovat dopředu, jak to tak vypadá, jsou letenky.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    MATEJICEKKK: asi je tedy stále výhodou si nic neplatit dopředu a cestovat tak, jak to jednomu vyhovuje dle nálady :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    PFAUST: Ale pekny to tam asi bude, tojo..Nekomu hodne lidi, kalby a takovej ten Pataya styl vyhovuje...Ale asi se tam taky bude dat nekam zasit, tezko rict
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    MATEJICEKKK: tak to díky za upozornění. trochu jsem tušil, že to bude asi masovka. to fakt nebrat. mrzí mě, že to je turismem takto zasaženo. Koh ta kiev snad ještě přečkal. uvidíme. zatím stále plánuji.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ICELANDBOY: Koh ta kiev bylo jeste pred rokem super..
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    MATEJICEKKK: hm, dík za update :/ 3 roky zpátky ještě ráj na zemi
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    PFAUST: Z Kambo Otres 2 a Koh ta kiev..Na Koh rongu jsem mel kamose loni v prosinci a odjeli po dvou dnech, tam se jen kali
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    my nakonec plany seskrtali a uzivali sme si potapeni na phu quoc, za to na plazi sme byli jenom jednou... ale dali sme si i stred (taky listopad a prselo ),hrobky okolo hue i hoi an bylo ok, akorat tu nesouhlasim s tim jedenim na ulici, litali tam krysy a po jednom jidle na ulici byla pekna sracka, ale kazdej to ma jinak, mozna proste smula.
    je dulezity si rict, jesltli jedes na dovolenou nebo na maraton a podle toho si nechavat dost casu...
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    ICELANDBOY: díky moc, kdyžtak ještě napíšu!
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    PFAUST: užij si to a každopádně žádný stres, pokud něco nestihneš...uvidíš, třeba se někde zaseknete a nebude se vám chtít jinam ,) bon voyage
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    mno, vážení cestovatelé a cestovatelky, díky, je to solidní rébus. ale možná se jako nejpraktičtější jeví ten jih. budu promýšlet. za tři týdny na tak obrovskou zemi jsme stejně bez ambic. nebo se to dá udělat ala noční přejezdy, ale asi by mě hnala moje slečna, která to potáhne se mnou. dám vám echo.

    SAMOUT: siem reap bych viděl rád, vím, že je návštěva v harmonogramu sehrává tak čtyři dny.. ale nejsou to takové obrovské dálky zase - jako kdyby člověk jel USA nebo přes celý Írán ;)
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    IKARIE: ah, srry...Danang! lita to vietnam airlines a cambodia angkor air
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ICELANDBOY: dalat - rep primo nic nelita, existuje primy spoj danang - rep (nevim jestli vietnam airlines nebo je to operovane najakyma kambo aerolinkama)
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    KAKIHARA: za 3 tydny se da vidět docela dost, ale bude to hroznej kvapik :) Kambodzu bych doporucil, jen teda PP mi prislo jako nejhnusnejsi hlavni mesto..pokud by vysel ten prelet Dalat - Siam Reap, tak za me zn. ideal
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    SAMOUT: s tim bych si dovolil krapet nesouhlasit. Saigon je od Siem Reapu asi pet set kilometru, takze zhruba jako pres ČR. Otazka je co od toho cekaj, bud pozevlit, polehávat a nasávat atmosféru nebo něco vidět, což se za ty tři neděle imo relativně dá.
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    souhlas, že jídlo rozhodně na ulici! jinak Dalat dobra alternativa za Hoi An (ale tam zas měli nejlepší cao lao, na tom jsem si vypěstoval závislost). A jinak citadela v Hue a hrobky v okolí rozhodně stojí za to.

    jinak vybery z ATM byly limitovane tusim na 2,5 milionu dongu..díky mojí bance výbery zdarma, takže cajk :) a zarizovat dopredu..no neměli vlastně nic...vše jsme resili na miste..jak hotely, tak cestovani (busy, letadla).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PFAUST: Vzhledem k tomu, ze mate jen 3 tydny, tak bych uplne odpiskal Kambodzu, a zustal jen ve Vietnamu. Lidi maj predstavu, ze je to prece stejna oblast, ale je to totez, jak si rict "hm, kdyz uz jsem ve Stockholmu, tak si rovnou zaletim jeste do Madridu".
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: aha uz ctu ze letenky mate, tak jen bacha na to ze budete potrebovat multiple entry viza.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: a jeste jedna varianta k zvazeni, kdyby vyhral stred, z danangu se do REP lita i primo, takze muzete dat vietnam jih, presunout se do stredu a odtama preletet do kambo.

    nevim, jestli uz mate vystaveny mezistatni letenky smerovani prg-sgn, sgn-prg, protoze v tomto pripade by bylo mit mnohem jednodussi mit open jaw a odlet do evropy z kambodze - dobre ceny na toto mivaj cathay pacific, kolem 16500 czk.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PFAUST: let pqc - rep neni primy, vietnam airlines maj s prestupem v sgn a stoji kolem 200 usd

    jeste varianta - kdybyste odpiskali stred kvuli pocasi, tak podle me je moc krasny dalat. da se jet tam se zastavkou na den dva v NP Cat Tien (asi 4h cesty od SGN a 3h cesty od Dalatu), pak dat Dalat a okoli (zde ideal na motorce) a zpet do SGN preletet
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam