• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAURYNNVietnam
    Vše o Vietnamu a Vietnamcích...:))
    rozbalit záhlaví
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ALENNAI: jakože fakt opravdové písečné blechy? Narazila jsem jen že tam mají být sandflyes, no to teda bude sranda :D
    Jinak díky za info, pak dám vědět, jak jsme dopadli.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    DOBYTEK: Měl by fungovat repelent. Pomůže neležet přímo na písku. Pokud tě pokoušou, tak v lokálním drug storu ukaž kousance a paní ti dá mazání na nějakém antibiotickém základě, čímž zabrání vylíhnutí malé blešky.
    Zpáteční letenka v high season z Can Tho stála cca litr s Vietnam Ailines. Jako bonus tahle trasa má, že je překrásně vidět delta Mekongu a letí se vrtuláčkem.

    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    IKARIE:Díky. Jj, TET. To mě štve, že si všichni navykli na svátky cestovat, před šesti lety to byla moje nejidyličtější dovolená na Phu Quocu, nikde ani noha, ceny poloviční, počasíčko.
    Con Dao jsi psala, že je prima, že? Co ty písečné mouchy nebo co to je, dá se tam na to koupit repelent? Na mě jde všechen hmyz ze širého okolí :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    DOBYTEK: to bude stejny termin, jako TET, ze? to je celkove ve vietnamu blby, letos konec ledna, takze teplo na koupani bude fakt jedine na jihu. pqc i mui ne jsou fakt uz narvane lidma /rusakama.
    co con dao? ale je fakt treba pocitat se zvysenma cenama za vse, vc. domestic preletu.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Vím, že se to tu řeší pořád dokola, ale s tím, jak se místní podmínky mění, tak se zeptám: Kam letos kolem CNY? Primárně klidné moře, koupání, maximálně výlety po okolí na motorce, nejlépe bez Číňanů a Rusů, nepotřebuji luxusní resorty ani bydlet přímo na pláži.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    ANDY_WARHOL:
    ALENNAI: Pecka diky za info! Takhle tomu rozumim...
    Dik!
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    ZOLTAN: jak píše ANDY_WARHOL. Pokud bys byl ochotnej se kousek posunout, tak prima šnorchling je na ostrůvcích kolem Koh Ta Kiev.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZOLTAN: phu quoc, ale rusaci, tak si vyber. Prostě tvůj task je ve všech požadavcích nesplnitelny. Když se někdo zeptá kam v ČR k moři, tak mu taky odpovíš že do Německa.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    ANDY_WARHOL: To jsem cekal jako odpoved, nicmene proto jsem polozil otazku se slovem Vietnam. Je ve Vietnamu kam snorchlovatg nebo je to vyzehlene more a nema to smysl kamkoliv?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZOLTAN: do thajska
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Jeste se zeptam takto: kdybyste meli jet nekam snorchlovat do vietnamu, idealne na jih, kam by to bylo?
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Diky vsem!
    Probiram se tim a resime to s zenskou akorat. Snazim se v tom nejak zorientovat a neceho se chytit ale teda proti Thaji je Vietnam dost bordel na kolech :) Dekuju za vsechny navodne! Priletim na konci listopadu a dam sem zpetnou co jsme videli a stalo to za to a naopak. Dik!
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    IKARIE: bydlela jsem: https://www.booking.com/hotel/vn/tan-son-nhat-con-dao-resort.html?aid=808251l. Takovej domecek se vsim, co clovek potrebuje (jeden domek byly dva apartmány).
    A pak tady: https://www.agoda.com/cs-cz/con-dao-camping-hotel/hotel/con-dao-islands-vn.html?cid=-218
    Coz byla chaticka se vsim vsudy par metru od plaže. Con Dao je celkem cajk, ze ma uz vybudovanou infrastrukturu a nejsou tam megalomansky hotely. Jen teda, jak jsme uz psala, jsou tam pisecny blechy.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    a co ubytko na Con Dao? nebyla jsem tam, ale nekolikrat resila pro klienty a krome ultra luxusniho Six Senses za zhruba 700 dolcu na noc a pak vietnamskeho komunistickeho 3* Con Dao Resort tam pak byly akorat obyc levne guesthausy ve meste. Bungalovy nebo chatky na plazi tam podle me spis nejsou, pletu se?

    jinak teda jeste tam mam tip, byvala zamestnankyne Six Senses si otevrela takovou butikovou vilku, kde puvodne byl ubytovany hotelovy management, vyladila to do kolonialniho stylu a je to fakt krasny (ovsem neustale vybookovany a neni to na plazi): Vila Maison http://www.booking.com/Share-gTvjUf
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ZOLTAN: Con Dao nebo Nam Du. Nam Du jsou turistama relativně neobjevený ostrovy. Jezděj tam víceméně jen vietnamský turisti a to ne moc dlouho. Podle toho tam ovšem vypadá infrastruktura, která je téměř nulová. Elektřina semtam, bankomaty žádný, na hlavním ostrově je víceméně jen rybářská vesnička a docela dost rozestavěnejch budoucích hotelů a resortů. Byl jsem tam letos pár dní (došly nám na ostrově prachy a museli jsme zpátky na pevninu) a v podstatě tam nic neni. Jde ale si pujcit skutr a projet si to, konkrétně na Nam Du jsou jedna dvě pěkný pláže, kam se akorát Vietnamci choděj vyfotit a zas jedou pryč. Na ostatní ostrovy se podle mě dá taky v pohodě dostat, když tě někdo veme do bárky nebo tak. Moře je super čistý, spousta ryb, nádherný výhledy. IMHO za rok dva tam bude fajn a za další dva už to bude v píči. A jak řiká ALENNAI, Jihočínský moře moc šnorchlící neni, navíc je obsypaný Rusákama, Číňanama a dalšíma turistama. Phu Quoc je zlo pekelný.
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    ZOLTAN: Možná mě někdo opraví, ale Jihočínské moře je na potápění a šnorchlování nic moc. Chce se to přehoupnout do Thajského zálivu. Tam se nabízí Phu Quoc, což je ale přesně to, co nechceš. Najdi si, co jsem tady psala o Con Dao- možná je to to, co hledáš.
    ZOLTAN
    ZOLTAN --- ---
    Cus vespolek! Jako pravy noob bych potreboval nejakou uvodni nalejvarnu, na co si mam dat pozor a cemu se vyhout. Mam taky par dotazu estli budete vedet
    1) Hledam misto s plazi a morem, ktere je turistama ne moc zname, nevsimane, nejsou tam prostitutky, idealne ani urvani Rusaci. Idealne bungalow nebo nejaka chaticka, ktera ale neni uplne ekl. Elektrika by byla prima a sprcha s hajzlikem v koupelne taky. Rad snorchluju, nerad se ke snorchlovani prodiram pres rady slunecniku a vyvalene evropske vorvane. Nechci za kazdou cenu low cost, spis mi jde o to, aby byly v pohode, ale nebyly tam stohy turistu. Doporucli byste mi nejake misto, kam do bungalowu takhle ve Vietnamu? Chceme letet na jih, horni cast Vietnamu mne moc netankuje.
    2) Nekde jsem slysel, ze je muzeum, kde maji na stene vyznamenani padlych US vojaku. Dovedli byste mne nasmerovat, kde to je?
    3) Maji nejake chramove mesto, ktere opravdu stoji za to? Co bychom na jizni pulce vietnamu rozhodne nemeli minout? Jasne, nacitam si tuny z hedvabky, ale zajima mne vas nazor, na to dam spis, nyxaci jsou v radach proste lepsi :)

    Predem diky vsem za pomoc!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jestli to spusti, to bude mrzeni u vietnam airlines - ty uz se o tu primou linku snazi nejaky patek

    https://e.vnexpress.net/...avel/places/bamboo-airways-to-launch-direct-flight-to-prague-3911701.html
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    SAMOUT: Já sehnal dokonce 200 VND :-D A zjistil jsem, ze je to zajimavost i pro mistnaky :))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KAKIHARA: My mame uz nekolik let asi 400 VND pripnuty na lednici magnetem jako pamatku na dovolenou :-). Popravde jsme at pri odletu na letisti zjistili, ze existuje i mensi bankovka nez je 1000 VND.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    JAVOR: Nechci působit jako rozmarily (byť klidne i dingdongový) milionář, ale čtyřma kilama by imo pohrdly i děti prodávající kapesníčky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam