Taky bych přihodil trochu mých zkušeností. V mém případě s LSD.
Po většinou jsem měl velice pozitivní zážitky, pochopil jsem tolik spojitostí, které bych nejspíše za "normálního" stavu nepochopil nebo by mi trvalo delší domu se k těmto spojitostem dostat.
Měl jsem také spousty vnuknutí, které jsem využil pro psaní scénářů/povídek. Dokonce jsem i napsal několikastránkový text, ač koordinovat prsty na klávesnici či dokonce psaní tužkou/perem/propiskou se zdálo skoro nemožné, ale po chvíli se vše psalo jakoby samo.
Halucinace jako takové jsem nikdy neměl, pouze nějaké to vlnění či povšimnutí si mnoha detailů, kterých bych si za jiných okolností nevšiml. Nejvíce jsem se dostal "mimo" při užití extraktu ze šalvěje.
Měl jsem dokonce i dva špatné stavy a to když jsem byl mezi kamarády a byli jsme myšlenkově propojeni, ale po několika hodinách mi to přišlo až nepříjemné a začali se mi samovolně měnit emoce. Od depresí, přes pláč až po záchvaty absolutního štěstí, to jsem se však naučil korigovat tím, že stačí začít mluvit, neutápět se v myšlenkách, třeba si i nahlas opakovat jedno slovo dokola, ono to pak samo odešlo.
Dojezdů jsem si povětšinou ani nepovšiml, bylo to, jak kdyby mi někdo uťal proud myšlenek sekyrou a spíše jsem se cítil unavený, myšlenkově vyčerpaný.
Samotný stav mi začínal pocením dlaní, brnění jazyka a v pusech zvláštní kovově, přirovnal bych to ke steampunku, nahořklou chutí, ale ta nebyla vůbec nepříjemná.
Nechci tu nikoho nějakým způsobem ovlivňovat, ale LSD hodnotím velice kladně, dokonce bych i doporučil, aby si každý člověk jednou za život LSD zkusil. Avšak doporučiju nějakou psychickou přípravu. Něco si zjistit a pokud máte nějaké psychické problémy, rozhodně LSD nedoporučuji. Nejlepší je užít s dobrými kamarády někde pryš od všeho ruchu např. chata v lesích. Moc mi nedělalo dobrotu, když jsem se pohyboval mezi velkým množstvím lidí. Mnoho myšlenek kolem a pravděpodobnost, že narazíte na tu špatnou se s počtem lidí zvyšuje.
Závěrem. LSD dokáže osvobodit vaší mysl, ale dávejte pozor, ať se mysl nezatoulá do míst, kterých se bojíte. Případně, pokud si nejste sami sebo jisti, LSD nezkoušet