• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEF3Stimulanty CNS...
    Stimulanty CNS sú sympatomimetické amíny (ako napr. adrenalín a noradrenalín), u ktorých stimulácia nervového systému prevyšuje periférny sympatomimetický efekt. V podstate ide o látky „životabudiče“ schopné vybičovať fyzické a psychické výkony. Po užití vedú k rýchlemu fyzickému a psychickému povzbudeniu, k pocitom extrapotencie, k duševným aj fyzickým výkonom. Značne stimulujú psychomotorický nekľud, čo ich predurčuje k výskytu aj v prostredí tanečných klubov a diskoték. K fyzickým prejavom akútneho ovplyvnenia drogou patrí nekľud, zvýšená frekvencia srdca, sucho v ústach a pocity búšenia srdca. K netypickým a nekonštantným prejavom patria nepravé halucinácie, stavy už videného a zažitého, pocity depersonalizácie a rozdvojenia osobnosti. Opakované expozície stimulantmi CNS vedú k stavom úplnej vyprahnutosti, nedostatku vôľového uvažovania a konania, nesústredenosti a neadekvátneho správania. Uplatňujú sa v medicíne (proti tzv. spavej nemoci, na chudnutie, na miestne znecitlivenie, atď.) a v krajných situáciách, napr. vo vojne, keby bolo nutné tzv. „nasadiť“ a umožniť organizmu fungovať nejakú dobu na dlh, bez spánku, bez jedla a podobne. Príklad : Amfetamín sa štrukturálne podobá chemickému transmiteru norepinefrinu, ktorý hrá v ľudskom tele dôležitú úlohu v odpovedi na stres a emócie. Amfetamín napodobňuje alebo zvyšuje vplyv norepinefrinu na mozog a na nervový systém. Čo Vy a stimulanty CNS?
    rozbalit záhlaví
    DOCENT666
    DOCENT666 --- ---
    BUCI:
    Tak ako ale ked si trosku sikovny premenis si piperazin 4 syntezami na safrol a zo safrolu je to primitivnost na MDA -> MDMA
    BUCI
    BUCI --- ---
    XFLARE: piperazin je srac..
    XFLARE
    XFLARE --- ---
    High Beams EU - , Legal Ecstasy - Herbal Highs
    http://herbalhighs.com/product.asp?urn=331&c_urn=229
    jeste nevyzkousene :-) posilaj to z cr
    MESKALINE
    MESKALINE --- ---
    BUCI:Kdyz kupujes Diabla,v kterejch BZP bylo a mozna jeste je ted nevim,Tak na obalu pisou,ze to je hnojivo.Ale to je podle jen aby to prislo bez problemu postou :D.
    BUCI
    BUCI --- ---
    CONTINUITY: to je nejaky to hnojivo?myslis ze se da sehnat v cr
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Lidi jak se dostat k Adderallu? Kdyz si to necham poslat ze zamori..To asi neprojde zkrz celniky, co?
    KRTKO
    KRTKO --- ---
    Ma niekto skusenosti s Methylone?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MATESK: benzylpiperazin
    http://en.wikipedia.org/wiki/Benzylpiperazine
    Legalni alternativa amfetaminu, ovsem velmi blizka alternativa ;) (ucinkem i rizikama)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CRUZMANIAK: to vypada jako dost dulezity mista na zadech :)
    CRUZMANIAK
    CRUZMANIAK --- ---
    srat na stimulanty sou k hovnu..jestli potrebujete uklidnit trochu si to srovnat v hlave tsk tohle doporučuji....

    MATESK
    MATESK --- ---
    co ti je?BZP?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ahoj :)
    máte někdo zkušenosti s BZP? jaký z toho máte pocity oproti jiným substancím? ;)
    FLYINGMOUSE
    FLYINGMOUSE --- ---
    taky tady se mi vyskytujou fazole mucuna pruriens (zdroj dopaminu a kdosi si tím léčil cosi...z vegetalismu...snad alzheimra pani...nebo toho druhýho...parkinsna...psali to tam...v článku co a k čemu je) mohlo by to k něčemu bejt dobrý? Třeba na dodání dopaminu po jeho opakovaném odčerpávání???
    FLYINGMOUSE
    FLYINGMOUSE --- ---
    mimochodem...co si myslíte o kofeinu? Myslím tím čistý lékárenský produkt...
    FLYINGMOUSE
    FLYINGMOUSE --- ---
    NATURALIS: hm...to je právě u mě trochu problém požívat tyhle různý kořínky, listí a plody...jednou sem zakoupila schizandru sušený plod, žen šen kořínky a rozemletý kolový ořech...no...schizandra šla, ženšen hořkej a kolový ořech sem si dala do cocacoly a málem sem z toho hodila ten lok tý coly společně s obědem do reklamační místnosti :-)) Myslím si, že požívání jen tak sníst prostě něco v naturálnim stavu neni ani účinný, třeba na někoho to působí, ale např. kakaový boby sem jedla jednou v autě a tak sem v pražskym ucpanym tranzitnim prostoru snědla asi třetinu pytlíku (celý byl tuším 100gramů???) a začalo se mi chtít strašně spát :-(( no...Rakytník je dobrej (třeba sirup z něj) ale že by měl nějaký účinky na stimulaci organismu sem teda nezaregistrovala.
    Ono je to totiž o tom, že když má organismus potřebný příděl vitamínů, srovnanou mozkovou receptotéku , fungující orgány a transportéry spolupracujících účastníků zdravého těla, tak vlastně žádnou stimulaci nepotřebuje :-)) a potom žvýkání všemožných přírodnin je takový normální úkon, kterej může podporovat jakýsi přerovnání v mozku, podle charakteru rostliny, ale v žádnym případě to neni stav "vyndat se jaxviň, heh... "§))
    Dobrý byl podomácku vyrobený energy drink, kde bylo několik druhů rostlin(výluh v etanolu), ale kdo ví, co tam bylo účinný, protože v tom bylo taky ještě hromada kofeinu...To bylo super např. na dlouhý cesty, neboť 1 lok otevřel jedno oko a ten druhý probudil organismus do stavu schopnosti udržet auto v programu pokračování po silnici :-)) Ale i na toto vznikla po čase tolerance, že bylo možný bezprostředně po požití usnout (což ze začátku bylo naprosto vyloučený)
    NATURALIS
    NATURALIS --- ---
    FLYINGMOUSE: Schizandra - nečastěji žvýkám nebo nálev. Rhodiola - cucam či odvar, tinktůra. Guarana - vypiju či sním nebo cucám oříšky. Čaj jako čaj. Mate jako výluh. Žen šen - žvýkám, odvar, tinktůra, extrakt. PUŠKVOREC - žvýkat, macerát, šňupnout jako tabák. Ginkgo - odvar, tinktůra, extrakt. Rakytník - jíst pold, syrup, olej, výluh. Kakaové boby - sníst pár kousků - pájáda
    FLYINGMOUSE
    FLYINGMOUSE --- ---
    NATURALIS: zajímavé...v jaké formě rostliny požíváš??? Mě vyhovuje ženšen(kapsle)...zdá se mi, že vyvažuje energický deficit /uklízí a dává kam patří vybavení v těle, které je rozházené :-)) něco jako defregmentace mozku...
    na vyčištění je hodně dobrej kopřivovej sirup(naleje se do vody) je i fajn na chuť
    Mate jeden čas výbornej odstraňovač únavy, ale teďka mi moc nefunguje :-((
    MINIK: bod 3)kafe nebo běžnej energy drink určitě ne (teda aspoň u mě) ale věřím že nějaká látka nebo mix látek by tohle mohlo umět, ale vpodstatě i tyhle bylinkový a stimulačně působící legální mixy je po určité době taky třeba obměnit (užívání vyššího množství většinou nemá efekt) ale pravda je, že ty kytky jsou aspoň zdraví a nejsou v něm podivně vypadající a škodlivý příměsy, zase na druhou stranu až tak účinný jako piko pravděpodobně neexistuje...když se zamyslim nad Tvym seznamem řešení, napadá mě nejideálněji...dát pauzu (aby organismus, receptory a další takové propriety nebyli zvyklí na tak silnou stimulaci) a pak najít nějakou alternativu...ale to už je vlastně změna životního stylu a ta neni jen o rostlinách, i když věřím že mohou pomoct...
    DYI je taky možnost... vzít to jako součást života...jako si někdo rád uvaří svíčkovou, tak někdo to rád instantní :-)) a proč kupovat svíčkovou v prášku, když z dobrých surovin s radostí dělaná je určitě víc mňam...Stejně jako perník...může bejt fakt dobře udělanej (pak až "tak moc "neuškodí) nebo v tom můžou bejt zbytky sraček viditelný na první pohled a to při dlouhodobém užívání škodí samo o sobě právě kvůli těm sračkám víc než samotná čistá látka, žejo :-)) ale to ví úplně každej :-))
    No, nicméně pokud byste někdo objevil něco co je účinný, na energii, koncentraci, podporující tvůrčí činnost, a ještě k tomu třeba zdraví prospěšný...dejte pls vědět...:-))
    Dobrou noc
    NATURALIS
    NATURALIS --- ---
    MESKALINE: Nabídka pestrá je, svět je velkej a těch rostlin je řekl bych nekonečně. Zkušenosti mám, jak osobní, tak od zákazníků. Rád experimentuju, poslední tři roky jsem trávil s těma všema bylinama den co den, ale je stále co zkoušet a studovat.
    Moje oblíbené CNS stimulanty jsou Schizandra, Rhodiola, Guarana, Čaj, Mate, Žen šen.
    Zajimavej je taky Puškvorec, Ginkgo, Rakytník, Cacaové boby. Každej člověk je trochu jinej a každýmu může vyhovovat něco jinýho.
    Poslední dobou preferuji byliny evropské nebo vypěstované u nás - zrovinka mi roste Maral, jinak teť používám Rozchodnici růžovou a chystám se vyrobit extrakt z čerstvího Ginkga. Schizandra už se tady taky pěstuje a je super - hodně oblíbená - podobný účinky má Rakytník - harmonizer, detox, multivit. a min., antidepresivum,... není však tak stimulační spíše tonikum.
    TIP: Nedávno jsem dělal na jedné akci takovej Smarty drink: Goji, Schizandra, Rakytník, Bacopa - bylo to dost fajnový.
    MESKALINE
    MESKALINE --- ---
    NATURALIS:mas z necim z toho nejaky zkunost?? Je to dost pestra nabydka :D
    NATURALIS
    NATURALIS --- ---
    čau, tak já se rád do života budím bylinkama. Přírodní stimulanty CNS např.:
    http://www.webareal.cz/BIORENESANCE/eshop/65-1-SKUPINA/228-2-STIMULANTY
    MINIK
    MINIK --- ---
    CONTINUITY: nemyslim, Conti, ze by se ty dve zkusenosti vzajemne nejak vylucovaly, to co popisujes je pouze jine stadium vyvoje --- a je to dobre znamej mechanismus, detailne popsanej napr. u alkoholiku (viz ono prislovecne notorikovo jedno pivo po kterym je na sracku) ... akorat ja s timto stadiem nemam nastesti osobni zkusenost, proto jsem ho nezminoval :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam