K3BAB: hele i v D2 bylo nekolik postav, ktery se hraly a ty rullovali ladderu, kolikrat si videl takovyho tesladina na 99? :-D vzdycky je nejaka postava silenjsi nez druha a nikdy nemas univerzalni buildy i v D2 si mel must have enigmu a kazda postava v podstate behala v tom samym obleceni. Co tam bylo rozhodne lepsi bylo to, ze slo jen o gear, neybly tam zadny paragony a rozdil v postave na 99 a na 85 byl minimalni, to bylo super, ale co si dobre pamatuju, tak na ball runech sem videl z 99% videl behat jen hammerdiny, jawazony, frost nova sorcky a poison/skeleton necra pripadne trapasinky... navic d2 byla postavena na uplne jinym konceptu, tak se spojila naprosto libovolna smesice postav a stacila jedna, co umela portit a behalo se jak o zivot, neby zadnej competetive content (to ze u toho nasedis/nabotis max casu a nafarmis top lvl jako competetive nepocitam). Navic musis brat v potaz to, ze i na nejvyssi obtiznost byl D2 primitivne jednoduchej a jediny, kdy clovek opravdu musel pouzivat nejakej skilla mozek bylo PvP. Vse ostatni bylo o: i boo you tele - bum bum bum - yaaaay baal charm - new game
D3 je z podstaty uplne jiny... bud si hrajes svoji hru, prochazis si hrou a hrajes libovolnou postavu a nezajima te, co se deje okolo tebe a jaka je meta a nebo chces bejt v ladderboards a pak se musis prizpusobit aktualnimu trendu a brat v potaz to, ktera postava je aktualne na vrcholu potravniho retezce. Nicmene ti to stale nebrani, abys byl R1 cruss wordl... navic v dnesni dobe, kdy mas naprosto primitivni cestu jak se dostat k BiS itemum nema smysl se bavit o tom, ze je blby hrat v parte jednu postavu a s druhou pushovat LB... Nicmene pokud to mas postaveny tak, ze chces hrat napr. crusse a jenom crusse (coz samozrejme nikomu neberu), tak se holt musis smirit tim, ze nikdy nebudes v top ranku 4 man 3 man 2 man, pokud zrovna cruss nebude odpovidat dany mete a nebude pouzitelnej v danym setupu..
pokud mas kupu postav, kdy kazda je zalozena na jinym principu, tak nikdy nedosahnes dokonalyho balancu, kdy kazda jedna postava bude zastupitelna jinou postavu. Je to blby, ale je to tak a moje konspiracni teorie je takova, ze blizz zamerne v kazdy sezone dela nekolik postav "OP" aby lidi hrali vsechny classy v prubehucasu, takze pocitam, ze nektera z dalsich sezon bude o wizne a o crussovi na 100%
co mi vylozene vadi na hre je to, ze to neni tak item based jako D2, ale jde ciste o to, kdo nafarmi vic hodin efektivneji a dostane se na vyssi paragon, protoze ten rozdil mezi para 800 a 1K je naprosto propastnej a jak tu uz nekde zaznelo, tak bych proste udelal cap na para 800 pro sezonu a cau. Para 800 se da aktualne udelat za cca mesic prumernyho hrani a pak bychom se opet dostali do situace, kdy bychom hledali jen ten BiS gear a castecne by se hra vratila ke stylu D2.
Nicmene nikomu neberu jeho nazor, tohle je ciste muj subejktivni pohled na vec a to, jak celou situaci v D3 vnimam ja. Ja mam navic obrouvskkou vyhodu v tom, ze ja proste 90% veci neresim, proste hraju hru s fajn lidma a to mi staci a je mi jedno jestli sem looser nebo ne a pokud se budu chtit dostat do vyssich lvlu a pripadne do LB, tak proste nahodim oblek ehm, teda nahodim char z mety a jedu dal a zase pohoda jazz.