• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ENDERDiablo 4 - puvodni nejsledovanejsi Diablo klub na NYXu.

Vitejte v původním a nejsledovanějším DIABLO klubu na NYXu.

Naši veteráni Vám jistě poradí nejlépe!

discord.gg/k2489PfTN6

rozbalit záhlaví
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    ENDER: Staci quest.
    Pak ti klidne rad pomuzu kdyz budu moct.
    ENDER
    ENDER --- ---
    NESS: Season quest+season journey, je to tak?
    NESS
    NESS --- ---
    Pokud se dohodnem a slo by nas vic, tak to bude i rychlejsi, vic lidi, vic exp
    NESS
    NESS --- ---
    ENDER: Jo daji, udelej si nejdriv sezoni kvest a pak nadhod v chatu zda te nekdo neprotahne. Z T2 na T4 cca 20 minut a do hodiny jsi 50lvl do dvou 60lvl, preskocis sacred a prevliknes se rovnou do ancestru, pokud te protahnou pres valuty mn70-75+ tak budes mit rovnou max ilvl gear tzn 925 a asi i vetsinu kamenu do pavouka
    ENDER
    ENDER --- ---
    Daji se nejak boostovat lidi? Zacinam season a nejak me odrazuje potreba expit..
    NESS
    NESS --- ---
    MIHALS: jj one shot i na hc, bohuzel uber lilith je presne ten typ bosse ktery je sestelovany podle min-maxeru, kteryho budou stejne strilet jednou ranou a zbytek bude jen plakat :-)
    MIHALS
    MIHALS --- ---
    tak jsem se svym hlemýždim tempem dokodrcal konečně k Echo of Lillith a teda velký zklamání. Instant killy který dává mi celej požitek zkazily a sezónu jsem dokončil bez ní. A to mi řekněte, že ji sejmete jednou a rozjede se druhý kolo ještě? To si nedokážu vůbec představit, a na HC už vůbec. Velký zklamání...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NESS: pouliční výbor + jak se nyx vyspí
    NESS
    NESS --- ---
    EVILMIND: No asi sem tam mel napsat nejaky motivacni dopis proc to chci zalozit, ale to je ted uz jedno, kdyz tak to zalozim jako soukrome, to snad jeste jde bez schvalovani :-)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    NESS: jo zatim tam je jeden muj hlas pro co jsem daval uz vcera, a ctyri proti, coz je jako bizar kdyz se podivam, ze hned pod tim treba hladce proslo novy auditko na "dark hry", jakoze tam je asi tma nebo co... :)
    NESS
    NESS --- ---
    btw, ja uz tu na nyxu asi 15 let nezakladal klub, to je ted nejaky ulicni schvalovaci vybor kdy kazdy kdo jde kolem semu ze vyjadrit ohledne neceho do ceho je mu uplne pendrek :-) tak pls pokud mozno kliknete mi tady palec nahoru [nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade] jinak to budu psat sem :-)
    NESS
    NESS --- ---
    EVILMIND: JJ, necele 4hodiny v bete, tak to ber s rezervou, srovnam to vuci d4 a tu nejsem OT :-) Zkusil sem 3 ruzne povolani, prvni bijec, pak druid a zakotvil u kouzelnika :-)

Stazeni a instalace jedna basen, velikost ani ne 1/2 posledniho d4 patche, stazena vice mene okamzite, jede to v radech desitek mega (pres steam) ne stovek kilo jako d4, celkova instalace cca 1/5 velikosti d4, zalogovani okamzite, zadne cekani na server
    Tvorba postavy volba online/offline, online 20 charu (d4 ma 12charu). Zadna customizace postavy, povolani ma gender lock, nevyberes si barvu vlasu ani delku plnovousu, vse je na pevno.
    Grafika je minimlane o tridu horsi, ale zase nizsi hw naroky, tezko rict jaka je/bude optimalizace, zatim sem nemel problem. Tady d4 jasne vede.
    Prvni cast kampane je pekne hnusny koridor, ale to je i d4 :-) vse intuitivni, stejne jako v d4 nebudes mit problem, pokud se kouknes kam a jak jsou namapovane klavesy, budes ok :-)
    Prvotni levleni ma napovedu, pravdepodobne to jde i vypnout, ale neni to moc otravne, takze taky ok.
    Se skilama prichazi prvni "problem", respec aktivnich skillu je sice zdarma ale o skillpointy pri respecu prichazis a musis je nalevlit znovu (na vyssich levlech pry prijdes jen o polovinu :-), pasivni skilly muzes respecnout ale musis kuli tomu do mesta k npc s ikonkou mozku, je to za prachy (par drobaku), ale i tak to neudelas kdekoliv, profesni specializaci (mastery) nerespecnes, to je na pevno, leda novy char. V tomhle d4 rozhodne vede.
    Invent postavy v poho, zadny problem, jen srovnavani predmetu je zatim takove divne, jak je u d4 vycitano ze to je slozite, tak ja uz stim problem nemam, proste vidim a vim, to tady nemam, tapu a zkoumam, jako polozek affixu tam je rozhodne mene, ale treba dps tam vlastne nevidis, musis kouknout na aktivni skill kde ti to aktualni dps ukaze, jako asi je chyba ve me ze to nemam v oku :-), ale zatim je tohle neprehledne a matouci. Jako srovnani 1h a 2h zbrane je stejne jako v d4 defakto nemozne, jako kdyz mas 1+1h a kouknes na 2h tak jo, ale kdyz mas 2h a kouknes na 1h tak vis kulove bez toho abys to nasadil, predpokaldam ze tohle se vse zlepsi stim kdyz tam clovek neco odehraje.
    Truhla je naopak super, tabu (za prachy) kolik chces, jen sem neprisel jak se vyhledava jako slovne jo ale zatim sem neprisel na to jak vyfiltroat treba vsechny rera, predpokaldam ze to jde ale na prvni dobrou sem to nedal.
    Lootfiltr je uplne bozi, naprogramujes si pravidla co a jak, nastavis poradi jak se maji provadet, tohle evidetne delal clovek ktery vedel co dela, jako zatim tam vlastne nemam co nastavovat, ale to prijde :-)
    To same crafteni je uplne na jinem levlu nez d4, muzes kraftit kdekoliv, neni treba behat za npc, proste jeden klik a uz tvoris. Srovnavat mnozstvi materialu a obtiznost farmy si netroufnu, jako neco pada porad ale jak zasadni veci nevim, zkusil sem udelat dva predmety a i bez napovedy to das, celkem intuitivni, pokud mas aspon mlhavou predstavu co vlastne chces udelat a mas na to matro tak te to navede samo. Predpokladam, ze narozdil od d4, kde jen 5x upgradnes, prdnes diru+ sutr, pridas aspekt a maximalne prerolujes jeden stat, tak tady to crafteni vyznam mit bude, ale uvidime :-)
    Co se samotneho gameplaye tyce, tak zatim brzo hodnotit, jako soubojovy system tak nejak normalni, obtiznost taky, mozna lepsi poskladani mapy, zatim sem se o nic a nikoho neseknul, pruchod cisty, jestli tam je nejaka autonavigace tak jsem ji nehledal ani nezapinal, mapa rozhodne lepsi, muzes si ji hodit jako vrstvu, kdo to ma rad, bude stastny :-)
    Jako co bych fakt vycetl jsou prechody mezi mapama/sektorama pac load, zlaty D4 kde mezi jednotlivyma sektorama prechod ani nepoznas (teda ted uz, ze zacatku se to kousalo:-), prechody jsou sice naznacene ale nevim zda je problem ve me nebo v bete ale ten loading je pomaly a zacina se spozdenim, takze ze zacatku sem vlezl do noveho sektoru nechtene se otocil kliknul a uz sem se loadoval zpet, coz sem nepoznal, otocil se a sel do nove mapy abych se za okamzik objevil na mape stare, jako doufam ze to je beta, ale tohle nacitani je peklo, v D4 se ti tohle fakt nestane, tam loadujes jen kdyz vlezes do dungu nebo kdyz TP/WP

Celkove hodnoceni kladne :-), doporucuju zkusit, tezko rict jak to bude vypadat za 14 dni, predpokladam ze to bude jen lepsi, za polovicni cenu nez d4 a pro pripadne "testery" to pujde urcite i upiratit
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    NESS: jako ze necekas na launch a self spoilujes se uz ted jo? :)
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    Tvl… zas event kde pada kosmetika, ale claiˇnout si ji muze jen char co ji oblece… takze zas jak trouba musim zalozit lvl 1, abych to claimnul a zas smazal…
    NESS
    NESS --- ---
    No nic dokud neschalej klub tak budu placat sem :-) Last epoch prvni dojem jako dobry, koupil a do 10 mionut ve hre, stazeno nainstalovano pusteno, 20GB a tahne to 20 megama, krasa :-)
    NESS
    NESS --- ---
    EVILMIND: jj to presne rikal v tom videu ten jejich dev proc to vlastne ani nebudou implmentovat, tldr proste discord :-)

Osobne myslim ze to bude neco mezi d4 a poe :-) teda nedal sem toho o moc vic mam tu otevreny tenhle kanal https://www.youtube.com/@McFluffinGaming/featured ze si to poslechnu ale porad nekdo neco chce takze smula :-)

Tohle srovnani celkem fajn a potvrzuje tve doufani :-)
    Last Epoch Vs Diablo 4: Should D4 Players Play LE?
    https://www.youtube.com/watch?v=JrROWk3zInE

ten trade a ssf se prej da switchnout i ve hre, ale ze pak nemuzes pouzivat veci nafarmene tou ci onou cestou, osobne zkusim jednu frakci az na konec, pak druhou a porovnam vysledky :-)
    NESS
    NESS --- ---
    EXSECRABILIS: jo pry jo, ja mam jen obcas pomale nacitani lokaci, jina jsme +- ok

Tezko rict zda ti to pomuze, ale tohle je posledni info od blizzu:

PezRadar90 posts
    Community Manager
    19h
    We believe we have identified the issue. We will have the fix in the next patch. We have identified an immediate workaround as well.

Click the :gear: icon next to your “Play” Button on the Battle.net Launcher
    Click on ‘Game Settings’
    Click on the ‘Additional command line arguments’ checkbox
    Add ‘-disableds’ to the box that appears.
    Launch Game

Diablo 4 crashes when it is loading - #84 by gumetallica-11639 - Technical Support - Diablo IV Forums
    https://us.forums.blizzard.com/en/d4/t/diablo-4-crashes-when-it-is-loading/149125/84

Workaround for Diablo 4 Crashing While Loading - Icy Veins
    https://www.icy-veins.com/d4/news/workaround-for-diablo-4-crashing-while-loading/
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    NESS: prijdou ti gildy/klany nejak realne uzitecne? IMHO teda pokud tam nebranis nejake vlastni uzemi apod (Albion, Dofus) tak ten prinos je nula, a da se nahradit plne externi komunikaci, coz stejne asi kazdej dela. V tomhle pripade uz mame na discordu udelany vlakna na Last Epoch, a nic vic ke gildam od toho necekam... :-)

Osobne doufam, ze to proste neco mezi D4 (casual friendly) a PoE (maxi zrout casu), pokud jde o to, kolik casu tomu musis venovat, aby ses nejak orientoval. Umyslne jsem si k tomu nic nezjistoval krome videa na tema "jakou classu vybrat", kdy nastesti nejaka obdoba druida byla hned na zacatku, takze jsem to ani dal nevidel... :-)

Plus jsem teda videl video na tema "revolucni trade system", kde mi trochu jako unika ta revolucnost, ale uvidime, vypadalo to proste jen jakoze se mezi trade a ssf rozhodujes az v prubehu hry, coz mi neprislo na papire tak uzasny.
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    Nezacalo vam po posledni uodatu diablo blbnout ? Zamrzani obrazovky po stisku i/u atp.
    Sekani pri prechodu lokaci ? Atd.
    NESS
    NESS --- ---
    MAESTRO_007: Uz sem zazadal o zalozeni klubu, release je 21.2. to do te doby mozna i ten klub bude :-)

No srovnani bude dost zdrcujici :-) vydavaji to s vecma ktere v D4 nejsou a mozna ani nebudou, jako treba loot filter :-) na druhou stranu tam nejsou klany/gildy ne ?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    NESS: za mě dojmy sem, zajímá mě to "srovnání" a pak si uděláte vlastní auditko :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam