• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ENDERDiablo 4 - puvodni nejsledovanejsi Diablo klub na NYXu.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    NESS: Tohle vypadá jak leveleni gemu v D3 ne? Tam to taky bylo na pokusy a pravděpodobnosti v závislosti na levelu gemu a GR
    NESS
    NESS --- ---
    Prozkousel sem si to levleni glpyhu a smerem nahoru je to oka, pokud to zabehnes na cas a bez smrti mas 4 pokusy glyphy zvednout, za kazdych 20 levlu rozdilu mezi glyphem a pitou je to +1 ke kazdemu pokusu a uspesnost je 100% tzn pokud je rozdil 60 je bonus +3 (celkove teda +4), pokud rozdil 40 je bonus +2 atd.., pokud teda zabehnes pitu 65 a chces zvednout glyph co je na 1, tak to na ty 4 pokusy dostanes na 15=1+4+4+3+3, pokud bu si bezel pitu 51, tak uz tam neni rozdil o 60, ale jen o 40 takze by to bylo na 13=1+3+3+3+3, pita 35 by byla jen o 20 takze na 9=1+2+2+2+2. To mi prijde v pohode.

No smerem dolu sem to radeji vytipal tam je slov skoda, tohle je podle me spatne, pokud je rozdil aspon 10, je tam 100%, pokud je mene nez 10 ale aspon stejne tak je to 70% a pak to jde uz do haje, muzes to sice uspesne zabehnout ale bude to pravdepodobne bez odmeny.

NESS
    NESS --- ---
    Tohle je asi nejvetsi svacina celeho ptr https://d4builds.gg/builds/dfc371c5-55f6-457a-b339-7a7c63e591b4/?var=1, build je postaveny na tom ze stojis, nic vic delat nemusis, sundas cokoliv :-)
    Ted sem dal pokusne marenu a pak takovej ten ohnivej sloupek v hlt, nemusel se zmacnkout ani tlacitko :-)
    Nemam ubery, nemam ancestr, nemam glyphy, mam vybavu se kterou sem vylezl z pred 60tky, jedineco mam je 222 paragonu a v tom je potreba jedina vec a to legendarni nod "Force of nature", druha vec je runove slovo Lith-Tec a pak nejaky lebky ve zbranich aby to vracelo HP, tot vse. Do S6 se to nedostane na sto pero, tohle musi nerfnout :-)
    NESS
    NESS --- ---
    Slusnej paradox, v pite sice glyphy levlujes ale nedropujes, naivne jsem sel s cerstvou 60tkou svoji prvni pit20 abych skocil na tormenta, rikam si to naberu cestou, no vlastne cesou ne, tak na konci a ani prd, mam neden glyph ktery sem vydfasoval jeste pred pitou buhvikde a jinak nic, tak jdu zistovat kde dropnu glyphy :-)
    NESS
    NESS --- ---
    MAESTRO_007: Zatim jen ptr, do finalu to muze byt vselijak, zkusil jsem barba pres pevnosti a evidetne to tak chteji smerovat.

Vypada za to ze bez ohledu na uroven do 50 lvl dostanes za pevnost 2 levly od 50 uz jen jeden, momentalne je 5 regionu v kazdem 3 pevnosti, tzn garantuji 30 lvlu, jedna pevnost se da z nejblizsiho WP dat i s cestou za 2-4minuty, nepomalejsi je klasicky Tul Dulra :-), Pokud by jsi delal jen pevnosti tak za 1 a 1/2h je mas hotove, ja zacal s pevnostma nejak kolem 20 lvlu a skoncil na 58 lvlu. Otazkou je jestli se snazit to delat do ty 50tky. Od 50 lvlu se ti otevre dalsi obtiznost, ktere nema na expy z pevnosti vubec zadny vliv. Jediny rozdil je ze natom Penitentu padaji veci s vyssim ilvl

Jel sem to od 1 levlu na experta, jen stim co padlo na zem, zadne cheaty, asi bude zalezet na buildu ze tech prvnich par levlu bude drhnout jak jsi bez skillu ale tak od 5-10 by to melo jit asi kazdemu.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    NESS: očekával jsem že díky těm novým "obtiznostem" by ten leveling mohl být zábavnější (těžký), podle toho co píšeš tak to nevypadá :-(

Podobné jak pevnosti by mohly být na XP bohaté i side questy třeba, v kombinaci s vysokou obtížnosti by mě to i bavlio. Udělat vedlejší úkol s těžkým bossem na konci a ne přiběhnout na místo kde jsou všichni mrtví sotva stihnu zaútočit a pak zas běžet zpátky :-)
    NESS
    NESS --- ---
    Sem zkusil barba od 1 lvlu a Rax mel pravdu, chteji tam zapracovat pevnosti, za kazou pri dokonceni jsou 2 levly v pruhehu tak jeden, tzn co pevnost cca 3levly.

Jinak runovy slova, pro barba je Lith-Tec neskutecna svacina, jedu neco jako leapquake dalb swing devilldust. Rob to rozebral tady https://www.youtube.com/watch?v=gt1tfotvABE Jako na ten Lith jde navesit vic, myslim ze tohle pujde na dracku i na nakru nebo rogu
    NESS
    NESS --- ---
    Jestli nechaji tu samou obtiznost do sezony tak jsem fakt zvedavej :-) Maximalni pit v ptr je pit100, dal uz to nejede, pry to je ekvivalent pit200 v zivem :-)

Jako schazi tomu 79 paragonu, ale ma to dost nesmyslny gear, takovy v realu mit fakt nebudu :-) Jo a glyphy rovnou na 100, to taky v ostrem nebude

Az do pit95 to bylo v poho, to byl prvni co sem neskocil o 3 tam se to zaclo zadrhavat, pit98 sem musel prvne opakovat pac dosel cas a v pit99 sem prvne chcipnul

NESS
    NESS --- ---
    Tak gambl neni na prd, naopak je to nejistejsi cesta k ancestru, prijde mi ze je tam jeden ancestr tak na 50 otoceni, coz je celkem fer s ohledem jak to nepada jinde :-)

Jako asi se jim povedlo vyresit problem loot filtru, ted jsem dal komplet T4 hlt, vsechny truhly a celkovy zisk 5x ancestr, 2x dokonce s dvema ga, bohuzel az na hul vse na prd. Uz jsem se v T4 usadil pomerne pohodlne :-)
    Drop u bossu je trosku smutnejsi, jak davaji jen unikatky tak je to videt v plne nahote, dal jsem 50x varshana a celkovy zisk 14 ancestr unikatek a shako k tomu, konkretne 3x essu a 3x tal rasha, ani jedno s pouzitelnyma rolama.

Jestli to pusti v tomhle stavu tak to bude pomerne vesele. Jedine vysvetleni jsou pro me hordy, v ptr nedostupne, ale pokud tam zustane zachovana truhla s garantovanym GA tak by to jit mohlo.

Vysvetleni pro nePTR :-) V ptr a asi v S6 normalni rare a lege muzes jen jednou tempernout (5 rerolu) a mw muzes na 4/12 to plati i pro normalni unikatky take jen 4/12. Ancestr ale muzes do plna, jak dve tempery, tak 12/12, ancestr unikatky samo mw taky 12/12.
    To ze rera maji jen 2 staty stale plati, takze na levleni mozna pouzijes normal lege a normal unikat, ale do finalu chces urcite ancestr, otazka zni kde ho vzit :-) Jo pokud mas ancestr kde je ga v miste kde ho nechces prehozeni ga to zustane ancestr

Pozitivni na konec uber lilith se da stale i na T4 udelat bez puchejru, staci ji staggnout hned na zacatku druhe faze, jde to sni celkem lehce, akorat zeto chce vylevlovany char :-)
    HULIK
    HULIK --- ---
    Jo ancestr věc mi za asi 8h hraní PTR padla asi 2x a to hraji T1-3 asi 90% toho času.

Postavil jsme si Druida companion jen jak mě napadlo jsem to tam, nacvakal s tou novou key passiv.
    uber:
    Harlequin
    Tyrael"s

uniq:
    Storm"s companion

pak už legendy s aspektama

Zatím to dá celkem slušně T3 pit 61.
    NESS
    NESS --- ---
    Srovnani, ten samej WB jen na T3, cca za 5 minut hotovo. Celkem sem zvedav jak tohle sestelujou do sezony, pac jestli jim fakt neco nejde tak je to balancing

NESS
    NESS --- ---
    Torment4 dobry, presny opak toho tutorialu do 59 lvlu, mometalne mam 60/203 tzn jeste bez 1/3 paragonu, tzn hotovo ze 2/3, celkove svet je pomerne tuhy ale ne tim ze by si te vsechno podavalo ale tim ze je vsecho dmg sponge, na jednu ranu nedas ani netopyra, natoz bezny mobky, ani elity a ani bosse, hlt je jeste o fousek tuzsi, souboj s marenou je na minuty, zkusil jsem normalniho zira a daval jsem ho na 4x nez sem ho upizlal, tormented jsem ani nezapinam, mam spear sorcku co si v S5 dava tormented bosse k svacine, tady holt ne. zkusil jsem WB, 15 minut sme do nej v 5 busili aby nam utekl, laguje to uplne stejne jako na ostrem, pridam momentku. jako jasny porad to neni uplny char, takze jtam dost prostoru k zlepseni

Mozna sem neco prehlidnul, ale neprisel sem proc vlastne tu T4 jet, drop oproti T1 mi prisel uplne stejny, expy budou tezko lepsi kdyz do vseho busis jak hluchej do vrat.

Co se samotne dropu tyce,i na T4 pada stale magic, tezko rict proc, ted jsem dal jeden T4 nmd a drop za komplet dung: 5x magic, 15x rare, 10x lege, 1 unikatka, 0x ancestr, tzn komplet salvage, zisk 0. Na druhou stranu co se tyce ziskaneho summon matra 4x zelezo, 4x krev, 6x strach, 6x srdce

Jo a runovy slova taky fajn, funguje jak ma , jen skoda ze muzes mit jen 2, runy sem tam padnou, nejcasteji z goblinu, defakto co goblin to runa zae na T4 ma mzati mskore na 1 lege runu, 4 rare runy a 5 magic, tzn to pujde ale dost pomalu

NESS
    NESS --- ---
    Tezko rict co si myslet o gamblu, nove i na max levlu mas minimalni sanci vygemblit neco pouzitelneho, problem je v tom ze gemblis z 99% jen lege/magic/rare jenze ty chces ancestr,a ten ti padne tak 1 kus na 1-2 inventare plne vygemblenych predmetu, jako ano pak ten ancestr je s ga ale nikdo ti nezaruci ze na sobe ma to co hledas, na zbrane se to zatim zda pouzitelne ,pokud hledas main stat+hp a ktomu neco, tzn vlastne hledas jen to neco, sance mala ale je, zatimco na prsteny se to ukazuje absolutne nepouzitelne, protoze to co hledas neni bezny stat jako HP ale neco jako AS nebo CS nebo pasivka a to je rare jak prase, tzn smolik, z tohohle pohledu je gembl mrtvy.

Na unikatky je to take nepouzitelny, pac musis mit kliku aby to bylo rovnou ancestr, asi je sance dropnou ancestr unikatku ale to bude hodne mikroskopicka, me se to zatim nepovedlo na 15 ancestr lege 3 unikatky, vseno axly a vsechno normal lege

Pro pobaveni ztech 15 je 1x 3ga, 1x 2ga a 3 realne pouzitelne, tzn s Int v ga a ktomu normal hp, armor tam nepadl ani jednou
    NESS
    NESS --- ---
    Asi zase neco co sem prehlidnul, na MW uz je jen jedno matro a jako slusne totam pada na upgrade z 11 na 12 ho potrebujes 2250 a 4.5M goldu
    NESS
    NESS --- ---
    v ptr je zapnuty cheat vendor aka neomezene zdroje. Nove pada veskery ancestr s 1 ga minimal, tzn vsechny ubery padaji s 1 ga, takze jsem se rozhodl s neomezenyma zdrojema udelat perfektni shako s 4ga, zatim jsem jich udelal 100 a max co sem dosahl je 2ga, vychazi to ze tak na 20 udelas jedno s GA navic. Drobna zmena ubery se ted delaji u kovare ne u alcha.

Druha moznost je ty ubery dropnou pres kesku. Kazda keska obsahuje 1 ks uberu, tzn 11 uberu celkem, tehhle kesek sem uz otevrel 35, tzn 385 uberu, a celkem jsem dropnul jednu perfektni s 4ga a jednu s 3ga
    KALTY
    KALTY --- ---
    NESS: Jj už jsem to změnil a funguje, jen mám fortify navíc

Jen mi kovář dokurvil právě GA WC boty 😭
    Jdu spát a díky moooc
    NESS
    NESS --- ---
    KALTY: Ty paragony tam ma myslim skoro totozne ten rozdil je minimalni, upravit skilly, i ten rozdil na skillech je taky minimalni potrebuje tam nejak dostat bleed proto tam dava tough as nail a prestava mit problem s fury diky starless a proto muze vymenit tactical rally cry za strategic, zbytek je myslim stejny, ten rally ti resi fortify

EXSECRABILIS: Mel sem to same, nevim proc ale pomohlo mi stahnout grafiku na minimal (hned jak se dostanes na prvni obrazovku s volbou charu), pustit to a ve hre to pak vratit na hodnoty co mam v normalu, ptr ti to pusti na max coz se memu kompu nejak nelibilo.
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    Obdivuju vas, ze na tom PTR jste schopni hrat.
    Svakrat mne to padlo po kliknuti na tlacitko “zalozit charakter” a pak jsem nebyl schopnej zas vybrednout z vyberu :-D
    KALTY
    KALTY --- ---
    NESS: Takže paragon stejně jak non uber jsem měl? A jen dát skilly dle Pole Ubers?

Jinak FPS mám GA7 a funguje super
    Jen se mi nedaří vyměnit mov za WC
    NESS
    NESS --- ---
    bez fps mas problem to nakopnout aby ti ten ww nastartoval, ale to sme zpet v S4 :-) Dostavas se do kolecka fury vs fortify, nejjednodussi reseni je pak nahradit Strategic rally cry s Tactical rally cry a soubezne power WC s Mighty WC, pripadne to hrat pres paragony furry/kill, tim ze to nastartujes tim ze do tebe nekdo bude mlatit. Jako funguje to ale neni to pratelske, tzn aspon nejake FPS tam mit chces :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam