• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ENDERDiablo 4 - puvodni nejsledovanejsi Diablo klub na NYXu.

Vitejte v původním a nejsledovanějším DIABLO klubu na NYXu.

Naši veteráni Vám jistě poradí nejlépe!

discord.gg/k2489PfTN6

rozbalit záhlaví
    NESS
    NESS --- ---
    MAESTRO_007: Banish a doom pryc, tzn vybavit to bude lehci, DIABLO 4 - DEATH TRAP ROGUE STILL GG in S9 https://www.youtube.com/watch?v=LyDXPjZavPM planer https://maxroll.gg/d4/planner/hv4360xj#3
    NESS
    NESS --- ---
    MAESTRO_007: Death trapa je pravdepodobne mrtva, tech nerfu je moc, navic jede jeste na OP, zatim jediny co mozna projde je flurry, ale moc brzo hodnotit, ted vsichni varej z vody :-). Pokud to dopadne na to jak to ted vypada tak Rog budou muset pomoct, ta nova unikatka je nic moc, basic buildy jsou pro Rog na prd, OP jsou nerfnuty, no bude to mit zajimave :-)

Ono celkove moc topovych buildu co nejedou na OP (i mimo rogunu) vlastne neni, v tomhle smeru to bude slusne stridani na prednich pozicich.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    NESS: plánoval jsem na další sezónu zkusit Rogunu kterou jsem ještě nehrál :-) ..ideální příležitost :D

...nějaké doporučení na zábavný build? Spíš něco ranged nebo třeba ten death trap? ...uvidím ještě jaky bude balance po PTR
    NESS
    NESS --- ---
    Zatim vypada ze v PTR bude hlavni atrakce Hydra sorc a pak ruzne varianty spirita a druida, nekra ty novy magove ale ty uz stihli strhat :-) Barb nejake basic varianty a roguna bohuzel utrela, neni tam vlastne nic co by nebylo nerfnute , nejlepe nejaky Btier

Tady aspekty celkem rpehledne https://www.wowhead.com/diablo-4/news/legendary-aspects-looking-at-big-reworks-in-diablo-4-season-9-377015
    NESS
    NESS --- ---
    Pokud nekdo nezkoumal ten datamine, probehl neavizovany nerf temper, obcas jen o fous, ale obcas docela dost, nejhur na 1/2 a nektery i na 1/3 puvodnich hodnot, (overpower nepocitaje, tam to bylo oznamene) vsechno je to viceme whaterver, obcas je tam lehky buff ale zase +- onicem.
    Zmenili zakladni affixy u zbrani, zase masivny nerf overpower tzn palice 1h-2h na 1/4 puvodni hodoty, zajimavy je hromavny buff DOTu (staffy, 1h+2h axe) a Summonu (1+2h scythe) a na kudlach close, zbytek je lehce nefnury: kritak a vulnerabka
    Hrably i do zakladnich affixu zase prekvapive nerf :-) Za zminku stoji Auric (z 9-10.8) [7.0 - 8.8]% Resistance to All Elements, jako allress je nefnuty i na unikatkach a to o dost: Arreat's Bearing, Rakanoth's Wake, Yen's Blessing, nebo jen o fous: Esu's Heirloom, Fractured Winterglass zvlastni ze sorcku setri,, ktere to je dost ukradene kdyz jede na inteligenci.

Tech zmen je nakonec dost a vetsina z nich se vubec v patchnotes neobjevila, tzn na nejake informovani kaslou :-)
    NESS
    NESS --- ---
    malo a pozde, bez zasahu do resetu je to na prd, 1-4 je uplne v poho, problem je v tom ze muzes vylejt stovky mega goldu a desitky K obduc a pri trose stesti to dostanes na to same co to bylo, pri smule ten predmet bude horsi nez byl, jak jednou roztocis kolo resetu jsi v haji tak jako tak, neni cesty zpet, neni cesty v pred https://news.blizzard.com/en-us/article/24196854/diablo-iv-patch-notes

The basic materials cost of Masterworking through Ranks 1–4 has been reduced, as well as the Masterwork Reset requirements. All costs except Obducite and Gold have been substantially reduced.
    Developer’s Note: intent is to ensure costs besides Obducite and Gold don’t limit Masterworking, especially when the player engages in a significant number of Masterwork Resets.

+ Datamine patchnotes 2.3 PTR https://www.wowhead.com/diablo-4/news/massive-class-changes-coming-in-diablo-4-season-9-all-datamined-ptr-changes-377024
    NESS
    NESS --- ---
    Konecne sem na hc dojel glyphy na 100, od 95 jsem se vratil na pit80 a dal 5x 95-100 na 8%, jako docela na pohodu, jen se clovek nesmi nechat odradit ze treba 5 pit po sobe neda ani bod, ale postupem casu to tam napada, davam pit80 za 1:30 s rogunou takze to slo celkem rychle, jak sem mel dost obolu tak sem si hral s gamblem a je v podstate nemozne vygamblit 2ga, minimalne na 2h kusi a na prstenu se mi to nepovedlo

MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Campfire SOUHRN - Sezóna 9 PTR! Nová Endgame, boss, jewely i sezónní síla.
    https://youtu.be/tK7KCKNOUmk?si=gjSkIZFnBp5-EADf
    NESS
    NESS --- ---
    PTR bude od pristiho utery a bude trvat tyden (May 27—June 3), Mrak by mel byt hned od zacatku, asi jsou si s leveling uz jisty a nebudou se do nej tuhle sezony hrabat, coz je dobra zprava :-) ofiko patchnotes
    The 2.3.0 PTR: What You Need to Know — Diablo IV — Blizzard News
    https://news.blizzard.com/en-us/article/24204401/the-2-3-0-ptr-what-you-need-to-know

Po PTR budou na 100% dalsi korekce (klasicky od zdi ke zdi :-), takze vsechno co bylo receno je spis jen takovy nastrel, zvlast ty sezoni powery zmenam neujdou, nektere veci jsou trvaleho charaktery, napr ty co jdou smerem na NMD
    NESS
    NESS --- ---
    Jako na to ze to bylo pres hodinu a pul informaci pomerne malo, QA by mela byt mnohem delsi a to placani po zadech na zacatku jak co hrajou si mohli odpustit pac to bylo stejne verohodne jako gameplay Muskova top10 HC charu :-)

Pozitivni je ze zvedaji drop ancestru, run a gemu, pry podle T a ze by to melo byt znat. Runy budou padat vic ze vsech zdroju, zrovna tohle by jim melo byt jasne okamzite, teda pokud by se nekdo znich zatezoval stim to fakt hrat :-)

Summary jsou na vic mistech, me se libi wowhead tak zde https://www.wowhead.com/diablo-4/news/blizzard-reveals-diablo-4-season-9-campfire-chat-summary-376987 a patch notes zde https://www.wowhead.com/diablo-4/news/massive-overpower-nerfs-rune-and-material-drops-buffed-season-9-ptr-patch-notes-376998

Nove unikatky https://www.wowhead.com/diablo-4/news/new-uniques-for-minion-necromancer-hydra-sorcerer-all-new-additions-in-diablo-4-376976 Barb i Sorcka dobry, Spirit a Nekro zajiamvy, Rog a Druid provar :-)

Sezoni powery celkem zajiamve https://www.wowhead.com/diablo-4/news/the-latest-borrowed-power-system-is-coming-in-d4-season-9-and-its-more-complex-376981 jen se v tom bude chtit zorientovat a osahat si to Boostujes pouzity skill co mas na liste ikdyz to je zase sezona "power" tak to vypada pekne

No a nerfy , teda chtel jsem rict klass balance zde https://www.wowhead.com/diablo-4/news/massive-overpower-nerfs-rune-and-material-drops-buffed-season-9-ptr-patch-notes-376998 Zjednodusene vzali vsechny S buildy a nejakym zpusobem je vykuchali, tzn jdou lehci cestou nez aby zvedli vsechno na uroven dobrych buildu, tak ty dobre srazi na uroven tech mizernych :-) Celkem neprekvapive u Blizzardu. Jediny kdo unikl je Spiritborn

Nejtvrdeji to dopadlo na sorcku konkretne light spear a fire DOT (Combustion jde z nekolika tisicovek%x na pevnych 100%x) Tim se spearka po nekolika sezonach louci :-)

Aspect of Splintering Energy
    Previously: Critical Hits with Lightning Spear cause the spear to arc to the target and up to 5 other enemies. This damage is increased by 60-100%[x] of your Critical Strike Damage Bonus.
    Now: Critical Hits with Lightning Spear cause the spear to arc to the target and up to 5 other enemies, dealing 60%[x] of normal damage. Lightning Spear deals 20-40%[x] increased damage.

Combustion
    Previously: Your Burning effects deal 60%[x] increased damage, and an additional 25%[x] of your Burning Damage and Damage to Burning target bonuses.
    Now: Your Burning effects deal 50%[x] increased damage, and an additional 20%[x] of your Burning Damage and Damage to Burning target bonuses, up to 100%[x].

Barb se finalne louci s EQ a Ugly Bastard Helm dostal peknou tafku, pustil ise do lgendary nodu v paragonu, kde to zjednodusili na uroven mrtvho mozku, tzn uz se neresi jestli mas dost bersekra nebo close dmg ale proste to tam je

Hemorrhage
    Previously: Your Bleeding damage is increased by 15%[x] of your Vulnerable Damage Bonus, up to a maximum of 45[%].
    Now: Applying a Bleed to a Vulnerable target deals 45%[x] increased damage.

Blood Rage
    Previously: Killing a Bleeding enemy has 10% chance to grant Berserking for 5 seconds. Your damage is increased by 10%[x] of your Damage while Berserking bonus, up to a maximum of 45%[x].
    Now: Killing a Bleeding enemy has 10% chance to grant Berserking for 5 seconds. You gain 45%[x] increased damage while Berserking.

Force of Nature
    Previously: Your Earthquakes have a 75% chance to spawn a Dust Devil every second that deals 180% Weapon damage. Earthquake damage is increased by 40% of your Damage vs Close bonus, up to a maximum of 200%.
    Now: Your Earthquake deals 45%[x] increased damage and have a 75% chance to spawn a Dust Devil every second that deals 180% Weapon damage.

Roguna dostala klepec u death trapy (tak si ji jeste uzijte :-) a zastropovaly keypassivky

Eyes in the Dark
    Previously: Death Trap deals 50-150% increased damage and will rearm itself once after activating.
    Now: Your next Death Trap will deal 100-200% increased damage and rearm itself after activating. This can only happen once every 10 seconds.

Nekro prisel u soulriftu o barieru + dalsi nerfy (Deathless Visage, Indira's Memory atd...)

Druid kuchnuty cata pres Mjölnic Ryng (Damage bonus reduced from 40-100% to 20-40%.)
    NESS
    NESS --- ---
    Slusnej provar ten campchat, jako o masterworku a temperach asi slovo az do QA kde na primou otazku jen mlizla, tezke fuu. Jinak OP nerf, key passiv nerf, to plati pro vechny, zase pokus o nejaky klas balanc, zase pres nerf, ale bafnuty basic ataky a pak pro barba a sorcku jako fakt pekna nova unikatka. Buff dropu ancestru, pak par peknych veci v samotne sezone, nevypadalo to zle, ale zase final az po PTR,tzn nadseni bych krotil :-) Jako patchnotes pujdou ted, stim i rozbory tak radeji pockam.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    NESS: 42
    NESS
    NESS --- ---
    To jsou pocetni ulohy jak do nejakeho testu, pokud je pri 45% sanci potreba 9 pokusu na zvednuti glyphu o 1, kolik pokusu na zvednuti je potreba pri 25% sanci ? :-) Klidne muzete tipovat, ale odpoved neznam, zatim 15 pokusu a nic :-)
    NESS
    NESS --- ---
    Jentak bokem ty procenta na glyphy v pite jsou taky zajimavy, jedu pitu 90, mam glyph na 92, pise to ze mam 45% sanci na uspecha 7x po sobe fail ?
    NESS
    NESS --- ---
    MAESTRO_007: vzal sem dalsich 350M, stejny doom zacal sem s dvouma kritama v HP a jednom v DR, po 300M sem skoncil s dvouma kritama v hp a jednim v all, tak zase nekdy priste
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    EXSECRABILIS: Nemas zac :-) Hele ta posloupnost mackani je pro pripad, ze cyhbi dmg, ja vetsinou jen drzim trapu a neresim :-)

CD na Trape je alfa omega, pokud nemas pod 15s, tak nemas insta CD na trape a tim vlastne nemuzes hrat poradne ten build :-)
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    BARTUC: Unique mam vsechny potrebny, cd jsem snad natocil, ale popravde nejsem si jist tema 15s. To mam asi vetsi. Vecer kdyztak kouknu a kdyztak doprootocim s snad to vyjde :))
    Bp jeste nemam na maxu, ale postupne roste.
    Mozna v tom bude taky zadrhel.
    Jinak jedu uz na OP. Prislo mne to jednodusi nez se snazit drzet shroudy.
    S tim postupem co kdy klikat. Se snad poperu. Asi i v tom jsem poradne delal chybu, ze jsem to blbe mackal.
    Kazdopadne diky za navod :)
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    NESS:
    EXSECRABILIS: zakladní otázka je, jakou mas vybavu. Pokud nemas Eyes in the dark, kalhoty, tak ten build nebude nikdy fungovat.

Aby to fungovalo jak ma, tak potrebujes nasledujici vybavu:
    - Eyes in the dark kalhoty
    - Scoundrel's leather chestu
    - Beastfall boty
    - Banished lord's talisman (bez nej to jde, ale je to obrovskej dmg multiplikator)
    - preparation jako roguni skill (srry, ted si nepamatuju, jak presne se to jmenuje)

Dale potrebujes nasledujici staty:
    - Death trap CD pod 15s. (bez toho to proste nefunguje, mas prodlevy a nemas dmg)
    - dosahnes toho relativne jednoduse (boty + 2x tempera na ringach + CD na helme + Urivar boss power (bacha, aktivuje se po prvnim castu death trapy)

Pokud jedes variantu s temeprou na Dark shroud charges, tak musis mit neustale 5 chargu dark shroudu, protoze ten narust dmg je brutalni. (pokud jedes rovnou na OP, coz bych v pripade, ze mas vyse uvedeny gear doporucoval rovnou, tak neresis)

Jak hrat:
    - nabehnes do zony co chces jet
    - nastackujes momentum key pasivku (dash + death trap na CD)
    - jakmile mas nastackovano, tak vyrazis
    - hrajes piano death trap + concealment + shadow imbue a na mobility dash)
    - Ja to treba mam tak, ze kdyz potrebuju dmg, tak jen drzim concealment a mackam trapu jak silenec a do toho imbue + dash dle potreby (pokazdy kdyz vylezes z conealmentu mas dalsi trapu garantovanej crit, takze je dulezity to trefit na co nejvic trap a brutalne ti tim stoupne dmg), kdyz nepotrebuju dmg, tak jen drzim death trapu a mackam dash na mobilitu a sem tam imbue :-)

Cim muzes dal zvednout dmg:
    - dostat se na 275 energy s plne nastackovanou momentum pasivkou
    - MW na HP
    - Ring of the starless skies (neveril jsem, jak brutalni narust dmg to je)

Kdyby neco, ptej se :-)
    NESS
    NESS --- ---
    Zitra bude campchat k novemu PTR, sem zvedavy do jakeho reworku se pusti tentokrat, muj tip je overpower :-), pak nasadi cap na necapnute keypassivky a sestreli sorcku pres Enlightenment/Combustion :-) jestli udelaji i fix Familiar Enchantmentu tak Sorcka udela papa uplne. Sem celkem zvedavej, jestli u barba nechaji uz EQ na pokoji, nebo ho jeste nerfnou aby i minionum dosel dech, kdyz uz ma Barb funkcnejsi miniony nez Nekro a Druid :-)
    NESS
    NESS --- ---
    EXSECRABILIS: No bez toho aby bylo videt co mas na sobe ti asi nikdo neporadi, Banish mas ? tam je znacny narust dmg, tempery na na dabl dmg jsou v poho ? Jake mas pouzite powery ? Muzem na to kouknout ve hre takhle tezko rict, Myslim ze na SC budu mit nahradni veci, jen mam problem ze na prvni pohled nepoznam zda to je vazane na ucet nebo ne tzn uz se mi parkrat stalo zesem delal machra jak vybavim a pak sem zjistil ze nevybavim :-)
    Jak rychle ty trapy jses schopny poustet pokud tam nemas zadnou prodlevu tak je asi fakt neco spatne, kouknem ve hre
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    EXSECRABILIS: hele taky jsem zkoušel a nešlo to, jenže pak jsem zjistil, že mám skilly na ancestral výbavu, ale nemám splněno, abych mohl kit, proto mi to nefungovalo, takže preklikám na starter a funguje. ale já jsem jen blebs na T2.
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    MAESTRO_007: Ja podle toho jedu, ale proste… bud jsem jelito a nejsem schopnej to spravne poklikat, nebo mam spatnou vybavu (i kdyz s obdobnou mne to v minulych stacilo na t4 a klid) a nebo neco nekde delam spatne a nevim co :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam