• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    GAF
    GAF --- ---
    ARIA: co si o tom teď myslíš ?
    GAF
    GAF --- ---
    ARIA: mno spíš naopak. Nejdřív zjistit, co je té dotyčné blízké. Pak to jít dělat častěji a častěji. A tady by mohla pomoct ta poučka, že taková činnost veskrze fakt těžká není. To je prostě focení, hledání klidu, auta vůbec, počítač pro počítačové fandy atd...

Z toho vznikne určitá harmonie osobnosti orientovaná na tu činnnost. V té době už osoba vykazuje sebevědomí a dokonce jí na to spíš musej upozornit, překvapeně, sama si toho nemusí všimnout.

Takhle jsem to myslel.
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    FANAE: tak to není myšleno, to je důvod... myslela jsem tím konkrétní... tzn. příklad : tak v pátek někam vyrážíme, jdeš s námi? bylo by to někdy odpoledne... takhle jsem to myslela... potěšila mě její nabídka a já ji ráda přijmu, stačí jen říct kdy :o)
    FANAE
    FANAE --- ---
    TRUE_DESIRE: No rikas, ze chces aby te nekdo vytahl , ze si chces najit pratele a kdyz te Aria taha, tak nemas duvod? :)
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    ARIA: díky, ... no, spíš potřebuji mít důvod, abych do té Phy vyrazila, než že tam pojedu jen tak...
    ARIA
    ARIA --- ---
    GAF: Nevím jsetli jsem to správně pochopila, ale to co mi z toho jednoznačně plyne.. je, že (za sebe) vymanit se z neustálých pochybností .) pak zjistit kdo tedy opravdu jsem at tak dál .)
    GAF
    GAF --- ---
    GAF: jenom jestli teda nepíšu řešení jenom pro sebe a druh lidí, kteří jsou "jako já". No nevim, věřim, že tohle je správná cesta a myslim, že takových lidí je většina, ale proto radši pište piště někdo nějaký reakce prosim.
    ARIA
    ARIA --- ---
    TRUE_DESIRE: vyrážíme po 19 .)
    Jinak když budeš mít cestu do Phy.. klidně dej vědět :)
    GAF
    GAF --- ---
    K tématu klubu...

Je tu jedna taková teorie, která říká, že sebevědomí vyplývá ze správně formované osobnosti tudíž by se možná dokonce nemělo "získavat" samostatně nějakými činnostmi. Nebo-li začnete-li získávat sebevědomí, změní se vám podstatně víc věci než jenom ...chování. Ale i třeba stav zdraví, schopnosti, pozornost, nálady atd... Takže je lepší rovnou začít s harmonizací osobnosti. Odkuď ta plyne ale už nevím. Možná (mimojiné) z toho co má člověk jednoduše rád a rozvíjel to delší dobu. Tak tady už ten příspěvek:

...Toto si uvědomit je bod č.1, bod č.2 je pak odpovídajícím způsobem mluvit, psát a hlavně aktivně jednat, aby došlo k harmonii všech složek osobnosti, čímž člověk mj. získá neotřesitelné sebevědomí (i když najisto ví, že chyby - na jejichž základě se učí - ho budou provázet do konce života) a patřičný vliv na své okolí, který se projevuje předáváním pozitivních impulsů ostatním, aby tak podporoval evoluci a vytvářel dříve zmíněnou iniciativní lidskou základnu...

z http://www.filosofie.cz/forum/post.asp?method=ReplyQuote&REPLY_ID=6720&TOPIC_ID=550&FORUM_ID=3

PS: jo, říká se tomu myslím taky jednoznačnost, jiskra, celkové naladění nebo osobnost. Nejspíš a právě to je například tohleto:

a/ toho a toho provází klid (tj. jakoby jednal pořád hluboce).
    b/ ta a ta je neustále hravá
    c/ ten a ten jakoby byl marťan a všechno vám ale vysvětlí, že zůstanete zůstat s pusou otevřenou
    d/ ten a ten miluje všechno spojené s rychlostí
    e/ ten a ten neustále jakoby byl nad věcí
    f/ ta a ta je jakoby pořád smutná a odvážná (viz goti)
    g/ ta a ta všechno říká rovnou a narovinu

Uvítam reakce teda. Mam dojem, že většina lidí, ne-li každý má nějakou takovouhle blízkou vlastnost, avšak ti, kteří mají pocit, že mají malé sebevědomí jí nejspíš nerozvíjeli z různých důvodů. Najít jí, dělat jí, to by mělo být spásné řešení. A taky, nadějně :) dost jednoduché, žádné ty překonávání se každý den a podobně.
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    ARIA: právě že z Prahy nejsem, ale jezdím tam a není problém se tam dostat... nj, není moc s kým... btw, myslela jsem, že jedeš dnes s Honzafem k té vodě, tak co strašíš tady? :o)
    ARIA
    ARIA --- ---
    TRUE_DESIRE: A co ti brání vyrazit třeba s námi.. Jsi-li z Phy..
    ARIA
    ARIA --- ---
    MONKOK: ehm, tak to si fakt ještě dlouho nepřečtu.. mé jazykové znalosti pokulhávají .( .)
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    ARIA: no mě neberou ani z toho soucitu... není kdo by mě bral... nemám žádné přátele... takže je to každému šumák, jak mi je... a pak když se někde (tady na internetu) zmíním, že nemám přátele, tak mají plnou hubu keců, že to chce vyjít do společnosti a bla bla bla... jenže já bych musela mít s kým... :o(
    ARIA
    ARIA --- ---
    TRUE_DESIRE: tak to znám.. :) A navíc si někdy připadám přibraná.. tak nějak "ze soucitu".. Nebo, že je to každýmu jedno. :(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    bejt sebevedoma se ucim od svejch sedmnacti... kdyz mi bylo 14 nedokazala jsem si dojit do obchodu pro zmrzlinu, dneska si koupim tisice a tisice zmrzlin. Akorat mi chybi sebevedomi prio jednani s autoritama, jako ruzne erynie na uradech, studijnich oddelenich a podobne. ted je to velice situacni, delamn v personalce, a oslovuju kandidaty jak na bezicim pasu, ale urcity veci me porad desi.
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    no, i já se přidám se svým nedostatkem sebevědomí,... sice jsou občas stavy, kdy si věřím, zvednu hlavu, kterou mám jinak skloněnou, a jdu ... ale takových situací je málo...
    problém je, že ani přátele proto nemám, bojím se jít sama do společnosti a někoho oslovit... jsem tichá myš... jo něco jiného je, když mě někdo známý zavede do nějakého kolektivu, představí, společně zavede řeč a pak mě tam klidně může nechat, .. ale to se mi stalo tak jednou v životě a to jsem ještě měla partnera... a je fakt, že mé sebevědomí šlo ještě víc dolů, když jsme se s přítelem rozešli...
    ARIA
    ARIA --- ---
    MONKOK: Ad1) posílám pozvánku .)
    Ad2) bych ráda.. ale co s tím, když si prostě určitý časový úsek nepamatuji? A přez něj prostě neprojdu ani sama ani s pomocí..
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    ARIA: prijdu :)
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    ARIA: tak jako urcite to ze sebe musis dostat, ale ne tim ze se v tom budes utapet a podporovat to. pokud to jde nejakym vyrkicenim tak ok, ale nejlepsi je analyzovat to, prijit na to jak to vzniklo jak sis ty emoce vytvorila. protozes to byla zase jen ty, jsou to tvoje reakce na neco vnejsi ho. kdyz zazijes, vidis neco je jen natobe co to v tobe vyvola, muze to bejt hnev, nenavist a nemusi to vse ovladas ty sama. tohle je good o emocich http://www.jeshua.net/healing/healing6.htm
    ARIA
    ARIA --- ---
    MONKOK: P.S.: fajn, přijď na sobotní piknik :) aspoň tě zase uvidím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam