• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    Sebevědomí může znamenat:
    * v běžné řeči povahový rys člověka, který si cení sebe sama a obvykle to i dává najevo svým jednáním a pod.
    * ve filosofii skutečnost vědomí sebe sama, sebereflexi.

Diskuze by měla sloužit k debatě o tom, jak sebevědomí získávat, jak ho používat ve společnosti, jak se dá trénovat, jak ho používat.
    Nebráním se širokému záběru rozpovídání, nicméně ten základ (sebevědomí) by měl mít v diskutování kořeny.
    rozbalit záhlaví
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    ARIA: právě že z Prahy nejsem, ale jezdím tam a není problém se tam dostat... nj, není moc s kým... btw, myslela jsem, že jedeš dnes s Honzafem k té vodě, tak co strašíš tady? :o)
    ARIA
    ARIA --- ---
    TRUE_DESIRE: A co ti brání vyrazit třeba s námi.. Jsi-li z Phy..
    ARIA
    ARIA --- ---
    MONKOK: ehm, tak to si fakt ještě dlouho nepřečtu.. mé jazykové znalosti pokulhávají .( .)
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    ARIA: no mě neberou ani z toho soucitu... není kdo by mě bral... nemám žádné přátele... takže je to každému šumák, jak mi je... a pak když se někde (tady na internetu) zmíním, že nemám přátele, tak mají plnou hubu keců, že to chce vyjít do společnosti a bla bla bla... jenže já bych musela mít s kým... :o(
    ARIA
    ARIA --- ---
    TRUE_DESIRE: tak to znám.. :) A navíc si někdy připadám přibraná.. tak nějak "ze soucitu".. Nebo, že je to každýmu jedno. :(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    bejt sebevedoma se ucim od svejch sedmnacti... kdyz mi bylo 14 nedokazala jsem si dojit do obchodu pro zmrzlinu, dneska si koupim tisice a tisice zmrzlin. Akorat mi chybi sebevedomi prio jednani s autoritama, jako ruzne erynie na uradech, studijnich oddelenich a podobne. ted je to velice situacni, delamn v personalce, a oslovuju kandidaty jak na bezicim pasu, ale urcity veci me porad desi.
    TRUE_DESIRE
    TRUE_DESIRE --- ---
    no, i já se přidám se svým nedostatkem sebevědomí,... sice jsou občas stavy, kdy si věřím, zvednu hlavu, kterou mám jinak skloněnou, a jdu ... ale takových situací je málo...
    problém je, že ani přátele proto nemám, bojím se jít sama do společnosti a někoho oslovit... jsem tichá myš... jo něco jiného je, když mě někdo známý zavede do nějakého kolektivu, představí, společně zavede řeč a pak mě tam klidně může nechat, .. ale to se mi stalo tak jednou v životě a to jsem ještě měla partnera... a je fakt, že mé sebevědomí šlo ještě víc dolů, když jsme se s přítelem rozešli...
    ARIA
    ARIA --- ---
    MONKOK: Ad1) posílám pozvánku .)
    Ad2) bych ráda.. ale co s tím, když si prostě určitý časový úsek nepamatuji? A přez něj prostě neprojdu ani sama ani s pomocí..
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    ARIA: prijdu :)
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    ARIA: tak jako urcite to ze sebe musis dostat, ale ne tim ze se v tom budes utapet a podporovat to. pokud to jde nejakym vyrkicenim tak ok, ale nejlepsi je analyzovat to, prijit na to jak to vzniklo jak sis ty emoce vytvorila. protozes to byla zase jen ty, jsou to tvoje reakce na neco vnejsi ho. kdyz zazijes, vidis neco je jen natobe co to v tobe vyvola, muze to bejt hnev, nenavist a nemusi to vse ovladas ty sama. tohle je good o emocich http://www.jeshua.net/healing/healing6.htm
    ARIA
    ARIA --- ---
    MONKOK: P.S.: fajn, přijď na sobotní piknik :) aspoň tě zase uvidím.
    ARIA
    ARIA --- ---
    MONKOK: když člověk žije sám, bez rodičů, bez příbuzných bez nepovrchních známých.. Njn je to složité, já třeba moc nepotkávám lidi, které bych opravdu zajímala jako člověk, který něco cítí, něco si myslí.. nějak mu je. A to je něco s čím se neumím. Pardon .. s čím jsem se dosud neuměla vyrovnat. Uráží/želo mě to a vzbuzuje to ve mě fakt vztek. .)
    ARIA
    ARIA --- ---
    MONKOK: a co takhle vykřičet svůj hněv, zlobu, nenávist.. To není tak jednoduché.. jako pláč .)
    SILVIII
    SILVIII --- ---
    já si vždycky říkala, že kdo jinej by si o mně měl myslet, že jsem nejlepší, když ne já sama...a zabírá to :D
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    NACHTIGAL: Ty holky někdo viděl? Trochu mi přijde, že si tam vymýšlí. :-)
    Navíc v části Jak na ženský hned zezačátku píše: Důležité upozornění: Tohle není pro kluky, kteří neumí lhát, usmívat se a jsou zamlklí a nesmělí. Není to ani pro ty, kteří nedokážou odhadnout, kdy je třeba přestat otravovat. Dívku totiž zásadně neuháníme, ale dobýváme.

Nic, já jdu na kickbox, ať tu nasranost ze sebe vymlátím... tak tu ploďte zajímavé příspěvky. :-)
    NACHTIGAL
    NACHTIGAL --- ---
    M1C4A1: Hele, znáš Qarka (http://www.qark.net)? Krom toho, že na svým blogu psal o ženách (a vydal knihu), píše i o komunikaci a různých technikách… Zkus ten web pročíst. (Mimochodem, je z Brna, ale je jako Yetti. Prý existuje, ale nikdo ho neviděl. Kromě těch holek, co balí.)
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    ARIA: jo. cejtim to stejne, vsichni jsme propojeny. a ta "socialni fobie" je jen takovej impuls abysme vsichni zacli vic komunikovat, verit si, milovat, spolupracovat. abysme se neizolovali atd. takze nepodavat se tomu, ale naopak vyrazit do spolecnosti atd. taky na tom zapracuju. :)
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    KVITKO: Ano, ve všemožných dalších odvětvích života je taky třeba sebevědomí. Jenže tam mi to nevadí tak moc, jako u ženských.
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    ARIA: Tak příčin asi může být víc, že ano... proč by se to nemohlo stát v dospělosti.

KVITKO: Srovnanej? V čem nejsem srovnanej podle tebe? Osobně si myslím, že jakž takž srovnaný to mám, vím, co od ženských chci. Jistě, nejsem žádný osvícený guru, ale nepovažuju se za někoho, kdo mění názory a postoje podle počasí.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    KVITKO: jo presne, normalne si to kdykoliv clovek potrebuje opakovat a tim se tim jakoby naprogramujes, az ti to pak drzi furt. :)
    M1C4A1: muzes tomu klidne rikat oblbovani, ale je to proste tak, tak to funguje, uplne umele si vsugeruj ze si skvelej , ze te maj vsichni radi, ze je vsechno skvely, vsechno se ti dari atd. tim se z toho stane tvoje realita. :)
    TRUCE: presne sport, priroda, relax to je uplne nejlepsi, dokud to clovek nevyzkousi netusi jaky efekty, jak ucinny to muze bejt.
    dal to bude asi o emocich, nemeli by se zadny potlacovat, nech je vyplout, poslechni si je co ti rikaj, co te ucej. ja jsem chlap a klidne se vybrecim kdyz mam potrebu, a neznam nic lepsiho. ja rikam kdyz tecou slzy tak cejtim boha v sobe ;)
    strach je zajimavej, naprosato dokonale vyznacuje co clovek nema dostatecne rad, co nemiluje a presne do toh musis jit, tu oblast musis prozkoumat. a vydycky zjistis ze ten strach je naprosto umelej, iluze, strach neexistuje je to jen nepritomnost lasky. :)
    Nase realita je presne takova jakou si ji vytvorime, protoze je je jen v nasich "hlavach" i vsechno to vnejsi je ve ffinale jen nase myslenka a je jen na nas jaka bude jak si to vnejsi interpretujeem. tak proc ne naprosto pozitivne :)
    KVITKO
    KVITKO --- ---
    protoze to vidis jako prosredek jak ziskat zenckou..

a co pratele? co prace? tam je taky potreba mit sebevedomi .. ne jen u zneckejch..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam