• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    Sebevědomí může znamenat:
    * v běžné řeči povahový rys člověka, který si cení sebe sama a obvykle to i dává najevo svým jednáním a pod.
    * ve filosofii skutečnost vědomí sebe sama, sebereflexi.

Diskuze by měla sloužit k debatě o tom, jak sebevědomí získávat, jak ho používat ve společnosti, jak se dá trénovat, jak ho používat.
    Nebráním se širokému záběru rozpovídání, nicméně ten základ (sebevědomí) by měl mít v diskutování kořeny.
    rozbalit záhlaví
    GAF
    GAF --- ---
    M1C4A1: no ale já nemluvim o tom že: dělejte co vás baví, abyste tím získali sebevědomí

Mluvim o tom, že dělejte jednu - dvě činnosti tak, aby ovlivnily celý váš život. A to nejlépe třeba něco z toho, co vás baví. Tvůj kickbox přece není smysl tvýho života. A já myslel že tady pro Ariu by mohl být smysl života právě pohyb. No možná že furt je, ale je tam asi něco dalšího co je potřeba a nevim teď co jí říct. Ale rozhodně bude dělat dobře a bude na tom líp, když se bude ráda a často, ehm, ...hýbat... :) než když by to nedělala.

ARIA: hele ARIO, myslíš, že by smyslem tvýho života mohl být sport nebo pohyb nebo prostě tyhlety fyzické činnosti ?
    ARIA
    ARIA --- ---
    FANAE: to mám taky, i když jak včem... pokud mám pocit, že mi fakt něco nejde.. jako třeba tenis (když už se trefím do míčku, není z mého kurtu:) tak do toho příště spíš nejdu.. A le zase silové nebo pod. sporty.. tam mám problém s tím, že když už jdu na něco.. tak jsem krapet středem pozornosti a nemám pocit svobody.. což mě vykolejí. Tak nevím zda je to srozumitelný i pro někoho jinýho.
    Jinak je třeba dobrý jít s někým.. ne sám. - Pokud tedy je s kým. :(

GAF: proč ne .)
    FANAE
    FANAE --- ---
    ARIA: Tam melo byt nevadi , chybka :) Naopak , bavi me baveni se s lidmi :DDD Jen me proste odrazuje ten pocit jejich nezajmu .

A ke sportu. Ja bych i do neceho sla, ale pak si predstavim takove ty trapne situace jak mi to nepujde , ztrapnim se atp. To , ze je normalni, ze cloveku ze zacatku neco nejde mi nepomaha :)
    ARIA
    ARIA --- ---
    FANAE: nebaví tě mluvení.. To jako, že nemáš pocit, že by ti ostatní měli co říct?
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    GAF: No dívej, já dělám taky sport (kickbox + posilka) a nemám pocit, že by to nějak extra pomáhalo. Jako jo, když už ten sport dělám a chvíli po něm, tak na nějaký trable se sebevědomím nemyslím. Ale to bych musel sportovat nonstop. :-D
    ARIA
    ARIA --- ---
    GAF: pro mě je povídání formou z očí do očí.. max. po telefonu .)
    GAF
    GAF --- ---
    ARIA: no a jak dlouho se věnuješ sportu ? Tak ti, hmm, asi chybí nějaká složka někde, týjo ale to už je jako psychoanalýza a to zase já nejsem teda psychoanalytik. Vpodstatě, abych ti nějak pomohl teda když už, tak bych si s tebou měl o tom povídat spíš než ti radit.

Vypomáham si věcma co vim sám nebo že co mi kdo řekl a ověřilo se to nebo v co věřim... Pojď třeba radši do pošty.
    FANAE
    FANAE --- ---
    Ja mam problem se sebevedomim asi fakt zvlastni , protoze mi mluveni s lidmi nebavi. Ale proste ten pocit, jak psala nekde i Aria, ze me berou vsichni max. ze soucitu a ze je fakt nezajimam mam permanentne. A jeste ciste objektivne jsem fakt ve vsem desne nemehlo. Coz taky neprida :/
    ARIA
    ARIA --- ---
    GAF: až na to zdraví a emoce to mám všechno už nyní .) bohužel :(
    GAF
    GAF --- ---
    ARIA: tak to jsme se k tomu možná dostali :) By se teda asi dalo říct, že máš prostě ráda pohyb. A že to kde se nacházíš a kde se můžeš najít je pohyb.

Tak jestli ti to je nějak blízké co jsem napsal a tak různě, tak prostě všeobecně sleduj ve svém životě pohyb a dělej činnosti s tím spojený, vyhledávaj je, nacházej si kamarády co s tím mají něco společného, oblíkej se sportovně, zajímej se o sport, zvířata a to jak se kdo hýbe a jak dobře nebo špatně...

Postupem času budeš mít (nebo už máš) pěknou postavu, rychlejší myšlení, dynamickou osobnot (to je dobrý pro životopisy muhehehe :), zdraví, nálady se ti ovlivní směrem k vzdušnějším a proudivějším atd... a všechno aniž bys to nějak sledovala, prostě tě bavilo se pořád hýbat. Je ti to k něčemu taková rada ?

:D

Ono, týjo, mně teď zní až fantasticky, že by to mělo být přímo takhle. Ale no a co - tak jestli i tobě nebo jiným tady - přečtěte co jsem psal předtím a prostě o tom popřemýšlejte v souvislosti co víte o lidech, o kterých si vy sami myslíte, že jsou v pohodě nebo že jsou sebevědomí. Vsadil bych se, že i u nich najdete nějaké silné, viditelné stránky, možná spíš jenom jednu silnou-rozvinutou vlastnost, kterou se oni řídí vpodstatě pořád.
    ARIA
    ARIA --- ---
    GAF: to právě nevím co by mě definovalo.. možná ani přesně nechápu co tím myslíš. .) Je možné upřesnit?

Jasně, že koukám na přírodovědné seriály, ne nadarmo sebou na tůry tahám dalekohled .)) A voda to je moje.. Takový můj sen je žít někde na lodi, nejlépe na moři a pracovat přes net, 1-2 týdně na pevninu odevzdat výsledky a pak zase zmizet mimo dosah lidí .))
    GAF
    GAF --- ---
    ARIA: no ale to tě nedefinuje. Ačkoliv, hmmm. Řekl bych, že teda vůbec prostě sport by mohl být to pravé teda :)

Prostě fyzická aktivita všeho druhu nebo vůbec tak nějak převádět situace, věci a chování do pohybu a to fyzického. Nějaká dynamika tak něco. Máš ráda když se věci hýbou ? Baví tě koukat na zvířata na Discovery Chanell :) ? Nebo učarovává ti když se někdo řítí sjezdovkou slalomem nebo líbí se ti řeky nebo jízda na kole ?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    M1C4A1: nemam potrebu, takoveto testy mi prijdou zavadejici a hloupe. ale mam potrebu vyjadrit se k nim kriticky ;]
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    MAJKA: Hoď link na lepší.
    FANAE
    FANAE --- ---
    MAJKA: tak ona je vetsina testu na atlasu trochu mimo realitu :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ten test na me pusobi hloupe, nektere formulace jsou tam podle me predpojate (viz napr. sli byste radeji za bandou silenejch homeopatu, nebo k normalnimu lekar?) ;]
    ARIA
    ARIA --- ---
    GAF: tohle všechno mám.. (Billiard, sport. lezení, tůry na běžkách, comp aj.) a přesto se dobře necítím o pochybnostech ani nemluvě .) Co si myslíš ty?
    ARIA
    ARIA --- ---
    TRUE_DESIRE: myslím,že o dnešku už víš .) a v so na stejném místě "pořádám" takovou malou oslavu narozek.. spíše pikniko srazík .) Tak pokud umíš něco dobrého :)))) jsi zvána .)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    hmm ne ze by me to prekvapovalo .. :) Na vás se nehodí přesně ani jedna z Rotterových kategorií. Pohybujete se mezi internalisty a externalisty a vaše sebedůvěra osciluje podle toho, v jaké situaci se právě ocitnete
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    hehe, hlasoval jsem jako jediný, že nevím :-)

safra, přece někdy si připadám jako vhodný kandidát na ředitele zeměkoule, a jindy jako největší looser... podle mě jde spíš o pocit. jinak ad záhlaví: "vědomí sebe sama" podle mě se sebevědomím moc nesouvisí... i v angličtině je to self-consciousness vs. self-confidence...
    SIVER
    SIVER --- ---
    M1C4A1: :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam