• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    FANAE: jj to znám, taky jsem jeden čas trávila celý dny jenom doma u pc, to bylo hustý... měla jsem depku z krize vztahu, posléze z rozchodu a posléze z přerušení vš... měla jsem hroznou stíhu, že jakmile vylezu ven, určitě se v tom někdo bude rejpat a bude se mě vyptávat. Ven jsem vycházela jenom večer, se psem, abych nikoho moc nepotkávala, zvláště ty "vyptávací typy" ne.

Jinak jak jste tu někdo psal, že nemáte žádný přátele, jsem na tom stejně, vlastně nikdy jsem moc přátel neměla, ale v poslední době se i ta hrstka, co jsem nasbírala různě na základní, střední a vysoké škole, mění ve známý, akorát si občas napíšem přes icq nebo si pošleme mail, sms, příp. zavoláme, a tím to hasne... není moc čas udržovat kontakty pomocí nevirtuálního setkání (když mám čas já, nemá čas druhá strana a opačně), kámošky jsou různě odstěhovaný, vdaný, mají malý děti, náročnou práci, náročný studium... je to krize... a sama jít do společnosti je pak těžký.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    JOHY: ad to, že píšeš, že se to vyhrotilo, když ses odstěhoval od rodičů - tomu se myslím říká ztráta pevné struktury, to se stává hodně lidem na prahu dospělosti, kdy přestanou studovat a/nebo se odstěhujou od rodičů a svůj život si začnou řídit od úplných maličkostí až po velký věci sami... najednou jim chybí ten člověk nad nima, co by jim pořád říkal, co právě mají dělat - a je to na jednu stranu dobře (svoboda), na druhou stranu blbě, protože než si navyknou být svým vlastním šéfem, tak nějakou dobu hustě tápou v chaosu...
    ARIA
    ARIA --- ---
    HONZAF: tak to jsem to měla trochu jinak, po 9 měsících v nemocnici jesem stejně nebyla schopná dojít ven a když už tak jsem kolabovala..
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    FANAE: jojo to je presne ono. me zachranila .. prave nutnost se uzivit, platit najem a tak.
    FANAE
    FANAE --- ---
    HONZAF: Pul roku jsem sedela doma u pocitace a ani si nebyla schopna dojit nakoupit . Proste pul roku NAPROSTO zadnej kontakt. Pak to bylo vesely jit ven
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    FANAE: jo me taky v tomdle pomahaji kontakty s jinymi lidmi. ktery zase vedou ke snizeni te "lenosti" a ta kdyz je mensi tak zase vede na vic tech kontaktu s lidmi .. pozitivni zpetna vazba proste. jednou se mi nejak povedlo byt delsi dobu nemocny ... a jit potom do prace mezi lidi bylo NEUVERITELNE tezky :-/
    pak kdyz jsem byl doma nezamestnany .. eh .. darmo povidat
    JOHY
    JOHY --- ---
    jo, lenost v tom je taky!
    SIVER
    SIVER --- ---
    lenoši:)
    ARIA
    ARIA --- ---
    SIVER: u mě to takhle nefunguje.. Vzhledem k mému studiu psychologie.. si to takhle "nalhat neumím". .)
    FANAE
    FANAE --- ---
    Tak v tom bych se skoro videla taky, jenze jsem proste usoudila, ze je to neprekonatelna lenost :) Taky jsem mela i obdobi, kdy jsem se ani k tomu ucesani nedokopala, kdyz jsem nemusela. od doby co chodim do prace to je trosku lepsi, ale taky jak nemusim nic delat , tak proste nedelam... Treba vim o spouste veci, co bych mohla delat, chtela zkusit jenze se proste nijak nedokopu zadnym myslitelnym zpusobem a uz vubec ne sama.
    SIVER
    SIVER --- ---
    ARIA: tak hledat tu motivace v něčem jiném,motivace je dobrá věc,ale musíš vidět výsledky,pak lze se dále a více motivovat..
    ARIA
    ARIA --- ---
    SIVER: a když není odkud brát? :)
    SIVER
    SIVER --- ---
    JOHY: já se taky bál,jdi do toho nemáš co ztratit...
    SIVER
    SIVER --- ---
    ARIA: motivace musí byt...
    ARIA
    ARIA --- ---
    SIVER: tak to já dělám už několik let, ale pomalu opouštějí síly a motivace .)
    JOHY
    JOHY --- ---
    SIVER: dalo, jasně že jo...ale nějak se toho bojim.

TRISSIE: asi to spolu souvisí....

ARIA: taky mám pocit, že jsem na to sám...
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    JOHY: ne. prasky jsme pak vysadil (dosli mi .. ) a za nejaky cas jsme mel ty 3 tydny dovolenou kde jsem si .. proste odpocinul ..
    do te doby .. jsem nikam sam nechodil.. krome do prace .. od rana do vecera vecer domu .. pracovat z domova vytuhnout s ntb na brise ... rano se tak probudit .. a do prace ..
    SIVER
    SIVER --- ---
    ARIA: já nedávno podnikal taky ranec věcí sám a i tak jeto fajn nekdy
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    JOHY: jo ja se toho taky bal :( ale nakonec to nebylo zas tak spatny. dokonce mi i prislo, ze jsem zpozoroval kdy zabraly. vylozene mi to prislo jako zmacknuti cudliku. rozhodne to byly nejake z novych modernich AD. takze jsmenepozoroval zadne utlumy nic ...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JOHY: no, tak přesně s tímhle se většina těch lidí kolem mě léčila s depresema...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam