• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    Sebevědomí může znamenat:
    * v běžné řeči povahový rys člověka, který si cení sebe sama a obvykle to i dává najevo svým jednáním a pod.
    * ve filosofii skutečnost vědomí sebe sama, sebereflexi.

Diskuze by měla sloužit k debatě o tom, jak sebevědomí získávat, jak ho používat ve společnosti, jak se dá trénovat, jak ho používat.
    Nebráním se širokému záběru rozpovídání, nicméně ten základ (sebevědomí) by měl mít v diskutování kořeny.
    rozbalit záhlaví
    ARIA
    ARIA --- ---
    HONZAF: promiň, ale nezbývá mi než se smát.
    Máš s něčím co tvrdíš soudobou zkušenost? Nemyslím někdy v minulosti, protože doba se alespoň v určitých ohledech dost změnila. A předpokládejme, že ještě změní. Pro armádu jsem v minulosti pracovala a neslyšela jsem nikdy o nikom kdo by měl problém proto, že navštívil psychologa. Jak říkám doba se mění a názory s ní .)

Njn, něco "jako pracuji v IT ale vložit fotky nezvládám" .) Nic ve zlém, ale asi už toho mám fakt plný zuby. .))
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    SHEALA: heh. ono to neni jen o praci v NBU. ono se staci dostat ke spravnemu zamestnavateli, ktery pracuje pro NATO/armadu a podobne slozky, a ke spravne praci, a bezpecnostni proverka pro tebe muze byt nutnost.

jako jo. uznavam. drtive vetsine populace to muze byt sumak. ale fakt ze to muze byt v budoucnosti nekdy pro nekoho problem nelze zamlcovat
    SIVER
    SIVER --- ---
    FANAE: rvačkama :)
    ARIA
    ARIA --- ---
    SIVER: neboj už se hádat nebudem, respektive komunikovat .)
    FANAE
    FANAE --- ---
    SIVER: a ja myslela, ze si lidi hadkama sebevedomi naopak zvysuji :)
    ARIA
    ARIA --- ---
    SHEALA: mezi normálními lidmi by nemělo. Ale mám třeba zkušenost, že jsem musela opustit zaměstnání poté co můj šéf zjistil, že jsem z DD. Takže i tak .)
    SIVER
    SIVER --- ---
    ARIA:
    HONZAF:
    nehádejte se děti,nebo se Vám sníží sebevědomí :o);-)
    ARIA
    ARIA --- ---
    RUSSIANBLUE: samozřejmě, já jsem přesně ta, která potřebuje tzv. feed-back. Ovšem na to musím mít od koho. Jinak souhlas. .)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Jinak psycholog neni lekar
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ARIA: to ze chodis k psychologovi te v nikde v zamestnani neoohrozi, na NBU asi pracovat nebudes, neni o co stat, etc. NBU je opravdu ponekud nestandartni , tim se nemusis zabyvat, a tvuj postoj sdilim :-)
    ARIA
    ARIA --- ---
    HONZAF: nedovolím si tvrdit o něčem "obdobně" ani stejně, když tom nic nevím.. .)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    ARIA: nevkladej mi prosim do ust neco co jsem nenapsal :) obdobne je rozdilne od stejny.

HONZAF
    HONZAF --- ---
    ARIA: napriklad pri bezpecnostnich proverkach NBU na praci s materialy vyssich stupnu dulezitosti.
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    ARIA: ...nekdy stoji za to, obratit pozornost ven a ne do sebe. tudiz kdyz nenachazis motivaci ve vztahu k sobe, zkus prepnout na to, ze nebudes zit (radovat se pro sebe), ale pro ostatni. U me tato zalezitost pomohla...

s unavou sem mel take problem, doktori to furt svadeli na moji dost nestandartni krev. Ale problem byl v hlave. pomohlo az kompletni "preprogramovani".
    ARIA
    ARIA --- ---
    NAVARA: Smím se zeptat o jakém záznamu to přesně mluvíš?
    To že někdo navštěvuješ lékaře z oboru psychologie aj. je dle mého názoru stejné jako když někdo chodí třeba na kožní či na alergologii .) Prostě já třeba problémy s kůží nemám tak jej nepotřebuji, ale zas třeba chodím jinam. A co je na tom? .. .)
    ARIA
    ARIA --- ---
    HONZAF: to mi nejde na rozum jak můžeš soudit něco o stejném základu .. nehledě na to, že k tomu nemáš dostatek informací natož čehokoliv jiného. .))
    Opět nějaké povrchní soudy, jen aby člověk něco napsal. .. Honzo, prosím už stop!
    JOHY
    JOHY --- ---
    ELIZHANNAH: u mě to o přátelích ani není....
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    ARIA: muze byt. 9 mesicu je precejen dost delsi doba. ale zaklad je imho obdobny.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JOHY: takhle popisovanou jsem kdysi videl nudu - popis krasne sedel na post-burnout necinnost...

TRISSIE: bohuzel zaznam od psychologa vyrazuje (clovek je "potencionalne rizikovy"), narozdil od vymknuteho kotniku.
    FANAE
    FANAE --- ---
    ELIZHANNAH: Duvody jsem mela vice mene dost podobny ale ja nemela prave ani toho psa :( ale nastesti uz jsem se dostala aspon z tohodle docela uspesne :) ted jeste prekonat vsechny ty ostatni nedostatky a budu skoro normalni :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    FANAE: jj to znám, taky jsem jeden čas trávila celý dny jenom doma u pc, to bylo hustý... měla jsem depku z krize vztahu, posléze z rozchodu a posléze z přerušení vš... měla jsem hroznou stíhu, že jakmile vylezu ven, určitě se v tom někdo bude rejpat a bude se mě vyptávat. Ven jsem vycházela jenom večer, se psem, abych nikoho moc nepotkávala, zvláště ty "vyptávací typy" ne.

Jinak jak jste tu někdo psal, že nemáte žádný přátele, jsem na tom stejně, vlastně nikdy jsem moc přátel neměla, ale v poslední době se i ta hrstka, co jsem nasbírala různě na základní, střední a vysoké škole, mění ve známý, akorát si občas napíšem přes icq nebo si pošleme mail, sms, příp. zavoláme, a tím to hasne... není moc čas udržovat kontakty pomocí nevirtuálního setkání (když mám čas já, nemá čas druhá strana a opačně), kámošky jsou různě odstěhovaný, vdaný, mají malý děti, náročnou práci, náročný studium... je to krize... a sama jít do společnosti je pak těžký.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam